Πορεία της Πακιστανικής Κοινότητας στη Χριστουγεννιάτικη Αθήνα

Πορεία της Πακιστανικής Κοινότητας στη Χριστουγεννιάτικη Αθήνα

«Αγάπη, Αλληλεγγύη, Οχι στην Ισλαμοφοβία» ήταν το σύνθημα του συλλαλλητηρίου 

pakistaniki
Με ένα μεγάλο συλλαλητήριο στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, που κατέληξε στην φωταγωγημένη χριστουγεννιάτικη πλατεία Συντάγματος η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, «Η Ενότητα», ζήτησε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου την τιμωρία του ανθρώπου, που προσέβαλε το Ισλάμ βρίζοντας τον προφήτη Μωάμεθ στην οδό Σοφοκλέους πριν από 2 εβδομάδες. Στην κεφαλή της πορείας, που ξεκίνησε από την πλατεία Κοτζιά, υπήρχε πανό το οποίο έγραφε: «Επέτειος γέννησης του προφήτη Μωάμεθ-Ειρήνη, Αγάπη, Αλληλεγγύη, Οχι στην Ισλαμοφοβία», ενώ στη διαδρομή έως το Σύνταγμα οι διαμαρτυρόμενοι φώναζαν συνθήματα.

Το περιστατικό, που προκάλεσε την αντίδραση της Πακιστανικής Κοινότητας, σημειώθηκε σύμφωνα με την οργάνωση, την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στις 2.30μμ στο κέντρο της Αθήνας και «μπροστά σε εκατοντάδες ανθρώπους, μετανάστες και ντόπιους, κάποιο άτομο στάθηκε εκεί και για μισή ώρα πρόσβαλλε βάναυσα τα θρησκευτικά αισθήματα των μουσουλμάνων, προκαλώντας και βρίζοντας με χυδαίο τρόπο το Ισλάμ και τον Προφήτη. Η περιοχή, με τα πολλά μαγαζιά των μεταναστών, είναι μια πολυπολιτισμική γειτονιά στην καρδιά της Αθήνας και θέλουμε να είναι ανοιχτή για όλους, όπως είναι τώρα και να ζούμε όλοι ειρηνικά και αρμονικά χωρίς ρατσισμό και μισαλλοδοξία».

Ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Τσαβέντ Ασλάμ ανέφερε, μεταξύ άλλων, κατά την ομιλία του: «Εμείς σήμερα βγήκαμε έξω που γιορτάζει ο Χριστιανισμός και οι Ελληνες και Ελληνίδες και λέμε σε όλους καλές γιορτές για εσάς και καλά Χριστούγεννα... Θέλουμε σεβασμό για όλους. Για αυτό τον λόγο πήγαμε στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας και κάναμε καταγγελία και θέλουμε να προχωρήσει η υπόθεση για να μην μπορέσει αυτός ο άνθρωπος ή άλλος να βρίζει άλλη θρησκεία. Οι θρησκείες δίνουν μάθημα για αγάπη και αλληλεγγύη. Μίσος δεν χρειάζεται, τσακωμός δεν χρειάζεται. Για το λόγο αυτό λέμε αγάπη και ειρήνη, όχι Ισλαμοφοβία».


14دسمبر جلوس ناموس رسالت (ص) جو میونسپل ایتھنز سے شروع ہوا اور نیشنل اسمبلی یونان کے سامنے اختتام پزیر ہوا جس میں...

Δημοσιεύτηκε από PakistanCommunity Of Greece Unity στις Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης