Αδέλφια είχαν αρχαιότητες στα σπίτια τους στην Κάλυμνο

Αδέλφια είχαν αρχαιότητες στα σπίτια τους στην Κάλυμνο

Ο 37χρονος άνδρας και η 38χρονη αδελφή του συνελήφθησαν έπειτα από έρευνες στις κατοικίες τους

Kalymnos-arxaia
Έρευνα για την προέλευση των αρχαιοτήτων που κατέσχεσαν στα σπίτια δυο αδελφών στην Κάλυμνο διενεργούν οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος, οι οποίοι εξιχνιάζουν τη μια μετά την άλλη τις υποθέσεις παράνομης κατοχής αρχαίων αντικειμένων. Η συγκεκριμένη ήταν η τέταρτη μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες.

Ο 37χρονος άνδρας και η 38χρονη αδελφή του συνελήφθησαν μετά από έρευνες στις κατοικίες τους, όπου βρέθηκαν συνολικά τέσσερις ακέραιοι πήλινοι αμφορείς, το πάνω μέρος ενός ακόμη πήλινου αμφορέα, ένα μεγάλο πήλινο πινάκιο, ένα ακέραιο πήλινο λαδικό και ένα ακέραιο πήλινο αγγείο με πράσινη εφυάλωση.

Τα ευρήματα κατασχέθηκαν και φυλάσσονται για να παραδοθούν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων όπου θα χρονολογηθούν και θα αξιολογηθούν. Τα αδέλφια που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω κατηγορούνται για παράνομη κατοχή αρχαιοτήτων, αλλά και για παραβίαση του Τελωνειακού Κώδικα καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν μια ηλεκτρονική ζυγαριά και αδασμολόγητος καπνός βάρους 138 γραμμαρίων.

Μόλις την περασμένη Κυριακή είχαν συλληφθεί από τους ίδιους αστυνομικούς άλλα δυο αδέλφια ηλικίας 51 και 55 χρόνων που είχαν στην κατοχή τους άγνωστης προέλευσης αρχαιότητες, ακατέργαστη κάνναβη ένα παράνομο ένα κυνηγετικό όπλο και τρεις ανιχνευτές μετάλλων που αποδείκνυαν ότι αναζητούσαν αρχαιότητες στην ξηρά και όχι ενάλιες.

Στις 29 Σεπτεμβρίου, αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Ασφάλειας Αττικής είχαν συλλάβει στην Κάλυμνο τρεις Έλληνες με πλήθος αρχαιότητες που μετέφεραν με σκάφος, ενώ στις 6 Σεπτεμβρίου είχε συλληφθεί από αστυνομικούς του τμήματος Καλυμνίων ένας 61χρονος Έλληνας που είχε στο σπίτι του έξι πήλινους αμφορείς της Βυζαντινής και Ελληνιστικής περιόδου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης