Επεισόδια στο Μαρούσι - Αντιεξουσιαστές προσπάθησαν να ανακαταλάβουν την έπαυλη Κουβέλου

Επεισόδια στο Μαρούσι - Αντιεξουσιαστές προσπάθησαν να ανακαταλάβουν την έπαυλη Κουβέλου

Αντιεξουσιαστές συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ προκαλώντας επεισόδια - Έσπασαν μαγαζιά και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους ενώ τα καταστήματα ήταν ανοιχτά και υπήρχε πλήθος κόσμου στην οδό Ερμού - Η έπαυλη Κουβέλου είχε εκκενωθεί την περασμένη Τρίτη

maroysi-arthro
Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στο Μαρούσι και συγκεκριμένα στον κεντρικό πεζόδρομο της περιοχής, την οδό Ερμού, μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών.

Οι αντιεξουσιαστές προκάλεσαν ζημιές στο κτήριο της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκεται επί της οδού Διονύσου, γράφοντας συνθήματα στο εξωτερικό του και στις πόρτες της εισόδου, ενώ έσπασαν κατάστημα γνωστής αλυσίδας καφέ και προκάλεσαν ζημιές και σε άλλα καταστήματα.

Σημειώνεται, μάλιστα, ότι λόγω του εορταστικού ωραρίου τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά, ενώ πλήθος κόσμου βρισκόταν στο σημείο εκείνη την ώρα κάνοντας τις χριστουγεννιάτικες αγορές του.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με κρότου λάμψης και δακρυγόνα, ενώ κατάφεραν να αποκλείσουν τους αντιεξουσιαστές στον σταθμό του Αμαρουσίου, οι οποίοι από εκεί μπήκαν στον ηλεκτρικό και τράπηκαν σε φυγή, έχοντας προηγουμένως σπάσει τα μηχανήματα των εισιτηρίων.


Χαμός στο Μαρούσι

Επεισόδια Μαρούσι


Σπασμένα μαγαζιά στο Μαρούσι
Κλείσιμο


Μαρούσι επεισόδια


Επεισόδια Μαρούσι

Τα σπασμένα μηχανήματα εισιτηρίων στο Μαρούσι


Προσπάθησαν να ανακαταλάβουν την έπαυλη Κουβέλου

Σημειώνεται ότι περίπου στις 11 το πρωί, οι αντιεξουσιαστές προσπάθησαν να ανακαταλάβουν την έπαυλη Κουβέλου, η οποία βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Διονύσου και Σόλωνος στο Μαρούσι.

Οι αντιεξουσιαστές εξέδωσαν ανακοίνωση για την ανακατάληψη, στη γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, μέσω της οποίας μάλιστα, καλούσαν σε συγκέντρωση υπεράσπισης και αλληλεγγύης στη συμβολή των οδών Διονύσου και Θησέως.

Το εν λόγω κτήριο τελούσε υπό κατάληψη από το 2010, ενώ εκκενώθηκε από αστυνομικούς την περασμένη Τρίτη στο πλαίσιο του τελεσίγραφου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με το οποίο διέταξε στις 20 Νοεμβρίου την εκκένωση όλων των καταλήψεων μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου.

Σήμερα το πρωί, μόλις δημοσιεύθηκε η ανακοίνωση των αντιεξουσιαστών, στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με σκοπό να αποτρέψουν την ανακατάληψη και ακολούθησαν τα προαναφερθέντα επεισόδια.
IMG_2730

Αναλυτικά η ανακοίνωση των αντιεξουσιαστών:

«Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται ανακατάληψη της έπαυλης κουβελου, η οποια βρίσκεται στη διασταύρωση Διονύσου και Σολωνος. Καλούμε σε συγκέντρωση υπεράσπισης και αλληλεγγύης στη συμβολή των οδών Διονυσου και Θησέως στο Μαρούσι.

Ενάντια στη καταστολή στήνουμε οδοφράγματα αλλυλεγγυης.

ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ».

unnamed

IMG_2731
IMG_2733
IMG_2747
IMG_2749
IMG_2751
IMG_2753
IMG_2751
IMG_2753

IMG_2761
IMG_2755
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης