Σέρρες: Ρομά ρήμαζαν σπίτια

Συνελήφθησαν όταν προέκυψε από την έρευνα ότι είχαν τρυπώσει στο σπίτι μιας 42χρονης από την ξεκλείδωτη είσοδο και είχαν αρπάξει μια τσάντα που περιείχε 20 ευρώ, ένα κινητό και δυο τραπεζικές κάρτες

Στο μικροσκόπιο της έρευνας των αστυνομικών της Ασφάλειας έχουν μπει οι δραστηριότητες μιας ανήλικης Ρομά και ενός ζευγαριού 23χρονων ομοφύλων της, που ρήμαζαν τα σπίτια στην πόλη των Σερρών τουλάχιστον από τον περασμένο Νοέμβριο.

Οι δυο νεαρές ηλικίας 16 και 23 χρόνων συνελήφθησαν όταν προέκυψε από την έρευνα ότι είχαν τρυπώσει στο σπίτι μιας 42χρονης από την ξεκλείδωτη είσοδο και είχαν αρπάξει μια τσάντα που περιείχε 20 ευρώ, ένα κινητό και δυο τραπεζικές κάρτες. Στην προανάκριση αποκαλύφθηκε ότι το Νοέμβριο είχαν διαπράξει άλλες τρεις κλοπές σε σπίτια ηλικιωμένων ηλικίας 72, 80 και 66 χρόνων μαζί με τον 23χρονο και είχαν αρπάξει χρηματικά ποσά και χρυσαφικά, συνολικής αξίας 6.500 ευρώ.

Οι δράστιδες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για κλοπές από κοινού και περιλαμβάνει και τον 23χρονο που αναζητείται.

Και πορτοφολάδες και τσαντάκηδες ήταν δυο Έλληνες ηλικίας 29 και 39 χρόνων, οι οποίοι συνελήφθησαν στην Κατερίνη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Ασφάλειας, όταν ξάφρισαν το πορτοφόλι μιας 76χρονης με 500 ευρώ ενώ περπατούσε ανυποψίαστη.

Στην προανάκριση προέκυψε ότι την περασμένη Κυριακή ο 29χρονος άρπαξε από μια 64χρονη πεζή την τσάντα της που είχε μέσα 15 ευρώ και ένα κινητό. Σε έρευνα στο σπίτι του 29χρονου, βρέθηκαν το κινητό της 64χρονης, 50 ευρώ και ηρωίνης βάρους 4,1 γραμμαρίου, ενώ στο σπίτι του 39χρονου κατασχέθηκαν 135 ευρώ. Η Ασφάλεια διενεργεί προανάκριση ενώ οι δράστες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Κατερίνης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr