Καθημερινό φαινόμενο είναι οι παρενοχλήσεις Ελλήνων ψαράδων από την τουρκική ακτοφυλακή, προκαλώντας τη φυσική αντίδραση των πρώτων.
Σύμφωνα με αναγνώστη του blogspot Παράπονα της Ρόδου, το περιστατικό έγινε την παραμονή των Χριστουγέννων, όταν Έλληνες ψαράδες πήγαν να ψαρέψουν έξω από την Κάλολυμνο μερικά μίλια από την Κάλυμνο.
Τότε, η τουρκική ακτοφυλακή αποφάσισε να παρέμβει. Παρά τους ελιγμούς, οι Έλληνες ψαράδες έδειξαν ότι όχι μόνο δεν φοβούνται, αλλά αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία και χιούμορ την παρενόχληση. Δεν παρέλειψαν δε να πουν τα... κάλαντα στα γαλλικά, «στολίζοντας» τους λιμενικούς της τουρκικής ακτοφυλακής.
«Πάρε φόρα! Ευθεία! Ευθεία!» ακούγεται σε κάποια στιγμή η φωνή ενός ψαρά. «Το πολύ πολύ να μας κλάσετε τα αρχ@@@@», «α ρε που@@@@ς γιοι, γαμ@@@@ς» είναι μερικά απ' τα «γαλλικά» που τους λέει.
Πρόκειται για ένα από τα πολλά παρόμοια περιστατικά που έχουν έρθει στο φως τη δημοσιότητας τις τελευταίες εβδομάδες -με αποκορύφωμα την απειλή από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να εμβολίσει καΐκι Ελλήνων ψαράδων στα Ίμια ανήμερα των Χριστουγέννων.
Σε μια αγορά εργασίας που αλλάζει συνεχώς, η αξία των σπουδών δεν κρίνεται μόνο από το πτυχίο αλλά από τις δεξιότητες, τις εμπειρίες και τις προοπτικές που προσφέρουν.
Η ΑΒ Βασιλόπουλος συνεχίζει να προσφέρει «όλα και κάτι παραπάνω» στην online αγοραστική εμπειρία, προσθέτοντας έναν ακόμη λόγο για εύκολες, γρήγορες και συμφέρουσες αγορές μέσα από το AB Eshop. Εδώ θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες.