«Σχέδιο Πολυτεχνείο» στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
grigoropoulos00

Drones θα παρακολουθούν για ενδεχόμενες κινήσεις μπαχαλάκηδων, επιχείρηση «καθαρές ταράτσες» και αποτροπή εισβολής σε Πολυτεχνείο - ΑΣΟΕΕ - Αναβολή επιχείρησης-σκούπα σε γνωστά αναρχικά άντρα

Η Παρασκευή είναι κομβική για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την επιχείρηση «Free Εξάρχεια». Από τη μία είναι η επέτειος της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και από την άλλη λήγει το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη προκειμένου να αδειάσουν δεκάδες κτίρια από τους καταληψίες και να μπει σε εφαρμογή το τελευταίο μέρος του σχεδίου για την αναβάθμιση της περιοχής χωρίς ανομία, με τα Εξάρχεια όμως να διατηρούν το ιδεολογικοκοινωνικό τους περίβλημα.

Σε συνεχείς συσκέψεις των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ. αποφασίστηκε να οχυρωθεί το κέντρο της Αθήνας με βάση το πλάνο που χρησιμοποιήθηκε στο Πολυτεχνείο, καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος τρομοκρατικού χτυπήματος ή κάποιοι από τον σκληρό πυρήνα των αντεξουσιαστών να προσπαθήσουν να προκαλέσουν επεισόδια, να βανδαλίσουν και να κάψουν προκειμένου να πάρουν ρεβάνς για όλα όσα... δεν κατάφεραν να κάνουν το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου.

Το επιχειρησιακό σχέδιο που εκπονήθηκε περιλαμβάνει τις ίδιες καινοτομίες. «Φανερές παρακολουθήσεις» ατόμων που ηγούνται των αντεξουσιαστικών ομάδων και τον μπαχαλάκηδων προκειμένου να τους θέσουν και πάλι off. Αστυνομικές δυνάμεις αποτελούμενες από ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, Ασφάλεια και εγκληματολογικά εργαστήρια, έτοιμες να μπουν στα πανεπιστήμια αν κάποιοι επιχειρήσουν να τα χρησιμοποιήσουν ως ορμητήρια, ενώ ως αποτρεπτικά μέσα σε αυτό το ενδεχόμενο θα χρησιμοποιηθούν το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. με τον προβολέα και drones που θα πετούν πάνω από τα Εξάρχεια. Παράλληλα, θα εφαρμοστεί με τον ίδιο τρόπο το σχέδιο «καθαρές ταράτσες» προκειμένου να αναχαιτιστούν και πάλι πιθανές επιθέσεις από αέρος. Φυσικά και τα δύο υδροφόρα οχήματα (γνωστά ως «Αίαντες»).

Στο ίδιο πλάνο εντάσσεται η δίκυκλη ομάδα της ΟΠΚΕ «Δράση» (παλιά ΔΕΛΤΑ), με βασικό στόχο να γίνουν συλλήψεις κουκουλοφόρων σε περίπτωση που πραγματοποιήσουν καταδρομικές επιθέσεις, ενώ τα δύο πανεπιστημιακά ιδρύματα, Πολυτεχνείο και ΑΣΟΕΕ, αποτελούν βασικό άξονα πάνω στον οποίο θα στηριχτεί το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ., με αποτέλεσμα αντεξουσιαστές και μπαχαλάκηδες να μην καταφέρουν να μπουν μέσα για να τα χρησιμοποιήσουν ως ορμητήρια.

Η μαθητική πορεία και οι ταράτσες

Οπως επισημαίνουν οι αξιωματικοί που έχουν επιφορτιστεί με την εκπόνηση του σχεδίου της 6ης Δεκεμβρίου, η βασική διαφορά με τον εορτασμό του Πολυτεχνείου είναι η μαθητική πορεία. Το γεγονός ότι θα συμμετάσχουν χιλιάδες μαθητές από σχολεία της Αθήνας αλλάζει ως ένα σημείο τα σχέδια, καθώς δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ομάδες μπαχαλάκηδων να παρεισφρήσουν στην πορεία για να προκαλέσουν επεισόδια. Ετσι θα υπάρχει στενό μαρκάρισμα κατά τη διάρκεια της μαθητικής πορείας για να μην καταφέρουν οι κουκουλοφόροι να εκμεταλλευτούν την κατάσταση.

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό πλάνο που έχει εκπονηθεί, σε πρώτο επίπεδο θα επιχειρηθεί να μην μπορέσει να μπει κανείς στα πανεπιστήμια για να μη χρειαστεί να παρέμβουν οι αστυνομικές δυνάμεις μέσα σε αυτά. Για τον σκοπό αυτό θα χρησιμοποιηθεί ως οδηγός το επιτυχημένο σχέδιο του Πολυτεχνείου, όπου κανείς από τους κουκουλοφόρους δεν κατάφερε να τρυπώσει σε αυτό, να ανέβει σε ταράτσες κτιρίων στα Εξάρχεια ή να χρησιμοποιήσει νοικιασμένα διαμερίσματα ως ορμητήρια. Τότε είχαν διατεθεί πολλές αστυνομικές δυνάμεις που ήταν σε ετοιμότητα, με αποτέλεσμα να υπάρχει διάχυτη η αίσθηση της απροσπέλαστης φύλαξης. Οσο και αν προσπάθησαν οι μπαχαλάκηδες, δεν κατάφεραν να πλησιάσουν το πανεπιστήμιο, καθώς υπήρχε στενό μαρκάρισμα από τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Οταν η κατάσταση γίνει έκρυθμη θα περιπολούν πάνω από τα Εξάρχεια ειδικά drones που θα απλώνουν τα ηλεκτρονικά τους μάτια και θα δίνουν online εικόνα για το πώς και πού κινούνται οι κουκουλοφόροι. Την ίδια ώρα, αν διαπιστώνουν ότι κάποια άτομα έχουν ανέβει σε ταράτσες κτιρίων, θα ενημερώνονται οι επίγειες δυνάμεις και άμεσα ομάδες συλλήψεων θα ανεβαίνουν και θα τους προσαγάγουν. Κάτι που έγινε με απόλυτη επιτυχία στον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

Αποφεύγουν να δυναμιτίσουν το κλίμα

Οι πληροφορίες που φτάνουν στο αρχηγείο της Αστυνομίας και μεταφέρονται στις εισηγήσεις και τις γραπτές εντολές είναι ότι η εβδομάδα που ξεκινάει προβλέπεται ιδιαίτερα θερμή, με συχνά έκρυθμη κατάσταση, ακόμη και ένοπλες επιθέσεις.

Πιθανοί στόχοι κρίνονται αστυνομικές υπηρεσίες αλλά και οι ίδιοι οι αστυνομικοί και γι’ αυτό με εντολές που έχουν φτάσει σε όλες τις μονάδες οι επιτελείς ζητούν από τους άνδρες και τις γυναίκες που είναι σε υπηρεσία ή και όχι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ελέγχουν τα οχήματα (υπηρεσιακά και προσωπικά) για τοποθέτηση εκρηκτικών ή εμπρηστικών μηχανισμών.

Παράλληλα αυξάνονται οι περιπολίες και οι ένστολοι καλούνται, αν διαπιστώσουν οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση, να ενημερώνουν τις υπηρεσίες τους.

Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μπει και πέντε σκληροπυρηνικές καταλήψεις στα Εξάρχεια (δύο από τις οποίες θεωρούνται εμβληματικές στον αντεξουσιαστικό χώρο), μια που υπάρχει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν ως ορμητήρια για επιθέσεις κατά αστυνομικών δυνάμεων. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών της Ασφάλειας λένε ότι στα συγκεκριμένα κτίρια υπάρχουν όλο το 24ωρο ομάδες περιφρούρησης που δύσκολα θα... παραδώσουν τα όπλα, οι οποίες θα επιχειρήσουν να απαντήσουν στο τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη να αδειάσουν τα κτίρια. Με δεδομένο ότι το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. δεν θέλει να προκαλεί με αστυνομικές ενέργειες που σίγουρα θα δυναμιτίσουν το ήδη τεταμένο κλίμα των ημερών, οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις θα αναβληθούν για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Οι επιτελείς, σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις που έχουν λάβει από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, θα ξεκινήσουν τις επιχειρήσεις εκκένωσης μετά τις εκδηλώσεις για την επέτειο του θανάτου του Γρηγορόπουλου και μάλιστα θα προσπαθήσουν να γίνουν με διακριτικό τρόπο και με λεπτούς χειρισμούς γιατί και το παραμικρό λάθος μπορεί να δημιουργήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις και εκρήξεις. Μάλιστα έχουν εκδοθεί και εισαγγελικές παραγγελίες και στόχος της Αστυνομίας είναι ως το τέλος του χρόνου οι συγκεκριμένες καταλήψεις να έχουν αδειάσει.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (64)

Αντικομμουνιστής

Μακάρι να δούμε φέτος συλλήψεις στα αριστερορκ και να τους πάνε στα κλειστά κέντρα με τα λαθραία, έτοιμους για απέλαση.

ΡΑΝ ΤΑΝ ΠΛΑΝ

Σύντροφε αγωνιστή με βρίσκεις σύμφωνο και αλληλέγγυο,να συμπληρώσω δε πως χρειάζεται μηνιαίο επίδομα προς όλους αρκετά ψηλό γιατί που να τρέχεις να τινάζεις λεφτόδεντρα με κρύο και ζέστη....ας τα μαζεύουν ταξικά αδέρφια απο Πακιστάν και αλλαχού !

ΣΠΥΡΟΣ

Με ανελέητο ξύλο ντου σ'όλες τις καταλήψεις....χθες !!!! Και χρέωση όλων των ζημιών στους γνωστούς άγνωστους,συριζαίους με κουκούλες

ΠΟΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΡΕ ?

ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕΣΑ . ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ Σ"ΕΝΑ ΞΕΡΟΝΗΣΙ

Σχέδιο Σύριζα λέγεται αυτό, όχι σχέδιο Πολυτεχνείο

Ο Σύριζα πρωτοχρησιμοποίησε τα drones και εισέβαλε πέρυσι με τις αύρες στα Εξάρχεια.

Οτι να ναι

Καλα τα έλεγε ο Αϊνστάιν για την βλακεία.

Λαθος

Μια αύρα κατέβασε και δε την χρησιμοποίησε. Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάγια τακτική μη σύλληψεις.

kyriakos

Δεν μας ενδιαφέρουν τα εθνικά εμάς!!! Είμαστε αριστεροί!!! Ο γρηγοροπουλος να διδάσκεται στα σχολείο ως ισάξιος του Καραϊσκάκη!!! Κάψιμο της Αθήνας εις μνήμη του ήρωα!!! Η κυβέρνηση να φυτέψει λεφτοδεντρα για ν' αντιμετωπιστει η κλιματική αλλαγή. Θέλουμε κι υπαίθρια μπουζούκια για πηγαίνει ο σοφός λαός και να ξεχνάει την άδικη ζωή!!! Διότι, κάτι Βαρδινογιαννηδες, Λατσηδες κλπ δημιουργούν ψυχολογικά προβλήματα στον σοφό λαό που αισθάνεται ότι αδικείται γιατί δεν έχει τόσα λεφτά. Κι έχει δίκιο. Να μπορεί ο λαος να πάει 5 φορές το χρόνο στην Νέα Υόρκη να ξεσκάσει. Γιατί να μην έχει μια έστω μικρή βίλα ο καθένας μας; Γιατί να έχουν Ferrari μόνο λίγοι; Ο λαός δεν αξίζει να έχει Ferrari; Mονο με κυβέρνηση αριστεράς θα δούμε προκοπή!!!

Πάλι το σκασες από το τρελάδικο;

Γρήγορα πίσω πριν νυχτώσει.

Κοράκι

Αν ο μπαχαλάκιας δεν κατέβαινε να κάνει πλακίτσα πετώντας μολότοφ και πέτρες στους μπάτσους και οι γονείς του τον βασταγαν σπίτι όπως έπρεπε , « τώρα αυτός θα ζούσε και ο μπάτσος θα ήταν έξω από την φυλακή στα παιδιά του» Εμείς οι υπόλοιποι δεν θα τρώγαμε στη μάπα κάθε χρόνο «δήθεν» καλόπαιδα που κάνουν πορείες στη μνήμη του ! Λέω ΔΗΘΕΝ γιατί δεν κάνουν για πολλούς άλλους που χάσανε τη ζωή τους — μόνο για κάτι ρεμάλια όπως αυτός ή ο Φύσσας !!!!

Ακόμα σε κλειδώνουν μέσα εσένα οι γονείς σου ρε μπούλη;

Μην παρουσιάζεις την ανωμαλία σου για φυσιολογικό.

Έχεις απόλυτο δίκιο

+1000

Καλα κρασιά

για μια ακομη φορα. Οταν μια μερα κανουν καταληψη σε αστυνομικο τμημα, να δουμε τι θα γινει τοτε...

Ελλάς το μεγαλείο σου

Θα βάλουν νερό στο κρασί τους και ύστερα από διαπραγματεύσεις θα αποχωρήσουν. Όπως γίνεται πάντα!!

Επιπλέον +5%...

τουλάχιστον για την Ν.Δ. & τον Μητσοτάκη. Ο κόσμος τα έχει βαρεθεί πλέον αυτά. Η μεγάλη σιωπηλή πλειοψηφία , θα μιλήσει μια και καλή στις κάλπες.

50%+ AΠΟΧΗ

Η μεγάλη σιωπηλή πλειοψηφία ΜΙΛΗΣΕ στις εκλογές.

Υπενθύμιση

Δολοφονία απο ακροαριστερους δεν εχει συμβεί ποτε στην Ελλάδα απο την Μεταπολίτευση και μετά. Σ αντίθεση απο την αλλη πλευρα της ακροδεξιάς με πλούσιο βιογραφικό στις καταδίκες με πρόσφατο παράδειγμα η Χρυση Αυγή στην οποία "κατα τυχη" ηταν υποστηρικτής ο Κορκονέας.

Αδίστακτος

Χμμμμ οι δολοφονίες της Marfin σου λέει κάτι; οι δολοφονίες τις 17 Νοέμβρη σου λένε κάτι; όχι ε; αστώ ξεφτίλα έγινες σύντροφε

Panos

Tης marfin ακροδεξιοι της 17 νοεμβρη το ιδιο εε!!! γιδι ε γιδι

Q

Για κανε μας αναλυση αυτο το πλουσιο βιογραφικο, γιατι η δικογραφια μονταζιερα εχει μονο αμνοεριφια, πορτραιτα, κρασια, σπασμενους παντους παρεμποριου, κατι ψιλες σε κομμουνια με ηδη βεβαρυμενο παρελθον και φυσικα εναν νεκρο που ιδρωνετε να βγαλετε αποδειξη οτι τον εφαγε ολο το κομμα και οχι μονος του ο Ρουπακιας. Ουτε καν τα οπλοστασια που λεγατε δεν βρηκατε! Στο μεταξυ βεβαια ολο και βγαινουν στην φορα κατι αλλα οπλοστασια τα οποια φυσικα κανετε γαργαρα με τους γαλαζοπρασινους φιλους και συναυτουργους σας! Για ψαξε λιγο να δεις ποσο κοσμος εχει φαει η αριστερα και οι τρομοκρατες με τους οποιους εναγκαλιζεται και μετα να μιλας. Μπροστα στα εγκληματα των δικων σου η Χ.Α ειναι Αρσακειαδα. Επειδη εχετε ενα ολοκληρο συστημα να σας καλυπτει τις βρωμιες, αυτο δεν σημαινει οτι τρωμε ολοι το ιδιο κουτοχορτο!

Επί τέλους, καλά που το είπες

Δολοφονίες από ακροαριστερούς δεν έχουν γίνει. Οι ακροαριστεροί δεν είναι δολοφόνοι σαν τους αριστερούς.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης