Αγωνία για το 2χρονο κοριτσάκι που μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ Πάτρας με σηψαιμικό σοκ

Αγωνία για το 2χρονο κοριτσάκι που μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ Πάτρας με σηψαιμικό σοκ

Θρίλερ με τη μεταφορά του από το νοσοκομείο της Κέρκυρας

kerkyra_girl
Αγώνα δρόμου προκειμένου να διαφύγει οριστικά τον κίνδυνο για τη ζωή ενός κοριτσιού μόλις δύο ετών δίνουν οι γιατροί στο νοσοκομείο της Πάτρας, μετά τη μεταφορά του παιδιού από την Κέρκυρα με ενδείξεις σηψαιμικού σοκ.

Το μόλις δύο ετών κοριτσάκι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο από την Κέρκυρα, συνοδεία παιδιάτρου και αναισθησιολόγου. Το παιδί εισήχθη αμέσως σε ΜΕΘ του νοσοκομείου Πάτρας, καθώς η κατάστασή του κρίθηκε κρίσιμη.

Οι γιατροί του νοσοκομείου της Κέρκυρας διέγνωσαν το πρόβλημα στο δύο ετών κοριτσάκι και αμέσως ζήτησαν τη συνδρομή αεροσκάφους για την κατεπείγουσα μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Αμέσως απογειώθηκε ένα C-130 με προορισμό το αεροδρόμιο της Κέρκυρας, «Ιωάννης Καποδίστριας». Στο νησί του Ιονίου, ωστόσο, επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες και το στρατιωτικό αεροσκάφος δεν κατάφερε να προσγειωθεί, λόγω πυκνής ομίχλης.

Οι γιατροί στην Κέρκυρα έδωσαν ότι είχαν και κατάφεραν να σταθεροποιήσουν προσωρινά την κατάσταση του παιδιού, έως ότου μεταφερθεί με ασθενοφόρο στην Πάτρα.

Οι γιατροί και το προσωπικό του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας παρακολουθούσαν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας την εξέλιξη στην υγεία του κοριτσιού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης