Νοσοκομείο «Αττικόν»: Άλλη μια εφημερία γεμάτη με ράντζα...

Νοσοκομείο «Αττικόν»: Άλλη μια εφημερία γεμάτη με ράντζα...

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι, κατά τη χθεσινή εφημερία ο Αξονικός Τομογράφος ήταν χαλασμένος, όπως επίσης και πολλά καρότσια μεταφοράς ασθενών - Έκκληση στο υπουργείο Υγείας να επιληφθεί της κατάστασης

Attiko-arthro
Στο ίδιο έργο θεατές γιατροί, νοσηλευτές, ασθενείς και συνοδοί σε κάθε εφημερία του Νοσοκομείου «Αττικό», καθώς και κατά την χθεσινή εφημερία το νοσηλευτικό ίδρυμα «πλημμύρισε» από ράντζα.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η εφημερία της Δευτέρας 9 Δεκεμβρίου ξεκίνησε χωρίς ελεύθερα κρεβάτια για εισαγωγές, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να αναπτυχθούν τελικά 120 ράντζα για τη νοσηλεία ασθενών. Η αναμονή στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ξεπέρασε τις 8 ώρες και σε πολλές περιπτώσεις οι συνοδοί έπρεπε να μεταφέρουν οι ίδιοι τους ασθενείς από τμήμα σε τμήμα για τις απαραίτητες εξετάσεις, λόγω ανεπαρκούς αριθμού τραυματιοφορέων και νοσηλευτικού προσωπικού.

Attiko1


Αλγενή εντύπωση προκαλεί δε, η εικόνα διασωληνωμένου ασθενή να νοσηλεύεται εκτός ΜΕΘ, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την πορεία της υγείας του.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει επίσης ότι, κατά τη χθεσινή εφημερία, ο Αξονικός Τομογράφος ήταν χαλασμένος, όπως επίσης και πολλά καρότσια μεταφοράς ασθενών.

Attiko2


Η Ομοσπονδία κάνει άλλη μια φορά έκκληση στο υπουργείο Υγείας να επιληφθεί της κατάστασης που επικρατεί στο «Αττικό», υπενθυμίζοντας ότι ο νόμος ορίζει ότι κάθε νοσοκομείο πρέπει να εισέρχεται στην εφημερία με το 20% των κλινών του ελεύθερες.

Κλείσιμο
Η χθεσινή εφημερία όμως στο «Αττικό» ξεκίνησε χωρίς κενή κλίνη με αποτέλεσμα τις θλιβερές εικόνες με τα διάσπαρτα ράντζα στους διαδρόμους του νοσοκομείου και απρόβλεπτες συνέπειες για την πορεία της υγείας των ασθενών, δεδομένων των συνθηκών νοσηλείας τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης