Τέλος δίωξης για τον Νίκο Γεωργιάδη

Τέλος δίωξης για τον Νίκο Γεωργιάδη

Με απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου - Τι υποστήριξαν οι συνήγοροί του

nikos-georgiadis
Παύθηκε σήμερα με απόφαση του δευτεροβάθμιου διακστηρίου η ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί σε βάρος του πρώην βουλευτή της ΝΔ Ν. Γεωργιάδη για το αδίκημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων το οποίο είχε τελεστεί στη Μολδαβία.

Η παύση της δίωξης αποφασίστηκε σήμερα από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο που δίκασε την υπόθεση λόγω των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα. Ο πρώην βουλευτής βρισκόταν σήμερα στο δικαστήριο και άκουσε την απόφαση των δικαστών να κάνουν δεκτή την ένσταση παραγραφής που είχαν υποβάλλει οι συνήγοροί του.

Η εισαγγελέας του δικαστηρίου, αγορεύοντας στο δικαστήριο, τόνισε ότι είναι υποχρεωμένη να δεχθεί την ένσταση παραγραφής, επισημαίνοντας πως η ίδια δεν το επιθυμεί.

Η εισαγγελέας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς, θα πρέπει να γίνει δεκτή η ένσταση παραγραφής. Ο δικαστής ειναι υποχρεωμένος να ακολουθησει τον νόμο, ακόμα και αν προκαλείτε στους πολίτες το ερώτημα πώς μπορεί με το νέο Ποινικό Κώδικα να θεωρεί ήσσονος σημασία και να πραγράφει, όλα τα πλημμελήματα ακόμα και αυτά που έχουν τελεστεί σε βάρος ανηλίκων» ανέφερε στην αγόρευσή της, προσθέτοντας ότι θα έπρεπε να απορριφθεί η δεύτερη ένσταση που ζήτησε η υπεράσπιση περί απαραδέκτου της ποινικής δίωξης.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι υπεράσπισης του Ν. Γεωργιάδη τόνισαν πως το δικαστήριο δεν μπόρεσε να προσπεράσει το ζήτημα της παραγραφής, με αποτέλεσμα να παύσει οριστικά την ποινική δίωξη «λόγω συμπληρώσεως της παραγραφής».

Να σημειωθεί ότι σε πρώτο βαθμό ο Ν. Γεωργιάδης είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ, αφού είχε κριθεί ένοχος για το αδίκημα της ασέλγειας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Κλείσιμο
Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο δεν είχε αναγνωρίσει στον πρώην βουλευτή της ΝΔ κανένα ελαφρυντικό, ενώ του χορήγησε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής που του επέβαλε μέχρι το εφετείο.

Νομικοί κύκλοι, πάντως, σχολίαζαν ότι σε μια υπόθεση που είχε δημιουργήσει ερωτήματα από την αρχή για το πώς έφτασε στο ειδώλιο, καθώς δεν υπήρξε ούτε μια καταγγελία ή κατάθεση σε βάρος του κατηγορούμενου, από τα πρόσωπα που αναφέρονται στο κατηγορητήριο, αλλά στηρίχθηκε σε δημοσιεύματα.

Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι παρά το γεγονός ότι ο Νίκος Γεωργιάδης είχε ζητήσει από το δικαστήριο να μπει στην ουσία της δίκης για να αποδείξει την αθωότητά του, το τριμερές εφετείο πλημμελημάτων αποφάσισε σήμερα την παύση της δίωξης, λόγω παραγραφής από τον Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ που συντόμευσε το χρόνο της παραγραφής.

Σημειώνεται ότι προηγουμένως ο Ποινικός Κώδικας έλεγε ότι τέτοια αδικήματα παραγράφονται ένα χρόνο μετά την ενηλικίωση των φερόμενων ως παθόντων, κάτι που το άλλαξε ο ΣΥΡΙΖΑ και το έβαλε στη συνήθη διαδικασία (5+3 έτη – η υπόθεση ανάγεται στο 2010).


Σε δήλωσή του ο Νίκος Γεωργιάδης τόνισε πως  «με την απόφαση του Εφετείου Αθηνών έκλεισε -με την παύση της ποινικής δίωξης- η γνωστή υπόθεση εναντίον μου. Μια υπόθεση που κατασκευάστηκε με προφανείς πολιτικούς σκοπούς. Μια υπόθεση στην οποία είμαι απόλυτα αθώος. Ελπίζω εφεξής να μην υποστεί κανένας Έλληνας πολίτης τη μεταχείριση που δέχτηκα εγώ. Ελπίζω κανείς ποτέ να μη βιώσει την αδικία και το διασυρμό που βίωσα εγώ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης