Στο έλεος της κακοκαιρίας η Σύμη: Ποτάμια οι δρόμοι - Βίντεο που κόβει την ανάσα

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Σύμη: Ποτάμια οι δρόμοι - Βίντεο που κόβει την ανάσα

Οι εικόνες που παρατηρήθηκαν θύμισαν τη θεομηνία του 2017 όταν η κακοκαιρία προκάλεσε τεράστιες καταστροφές και το νησί είχε κηρυχθεί σε κατάστασης έκτακτης ανάγκη

720_686417_4fdc0cfe1e-a3e3f45127abb6fe
Ισχυρές καταιγίδες πλήττουν τις τελευταίες ώρες τα Δωδεκάνησα, με τα προβλήματα που παρατηρούνται στη Σύμη από τον «Γηρυόνη» να είναι σοβαρά. Το μέγεθος της βροχής αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι μέχρι τις 4 το απόγευμα είχαν καταγραφεί 80 χιλιοστά βροχής στη Νίσυρο, όπως και στον Έμπωνα Ρόδου.

Οι εικόνες που παρατηρήθηκαν θύμισαν τη θεομηνία του 2017 όταν η κακοκαιρία προκάλεσε τεράστιες καταστροφές και το νησί είχε κηρυχθεί σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους που παρασύρουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

video placeholder

Νωρίτερα καταγράφηκαν μεγάλα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και τις μετακινήσεις προς και από τα νησιά των Δωδεκανήσων προκαλεί η κακοκαιρία «Γηρυόνης».

Κλείσιμο
Η ένταση των ανέμων από νωρίς το πρωί της Δευτέρας ξεπερνά τα 8 και σε ορισμένες περιοχές ακόμα και τα 9 μποφόρ, γεγονός που έχει προκαλέσει απαγόρευση απόπλου όλων των σκαφών. Καθηλωμένα παραμένουν επίσης εξαιτίας της κακοκαιρίας αυτής και τα αεροσκάφη που επρόκειτο να πραγματοποιήσουν πτήσεις προς και από τα νησία των Δωδεκανήσων.

Κακοκαιρία Ρόδος 2 25112019


Στην περιοχή του Ζέφυρου και συγκεκριμένα κοντά στην Δημόσια Εφορία της Ρόδου, ένα τεράστιο δέντρο έσπασε από τον δυνατό αέρα και έπεσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές.

Κακοκαιρία 3 25112019


Πολλά ήταν, επίσης, τα σχολεία που ανέστειλαν τη λειτουργία τους για κάποιες ώρες, έτσι ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στη διάρκεια της μετακίνησης ή της παραμονής των παιδιών σε αυτά. Πριν λίγο, με απόφαση του δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη τα σχολεία της Ροδου (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) έκλεισαν, ενώ για την Τρίτη η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί και θα ανακοινωθεί η νέα απόφαση.

rodos-dentro3
rodos-dentro2
rodos-dentro4


Νωρίτερα, περίπου στις 10 το πρωί, Τούρκοι μετεωρολόγοι ανίχνευσαν στη Ρόδο έναν «μεσοκυκλώνα» ή αλλιώς μια μεγάλη καταιγίδα. Όπως εξήγησε στο protothema.gr ο μετεωρολόγος- διευθυντής ερευνών στο Αστεροσκοπείο Κώστας Λαγουβάρδος ο μεσοκυκλώνας είναι ο επιστημονικός όρος για ένα μεγάλο κύτταρο καταιγίδας που είναι δυνατό να προκαλέσει ακραία φαινόμενα.

Όπως είπε ο κ. Λαγουβάρδος η πρώτη φάση του «Γηρυόνη» έχει ολοκληρωθεί και πλέον η προσοχή, κατά το δεύτερο δωδεκάωρο της Δευτέρας, στρέφεται στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου αναμένεται να εξελιχθεί η δεύτερη φάση του κύματος της κακοκαιρίας. Αυτές οι προβλέψεις θέτουν σε συναγερμό τις περιοχές που επλήγησαν από το προηγούμενο κύμα της κακοκαιρίας και ιδιαίτερα την Καβάλα και τη Θάσο. Όπως εξήγησε ο κ. Λαγουβάρδος σε περιοχές που ήδη έχει βρέξει πολύ, ακόμη και βροχή μικρότερης έντασης είναι δυνατό να προκαλέσει προβλήματα, αφού η δυνατότητα του εδάφους να απορροφήσει το επιπλέον νερό είναι περιορισμένη. Το τρίτο κύμα της κακοκαιρίας θα εξελιχθεί αύριο και θα επηρεάσει τη νότια χώρα, κατά κύριο λόγο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης