Χιόνια: Στην Ξάνθη το πρώτο λευκό τοπίο - Βαρυχειμωνιά την Τετάρτη
Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί την Τετάρτη στα κεντρικά και τα βόρεια
H επέλαση του ψύχους είναι γεγονός, με τη χιονόπτωση να σημειώνεται ήδη σε ορισμένες περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Στα λευκά ντύθηκε το βράδυ η ορεινή Ξάνθη με το πρώτο χιόνι του 2019 να κάνει την εμφάνιση του.
Ήδη από τη Δευτέρα το σκηνικό του καιρού άλλαξε απότομα στην περιοχή, με τη θερμοκρασία να καταγράφει πτώση 7 βαθμών. Στην ορεινή ζώνη το θερμόμετρο έδειξε μείον, ενώ το κρύο συνεχίστηκε και την Τρίτη με την πρώτη χιονόπτωση για φέτος.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα xanthinea, περιοχές όπως το Δασικό Χωριό, η Πάχνη αλλά και ο Κένταυρος φόρεσαν τα λευκά τους με τους κατοίκους να δείχνουν να απολαμβάνουν τη χιονόπτωση.
Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί κυρίως στα κεντρικά και στα βόρεια, ενώ οι άνεμοι θα φτάνουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Πιο αναλυτικά, βροχές αναμένονται έως το πρωί αύριο στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα και αργότερα στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μακεδονίας και της Θράκης έως το πρωί.
Η πρωτοβουλία «Τεχνολογία Χωρίς Εμπόδια» της Κωτσόβολος περνά στην επόμενη φάση, με επίκεντρο την αυτονομία, την επιλογή και τη συμμετοχή στην καθημερινότητα
Με 862 αθλητές και αθλήτριες κάθε ηλικίας ολοκληρώθηκε για το 2026 το ΔΕΗ 3x3 Street Basketball, η πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) και της ΔΕΗ, που για τέταρτη συνεχή χρονιά μετέτρεψε κεντρικά σημεία πόλεων σε ζωντανά γήπεδα, γεμάτα παλμό, ενέργεια και αγωνιστικό πνεύμα, δίνοντας χώρο στην ενέργεια του αθλητισμού και στη δυναμική του 3x3