Συνάντηση Πατούλη με τον δήμαρχο Πόρου

Συνάντηση Πατούλη με τον δήμαρχο Πόρου

Ο κ. Γιάννης Δημητριάδης εξέθεσε στον περιφερειάρχη Αττικής τις προτεραιότητες του Δήμου, με επίκεντρο την αποκατάσταση των υποδομών του Βιολογικού Καθαρισμού και ζήτησε τη συνδρομή της Περιφέρειας με την χρηματοδότηση ώριμων έργων και νέων μελετών 

dimitriadispatoulis
Με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη συναντήθηκε ο δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης στα γραφεία της Περιφέρειας στην Αθήνα.

Στη συνάντηση, στην οποία μετείχαν επίσης η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Νήσων Βάσω Θεοδωρακοπούλου και υπηρεσιακοί παράγοντες, συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν στον Δήμο Πόρου και στους νησιωτικούς δήμους της Αττικής.

Ο κ. Δημητριάδης εξέθεσε στον κ. Πατούλη τις προτεραιότητες του Δήμου, με επίκεντρο την αποκατάσταση των υποδομών του Βιολογικού Καθαρισμού και ζήτησε τη συνδρομή της Περιφέρειας με την χρηματοδότηση ώριμων έργων και νέων μελετών. Επίσης, αναφέρθηκε στο προβληματικό έργο αποκατάστασης του λιμανιού (έργο της Περιφέρειας) και ζήτησε από τον κ. Πατούλη ισχυρή πολιτική εντολή για την άμεση ολοκλήρωσή του, με πλήρη απομάκρυνση των χιλιάδων κυβικών μπαζών που, στις αρχές του έτους, εναποτέθηκαν «προσωρινά» στον θαλάσσιο χώρο από τον εργολάβο του έργου κατά παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Τέλος, ο δήμαρχος Πόρου ενημέρωσε τον περιφερειάρχη για σημαντικές διαχρονικές δυσλειτουργίες των Υπηρεσιών της Π.Ε. Νήσων και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η νέα διοίκηση, με την οποία υπάρχει υψηλός βαθμός συνεργασίας, θα προβεί στην εξυγίανσή τους.

Από την πλευρά του, ο κ. Πατούλης διαβεβαίωσε ότι η ανάπτυξη των νησιών και η συνεργασία με τους τοπικούς δήμους αποτελεί προτεραιότητα της διοίκησής του και έδωσε σαφείς εντολές για την πρόοδο των θεμάτων που εξέθεσε ο δήμαρχος.

Τέλος, συμφωνήθηκε να καθιερωθεί ετήσια σύσκεψη όλων των δημάρχων της Π.Ε. Νήσων με την Περιφερειακή Αρχή, καθώς και να διενεργηθεί ειδική συνάντηση με αντικείμενο το σοβαρό πρόβλημα της ανάπτυξης ιχθυοτροφείων στον Σαρωνικό, στην οποία να συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι δήμαρχοι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης