Παρουσιάζεται το νέο λεύκωμα σχεδίων του γλύπτη Βασίλη Παπασάικα

papasaikas_main

Το Λεύκωμα περιέχει περίπου διακόσια σχέδια του καλλιτέχνη, αρχίζοντας με κάποια από την εφηβική του ηλικία, αυτή των δεκαπέντε ετών, και τελειώνοντας με σχέδια του 2018 - Η παρουσίαση θα γίνει  την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ, στο χώρο των εκδόσεων Γαβριηλίδη

Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019 στις 8 το βράδυ, στο χώρο των εκδόσεων Γαβριηλίδη (poems and crimes), οι εκδόσεις Γαβριηλίδη παρουσιάζουν το καινούργιο Λεύκωμα σχεδίων του γλύπτη Βασίλη Παπασάικα.

Το Λεύκωμα περιέχει περίπου διακόσια σχέδια του καλλιτέχνη, αρχίζοντας με κάποια από την εφηβική του ηλικία, αυτή των δεκαπέντε ετών, και τελειώνοντας με σχέδια του 2018.


Είναι οργανωμένο κατά το δυνατόν χρονολογικά καθώς επίσης, κατά το δυνατόν, θεματολογικά και τεχνοτροπικά. Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε κατηγορίες οι οποίες υπαγορεύονται από τις ως άνω ανάγκες. Κάθε κατηγορία προλογίζεται από επεξηγηματικό κείμενο του Γλύπτη.


Η επιλογή των σχεδίων έχει γίνει από τον καλλιτέχνη εις τρόπον ώστε να γίνεται καταφανής ο κάθε πειραματισμός και η κάθε τεχνική που αυτός δοκίμασε και μετήλθε από τα προ σπουδαστικά χρόνια του μέχρι πρόσφατα.

Την παρουσίαση θα προλογίσει η Βάσω Κυριαζάκου, και ο Βασίλης Παπασάικας θα μιλήσει για το σχέδιο γενικώς αλλά και την συμμετοχή του σχεδίου στην οργάνωση ενός γλυπτού, ενώ στη συνέχεια θα απαντήσει σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου Ζαχαρία Σώκου σχετικά με το σχέδιο και το έργο του εν γένει.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης