Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με τον Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με τον Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

Πατούλης: «Προτεραιότητά μας είναι η ποιοτική βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών μας προς του πολίτες και σε αυτό το πλαίσιο θέλουμε στο πλευρό μας σημαντικούς φορείς όπως είναι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους»

photo_nsk_1
Τη σημασία της συνδρομής του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στην αποτελεσματικότερη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στον Πρόεδρο του ΝΣΚ Κωνσταντίνο Χαλκιά, κατά τη συνάντησή τους στα γραφεία του Νομικού Συμβουλίου. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Γιάννης Σελίμης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η πρόταση του κ. Πατούλη να εξεταστεί η δρομολόγηση νομοθετικής ρύθμισης που θα δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας γραφείου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στην Περιφέρεια. «Προτεραιότητά μας είναι η διασφάλιση της διαφάνειας και η νομική κατοχύρωση στη λειτουργία μας», ανέφερε ο Περιφερειάρχης και επισήμανε πως η συνεργασία με ένα θεσμό υψηλού κύρους, όπως είναι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, εκτός από το ότι θα αποτελέσει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τη διοίκηση της Περιφέρειας, στέλνει ταυτόχρονα και ένα πολύ ισχυρό μήνυμα στην κοινωνία πως δίνεται έμφαση στην καλύτερη θωράκιση της Αυτοδιοίκησης.

Από την πλευρά του ο κ. Χαλκιάς αντιμετώπισε πολύ θετικά την πρόταση του κ. Πατούλη και επισήμανε πως είναι δεδομένη η βούλησή του να συμβάλλει εποικοδομητικά το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, στο έργο της Περιφέρειας.
Παράλληλα, ο κ. Πατούλης επισήμανε την ανάγκη να διοργανωθεί μία κοινή ημερίδα μεταξύ της Πειρφέρειας και του ΝΣΚ, με τη συμμετοχή των νομικών υπηρεσιών και των 66 Δήμων της Αττικής, με στόχο την επεξεργασία προτάσεων που θα λειτουργήσουν συμβουλευτικά στις διοικήσεις των ΟΤΑ.
Σε αυτό το πλαίσιο συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές να εξεταστεί η έκδοση ενός εγχειριδίου με τη στήριξη της Περιφέρειας, το οποίο θα λειτουργήσει ως «οδηγός» για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής: «Με τον Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ο οποίος έχει σημαντική διεθνή εμπειρία σε διάφορα κρίσιμα ζητήματα, συμφωνήσαμε στη χρησιμότητα να δρομολογηθεί μία γόνιμη συνεργασία μεταξύ μας η οποία θα λειτουργήσει υποστηρικτικά και καθοδηγητικά στο έργο μας. Προτεραιότητά μας είναι η συνεχής ποιοτική βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών μας προς του πολίτες και σε αυτό το πλαίσιο θέλουμε στο πλευρό μας σημαντικούς φορείς όπως είναι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης