Κακοκαιρία «Γηρυόνης»: Ανατροπή - Έλληνες και όχι Γάλλοι οι νεκροί στο Αντίρριο

Κακοκαιρία «Γηρυόνης»: Ανατροπή - Έλληνες και όχι Γάλλοι οι νεκροί στο Αντίρριο

Ψαράδες από τον Πειραιά είναι οι δύο άνδρες που έχασαν τη ζωή τους κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας «Γηρυόνης» όταν ανατράπηκε το ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν

varka-rio-arthro
Δύο Έλληνες, ηλικίας 57 και 59 ετών και όχι Γάλλοι, όπως είχε αρχικά ειπωθεί, είναι τα θύματα της κακοκαιρίας «Γηρυόνης», που πνίγηκαν μετά από την ανατροπή του ιστιοφόρου στο οποίο επέβαιναν, την ώρα της σφοδρής κακοκαιρίας, στη θαλάσσια περιοχή του Αντιρρίου. 

Την πληροφορία που μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης της Αχαϊας, επιβεβαίωσε στο protothema.gr ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. 

Όπως μεταδίδει το thebest.gr πρόκειται για άνδρες γεννηθέντες το 1960 και το 1962 που κατοικούσαν στον Πειραιά.

Σκάφος Αντίρριο εικόνες


Κλείσιμο
Σκάφος Αντίρριο

Στη διάρκεια της νύχτας είχε εντοπισθεί και ανασυρθεί η σορός του ενός των δύο ψαράδων, ενώ νωρίς το πρωί εντοπίσθηκε και ανασύρθηκε νεκρός και ο δεύτερος. Ακολούθησε πολύωρη επιχείρηση με τη βοήθεια δυτών που έδεσαν με ιμάντες το σκάφος, για την ανέλκυση του ιστιοφόρου. 

Το μοιραίο ιστιοφόρο είχε εντοπίσει ιδιοκτήτης καταστήματος στην περιοχή της Μακύνειας να το χτυπά η θαλασσοταραχή. Μάλιστα, ο άνθρωπος απόρησε για το γεγονός ότι το μικρό σκάφος είχε ανοιχτεί στη θάλασσα δεδομένων των προειδοποιήσεων που υπήρχαν και για την πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου.

 Οι πρώτες πληροφορίες από το σημείο ανέφεραν  πως το σκάφος έφερε σημαία Γαλλίας, εξού και οι αρχικές πληροφορίες υποστήριζαν ότι τα θύματα ήταν Γάλλοι. Νεότερες πληροφορίες, από αστυνομικές πηγές, αναφέρουν ότι το σκάφος είναι υπό γαλλική ή ολλανδική σημαία. 



Δηλώσεις Περιφερειάρχη Πυροσβεστικής υπηρεσίας κ. Γεωργακόπουλου


Σκάφος Αντίρριο


Αναποδογύρισε σκάφος στο Αντίρριο - Εντοπίστηκε το ένα από τα δύο άτομα


21940355
21939025
21939026
21940336
21939024
21939023


Δείτε βίντεο: Κακοκαιρία «Γηρυόνης»: Πώς η πυρκαγιά «έπνιξε» την Κινέτα - Σε 8 χλμ. τα μπάζα στην Αθηνών–Κορίνθου - Έλληνες οι νεκροί στο Αντίρριο
Κακοκαιρία «Γηρυόνης»: Πώς η πυρκαγιά «έπνιξε» την Κινέτα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης