Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής: Αμείωτες και απρόβλεπτες οι μεταναστευτικές ροές

metanastes_art

Οι ροές αυτές έχουν αναγάγει το μεταναστευτικό-προσφυγικό σε μείζον εθνικό θέμα, διαπιστώνει ο καθ'ύλην αρμόδιος κυβερνητικός παράγοντας σε υπηρεσιακό έγγραφο

«Αμείωτες και απρόβλεπτες» είναι οι μεταναστευτικές ροές σύμφωνα τον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδοχής και Ασύλου Πάτροκλο Γεωργιάδη αναγάγοντας το «μεταναστευτικό-προσφυγικό σε μείζον εθνικό θέμα». Η σοβαρή αυτή διαπίστωση από τον καθ'ύλην αρμόδιο κυβερνητικό παράγοντα, που περιλαμβάνεται σε υπηρεσιακό έγγραφο, αποτυπώνει τις διαστάσεις του προβλήματος σε μία περίοδο, που βρίσκεται σε επικίνδυνη έξαρση.

Ειδικότερα, το σκεπτικό της απόφασης του κ. Γεωργιάδη για την παράταση των υπηρεσιών φύλαξης στην υπηρεσία Ασύλου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεδομένων των συνθηκών: «44.Το γεγονός ότι προκρίνεται η μεταφορά των ευάλωτων αιτούντων διεθνή προστασία από τα νησιά με Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην ενδοχώρα με σκοπό την εξέταση εκεί των αιτήσεων διεθνούς προστασίας και διεκπεραίωση των σχετικών με τις αιτήσεις τους διοικητικών ενεργειών και ως εκ τούτου ο καθημερινός αριθμός προσερχομένων στα γραφεία της Υπηρεσίας Ασύλου σε όλη την ενδοχώρα έχει αυξηθεί σε σχέση με το προηγούμενο έτος και έχει καταστεί πια απρόβλεπτος».

Ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδοχής και Ασύλου επικαλείται «την ανάγκη εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος καθώς ενδεχόμενη αναστολή λειτουργίας της Υπηρεσίας Ασύλου, ελλείψει παρεχόμενων υπηρεσιών φύλαξης, συνεπάγεται αδυναμία χειρισμού των ιδιαίτερα αυξημένων μικτών μεταναστευτικών ροών των τελευταίων ετών, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, οι οποίες συνεχίζουν να είναι αμείωτες και απρόβλεπτες και έχουν αναγάγει το μεταναστευτικό-προσφυγικό σε μείζον εθνικό θέμα».

genikos_grammateas


Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρεται σε δραματικές συνέπειες στην περίπτωση μη παράτασης των συμβάσεων καθώς θα ματαιωθεί η μεταφορά των αιτούντων άσυλο στην ενδοχώρα. «46. Την άμεση και επιτακτική ανάγκη της διασφάλισης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας καθώς η απουσία υπηρεσιών φύλαξης στα Περιφερειακά Γραφεία Ασύλου θα οδηγήσει σε πλήρη αδυναμία λειτουργίας της Υπηρεσίας Ασύλου, λαμβανομένου ιδίως υπόψη ότι η παροχή υπηρεσιών φύλαξης με τις τρέχουσες συμβάσεις στα ΠΓΑ Αττικής και ΑΚΑ Ταχείας Εξέτασης Αιτήσεων Διεθνούς Προστασίας -ΑΚΑ Εξέτασης Αιτήσεων Διεθνούς Προστασίας Υπηκόων Πακιστάν -ΑΚΑ Δικαιούχων Διεθνούς Προστασίας, ΠΓΑ Αλίμου, ΠΓΑ Πειραιά, ΠΓΑ Θεσσαλονίκης και ΑΚΑ Εξέτασης Αιτήσεων Διεθνούς Προστασίας Υπηκόων Αλβανίας και Γεωργίας, καθώς και στο ΠΓΑ Δυτικής Ελλάδας λήγει στις 11.11.2019, αλλά και σε δυσμενείς και δραματικές συνέπειες που μπορεί να επιφέρει το γεγονός αυτό δεδομένου ότι, μεταξύ άλλων, θα ματαιωθεί η μεταφορά ευάλωτων αιτούντων διεθνή προστασία από τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών, τα οποία, όπως είναι γνωστό είναι ιδιαιτέρως επιβαρυμένα, προς την ενδοχώρα για την εξέταση των αιτήσεών τους για χορήγηση διεθνούς προστασίας ενώ επιπλέον θα αναβληθεί επ ́ αόριστον η καταγραφή και εξέταση των αιτήσεων διεθνούς προστασίας των αιτούντων διεθνή προστασία, καθώς και όλες οι διοικητικές ενέργειες που αφορούν στην εξυπηρέτηση των επωφελούμενων. Επιπλέον δε, οι υπηρεσίες φύλαξης είναι αναγκαίες για να αποφεύγονται τυχόν εντάσεις και διαπληκτισμοί μεταξύ των προσερχομένων στην Υπηρεσία, καθώς και για την διαφύλαξη της ασφάλειας τόσο των προσερχομένων και όσο και των εργαζομένων σε αυτή».

ΣΧΟΛΙΑ (77)

Ανωνύμως

Αναρωτιέμαι αν πάρω μια βάρκα και βγω σε κάποια πόλη της Τουρκίας χωρίς διαβατήριο τι θα γίνει οεο;;αλλά και στις χώρες της Αφρικής που μας έρχονται οι''πρόσφυγες''Αλγερινοί ''ας πούμε τι θα γίνει;;;;

ουπς

εχουμε αποβλακωθει σε τετοιο σημειο που δεν εχουμε χαμπαρι τι παει να πει ενστινκτο αυτοσυντηρησης πια. περιμενουμε απο εντολεις να βαζουν(αυτοι!!) τερμα στην δουλεια που τους χρεωθηκε να κανουν....και μοιρολογουμε.....ακου εκει¨μαζεψτε τους"ποιοι?αυτοι που πληρωθηκαν να τους φερουν?

Αηδίασα

Τρελαίνομαι στην σκέψη ότι οι "καημένοι" οι εικοσιπεντάχρονοι παρότι εντελώς παράνομοι, τρώνε, πίνουν, στεγάζονται τζάμπα και αυξάνονται και πληθύνονται στην χρεοκοπημένη Ελλάδα, την ίδια στιγμή που τα συνομήλικα Ελληνόπουλα, τα πλούσια, τα τυχερά που ζουν στη χώρα τους και δεν έχουν πόλεμο , δουλεύουν δεκάωρα για πεντακόσια ευρώ.

ironman

Πρώτο θέμα δεν είσαι εντάξει.Γιατί εδώ και τέσσερις μέρες μου κόβεις τα ευγενικά όμορφα ανθρώπινα σχόλια και αφήνεις την χολή και το μίσος να προηγούνται;

Γιατί δεν φεύγουν;

Οποίος δεν μπορεί να τους σταματήσει φεύγει και γρήγορα Δεν κάθεται για να το λέει δεν μπορώ Άντε στο καλό

sotiris

Κυριε Γενικε ποσες εκατονταδες χιλιαδες ευαλωτους μπορουμε να δεχτουμε???

Καλα

Τι παραμυθια λετε συνεχεια. Ο Κουλης συνεχιζει την πολιτικη Αλεξη με στοχο τον επικοισμο. Οι πολιτικοι εχουν ηδη δωσει μερος απο το αιγαιο και θα το δικαιολογησουν με τις μειονοτητες την καταλληλη στιγμη. Κανεις δεν στεκεται στα γυμνασια των τουρκων στο καστελοριζο μαζι με το πακισταν. Τι δουλεια εχει στο σημειο αυτο το πακισταν; Να προστατευσει στο μελλον την μειονοτητα των 600000 μαζι με τον ερντογαν. Το ισλαμικο τοξο το διαμορφωνει ο ερντογαν υπερ των συμφεροντων του με προθυμους τους ελληνες πολιτικους.

Χρίστος 2

Αμείωτες ναι, απρόβλεπτες γιατί;;;

Δεν μπορείτε να τους μαζέψετε;

Εννοείτε ότι είμαστε έρμαιο στις ορεξεις τωνλαθρο; ΞΕΦΤΙΛΑ κρατος ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ Κάποιοι άλλοι θα μπορούν Είναι ανεπιθύμητοι παντού Τους δίνεται σπίτια λεφτά και τους φέρατε στις πόλεις Γιατί να μην έρθουν και άλλοι; Στις βραχονησίδες χωρίς € να το καταλάβουν ΦΤΑΝΕΙ ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΥΣ Η ΦΥΓΕΤΕ

Β

Κι εσύ γιατί είσαι σε αυτό το πόστο ρε βλήμα; για να κάνεις δυσοιωνες προβλέψεις; κλείστε τα σύνορα ΤΩΡΑ, έλεος.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης