Μετά το... table d'hôte «καπέλο» ένα ευρώ ως «δώρο ποτού»

Μετά το... table d'hôte «καπέλο» ένα ευρώ ως «δώρο ποτού»

Κατάστημα έβαλε «χαράτσι» 1 ευρώ σε κάθε ποτό... βαφτίζοντάς το στην απόδειξη λιανικής πώλησης ως «δώρου ποτού» λόγω Χριστουγέννων

POTO-MPARA-215
Νέα πατέντα εφηύραν οι ιδιοκτήτες των μπαρ για να αυξήσουν τους τζίρους κατά τη διάρκεια των εορταστικών ημερών.

Αν θυμάστε την εποχή προ κρίσης, ήταν καθιερωμένο το Table d'hôte. Τα περισσότερα καταστήματα εστίασης και κέντρα διασκέδασης πρόσφεραν τα προϊόντα τους, ποτό ή φαγητό στη διπλή τιμή ειδικά την Παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Το εν λόγω «έθιμο» τερματίστηκε τα Χριστούγεννα του 2010 λίγους μήνες πριν ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανακοινώσει από το Καστελόριζο την ένταξη της Ελλάδας στον μηχανισμό του Διεθνούς Νομισματικό Ταμείου (ΔΝΤ).

Τα σημάδια της κρίσης είχαν κάνει για τα καλά την εμφάνιση τους στη νυχτερινή ζωή της πρωτεύουσας κάτι που αντιλήφθηκαν πρώτοι οι ιδιοκτήτες των νυχτερινών κέντρων βλέποντας τις κρατήσεις να μειώνονται.

Στα χρόνια που ακολούθησαν όχι μόνο εξαφανίστηκε το Table d'hôte, αλλά οι επιχειρηματίες της εστίασης και της διασκέδασης αναγκάστηκαν να ξεκινήσουν τις προσφορές ακόμα και τις εορταστικές μέρες προκειμένου να γεμίσουν τα μαγαζιά τους.

Φέτος ωστόσο ξεκινώντας τη σεζόν με αρνητικό πρόσημο λόγω και της επιτυχημένης εφαρμογής του αντικαπνιστικού Νόμου εφηύραν ένα νέο τέχνασμα προκειμένου να πετύχουν αύξηση του τζίρου την περίοδο των εορτών. Τι σκέφτηκαν; Να επιβάλουν «χαράτσι» 1 ευρώ σε κάθε ποτό... βαφτίζοντάς το στην απόδειξη λιανικής πώλησης ως «δώρου ποτού».

Κλείσιμο
Προβλέπεται άραγε από τη νομοθεσία; Μάλλον όχι. Όπως μπορείτε να δείτε στην απόδειξη λιανικής πώλησης που δημοσιεύουμε, ένα ζευγάρι πλήρωσε χθες σε μπαρ της Αθήνας για δύο ποτά, 5.00 και 4,50 ευρώ αντίστοιχα συν 2 ευρώ ως «δώρο ποτού» όπως σχετικά αναγράφεται στην απόδειξη. Τα συμπεράσματα δικά σας.

apodixi
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης