Η ανακοίνωση του «Αγλαΐα Κυριακού» για τον θάνατο του 8χρονου που είχε διφθερίτιδα

Η ανακοίνωση του «Αγλαΐα Κυριακού» για τον θάνατο του 8χρονου που είχε διφθερίτιδα

Ως πιθανή αιτία αναφέρεται η οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, πνευμονική υπέρταση και πνευμονικό οίδημα

aglaia
Με το ιατρικό ανακοινωθέν όπου αναγράφονται οι πιθανές αιτίες θανάτου του 8χρονου που κατέληξε την περασμένη Τρίτη στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία και έχοντας μολυνθεί με το κορυνοβακτηρίδιο της διφθερίτιδας, κλείνει το «κεφάλαιο» της νοσηλείας του παιδιού από τη διοίκηση του νοσοκομείου.

«Ο ασθενής κατέληξε στις 26/11/2019 με πιθανή αιτία θανάτου οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, πνευμονική υπέρταση και πνευμονικό οίδημα. Εστάλη για νεκροτομή» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η διαδικασία της νεκροτομής ανοίγει ένα άλλο «κεφάλαιο» όπου θα διερευνηθούν σε άλλη, πιο ενδελεχή, βάση τα αίτια του αδόκητου αυτού θανάτου.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν του «Αγλαΐα Κυριακού» ο ασθενής Δ.Α. πήγε στο Παίδων την περασμένη Παρασκευή, στις 22 Νοεμβρίου, «με εικόνα οξείας λαρυγγίτιδας και βαριάς αναπνευστικής δυσχέρειας. Κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του ασθενούς στη ΜΕΘ όπου διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανικό αερισμό».

Τέλος, επισημαίνεται ότι από την καλλιέργεια εισαγωγής του βρογχικού εκκρίματος απομονώθηκε στις 27/11/2019 κορυνοβακτηρίδιο της διφθερίτιδας (Corinebacterium dipheriae).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης