Πέθανε ο επίτιμος αντιπρόεδρος του ΣτΕ Αναστάσιος Μαρίνος

Αναστασιος_Μαρινος

Σε ηλικία 85 ετών - Κατά τα έτη 1959-1963 δικηγόρησε στο Πρωτοδικείο και το Εφετείο Αθηνών

Απεβίωσε, σε ηλικία 85 ετών, ο επίτιμος αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Αναστάσιος (Τάσος) Μαρίνος. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, στις 15:00, στο Α' κοιμητήριο Αθηνών.

Ο Αναστάσιος Μαρίνος γεννήθηκε στην Αθήνα το έτος 1934. Περάτωσε τις μαθητικές σπουδές του στο Βαρβάκειο Λύκειο. Σπούδασε νομικά και θεολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ανακηρύχθηκε αριστούχος Διδάκτωρ Νομικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα διατριβής «Η θρησκευτική Ελευθερία» και επίτιμος διδάκτωρ Θεολογίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Κατά τα έτη 1959-1963 δικηγόρησε στο Πρωτοδικείο και το Εφετείο Αθηνών.

Το 1963 διορίστηκε κατόπιν διαγωνισμού, στο Συμβούλιο της Επικρατείας ως εισηγητής. Το έτος 1970 προήχθη σε πάρεδρο και το 1979 σε σύμβουλο Επικρατείας, το δε 1993 προήχθη σε αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου.

Παράλληλα με τα δικαστικά του καθήκοντα ασχολήθηκε και με την θεωρία του δικαίου, ανακηρυχθείς το 1972 από τη Νομική Σχολή Αθηνών διδάκτωρ με τον βαθμό “άριστα” και θέμα της διατριβής του “Η Θρησκευτική Ελευθερία”.

Την περίοδο 1977-1978 μετεκπαιδεύθηκε στη Γαλλία όπου παρακολούθησε τις εργασίες του Γαλλικού Συμβουλίου της Επικρατείας, όπως και μαθήματα Δημοσίου Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Paris II και μαθήματα Κανονικού Δικαίου στο Ορθόδοξο Ινστιτούτο του Αγίου Σεργίου.

Ήταν αριστούχος του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Διετέλεσε πρόεδρος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου και του Ειδικού Δικαστηρίου Αγωγών Κακοδικίας, του Πρωτοβαθμίου και μέλος του Δευτεροβαθμίου Δικαστηρίου Σημάτων, πρόεδρος επί σειρά ετών στην Εταιρεία Διοικητικών Μελετών, καθώς και ειδικός επιστημονικός σύμβουλος παρά τη Ιερά Συνόδω της Εκκλησίας της Ελλάδος μέχρι τον θάνατο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου.

Σε ανταμοιβή του επιστημονικού του έργου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος του απένειμε το οφφίκιον του Άρχοντος Μεγάλου Πρωτεκδίκου.

Πλούσιο είναι το συγγραφικό του έργο. Νομικά άρθρά του κοσμούν νομικά περιοδικά (Η καύση των νεκρών και το Σύνταγμα, Άβατον και θρησκευτική ελευθερία, Το μάθημα των θρησκευτικών και πάλι στο στόχαστρο,κ.ά.), ενώ είχε και έντονο συγγραφικό έργο (Πολιτική και δίκαιον, Σύντομες αναδρομές στην επικαιρότητα, κ.ά.).

Τέλος, η κόρη του Κασσιανή Μαρίνου είναι σήμερα πάρεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Οικονομικη κατοχη....

Ποιο ΣτΕ ; Αυτο που βρισκει συνταγματικο οτι οι μαζι τα φαγαμε μαζι με τους ( δανειστες ) μπορουν συνταγματικοτατα να μου αρπαζουν με το ζορι το 90% του εισοδηματος μου σε φορους ,τελη ,εισφορες και ΕΝΦΙΑ , αν και δεν επιασα δημοσιο χρημα στα χερια μου επι τρεις γενιες ; Ας γελασω δυνατα .....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης