Μενίδι: Εισβολή κουκουλοφόρων με καλάσνικοφ στο δημαρχείο

Στόχος τους οι οικονομικές υπηρεσίες - Αντιδήμαρχος Μενιδίου: Δεν πήραν τίποτα γιατί  προφανώς δεν είχαν εικόνα πού βρίσκονταν τα ταμεία - Σε κατάσταση σοκ οι δημότες που είδαν τους ενόπλους να τους απειλούν - Οι δράστες διέφυγαν με κλεμμένο αυτοκίνητο

Τρόμος επικράτησε λίγο πριν τις 9 το πρωί στο δημαρχείο Μενιδίου όταν δύο άγνωστοι μπήκαν στο κτήριο κρατώντας καλάσνικοφ.

Στόχος των δύο ανδρών ήταν οι οικονομικές υπηρεσίες που βρίσκονται στον πρώτο όροφο του κτηρίου της οδού Φιλαδελφείας 57.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών οι ένοπλοι φορούσαν κουκούλες.

Όπως είπε στο ΟΡΕΝ, στα γραφεία της οικονομικής υπηρεσίας υπήρχαν την ώρα της εισβολής και δημότες οι οποίοι, όπως είπε, «είναι σε κατάσταση πανικού».

«Με ψυχραιμία οι υπάλληλοι προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Τελικά οι ένοπλοι δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι αν και έσπασαν πόρτες, τράβαγαν συρτάρια» είπε ο αντιδήμαρχος αποδίδοντας την αποτυχία τους στο ότι «προφανώς, δεν είχαν εικόνα πού βρίσκονταν τα ταμεία».

Όπως εξήγησε μέσα στο δημαρχείο δεν υπάρχουν κάμερες αλλά από τις κάμερες εξωτερικού χώρου «είδαμε το όχημα, δώσμαε πινακίδα και τύπο αυτοκινήτου στην αστυνομία».

video placeholder


Σύμφωνα την αστυνομία, οι δύο άνδρες λίγα λεπτά μετά την εισβολή τους διέφυγαν με τη βοήθεια συνεργού τους που τους περίμενε σε κλεμμένο αυτοκίνητο.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Δείτε Επίσης

sakellaropoulou_main

Η μελέτη κυκλοφόρησε και με τη μορφή βιβλίου - Στο βιβλίο η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου γράφει το εισαγωγικό κεφάλαιο, στο οποίο εξηγεί τις αρχές που πρέπει να διέπουν ένα σύγχρονο δικαστικό σύστημα