Νέα σύλληψη για κατοχή αρχαιοτήτων στην Κάλυμνο

Νέα σύλληψη για κατοχή αρχαιοτήτων στην Κάλυμνο

Εκτός από τα αρχαία αντικείμενα, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν και ένα κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια κατοχής

arxaiotites
Αντί για χριστουγεννιάτικα, στόλισε με... αρχαιότητες το σπίτι της στην Κάλυμνο μια 55χρονη γυναίκα, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος όταν την επισκέφθηκαν με το σχετικό ένταλμα για έρευνα. Εκτός από τα αρχαία αντικείμενα, κατέσχεσαν και ένα κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια κατοχής.

Η 55χρονη είχε στην κατοχή της έναν πήλινο αμφορέα, ένα τμήμα από λαιμό με στόμιο πήλινου αμφορέα, μια πήλινη χύτρα με λαβή, ένα πήλινο κανάτι με λαβή, ένα εφυαλωμένο πήλινο πινάκιο τύπου Τσανάκ Καλέ και δυο χρυσά νομίσματα. Όλα τα αντικείμενα εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του σχετικού νόμου και φυλάσσονται για να παραδοθούν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων για αξιολόγηση και χρονολόγηση.

Σε βάρος της 55χρονης που συνελήφθη, σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων με την οποία οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω. Στην Κάλυμνο έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα αρκετές συλλήψεις για κατοχή αρχαιοτήτων και μόνο μέσα στον Νοέμβριο είχαν συλληφθεί τέσσερα άτομα που κατείχαν παράνομα αμφορείς και άλλα αρχαία αντικείμενα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης