Κακοκαιρία «Γηρυόνης»: Η τουρκική ΕΜΥ ανίχνευσε μεσοκυκλώνα πάνω από τη Ρόδο

Κακοκαιρία «Γηρυόνης»: Η τουρκική ΕΜΥ ανίχνευσε μεσοκυκλώνα πάνω από τη Ρόδο

Όπως ενημέρωσε το meteo.gr του Αστεροσκοπείου - Σε ετοιμότητα για τη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας που θα πλήξει κυρίως την Κεντρική και την Ανατολική μακεδονία

rodos-vroxi
Έναν «μεσοκυκλώνα» ή αλλιώς μια μεγάλη καταιγίδα ανίχνευσαν Τούρκοι μετεωρολόγοι περίπου στις 10 το πρωί, στη Ρόδο. Αυτό έκανε γνωστό μέσω twitter το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου. Όπως εξήγησε στο protothema.gr ο μετεωρολόγος- διευθυντής ερευνών στο Αστεροσκοπείο Κώστας Λαγουβάρδος ο μεσοκυκλώνας είναι ο επιστημονικός όρος για ένα μεγάλο κύτταρο καταιγίδας που είναι δυνατό να προκαλέσει ακραία φαινόμενα. Όπως είπε, το Αστεροσκοπείο έχει στη Ρόδο τέσσερις σταθμούς μέτρησης και αυτή την ώρα αναμένονται τα δεδομένα από τον σταθμό της Λίνδου.


Όπως είπε ο κ. Λαγουβάρδος η πρώτη φάση του «Γηρυόνη» έχει ολοκληρωθεί και πλέον η προσοχή, κατά το δεύτερο δωδεκάωρο της Δευτέρας, στρέφεται στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου αναμένεται να εξελιχθεί η δεύτερη φάση του κύματος της κακοκαιρίας. Αυτές οι προβλέψεις θέτουν σε συναγερμό τις περιοχές που επλήγησαν από το προηγούμενο κύμα της κακοκαιρίας και ιδιαίτερα την Καβάλα και τη Θάσο. Όπως εξήγησε ο κ. Λαγουβάρδος σε περιοχές που ήδη έχει βρέξει πολύ, ακόμη και βροχή μικρότερης έντασης είναι δυνατό να προκαλέσει προβλήματα, αφού η δυνατότητα του εδάφους να απορροφήσει το επιπλέον νερό είναι περιορισμένη. Το τρίτο κύμα της κακοκαιρίας θα εξελιχθεί αύριο και θα επηρεάσει τη νότια χώρα, κατά κύριο λόγο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης