Λάρισα: «Λειτουργικά έξοδα» η ταρίφα των 25 ευρώ λέει ο ιερέας που την επέβαλε

Λάρισα: «Λειτουργικά έξοδα» η ταρίφα των 25 ευρώ λέει ο ιερέας που την επέβαλε

Εξηγήσεις για την ταρίφα τέλεσης της λειτουργίας στη διάρκεια της νηστείας δίνει ο ιερέας - Ενόχληση της Μητρόπολης και συστάσεις στον παπά που ζητούσε χρήματα, λάδι και κρασί

papas_2
Ιερέας στη Λάρισα ζήτησε από τους πιστούς να καλύψουν τα έξοδα για τη λειτουργία της νηστείας των 40 ημερών προσφέροντας χρήματα, λάδι αλλά και συγκεκριμένο είδος κρασιού.

Η κίνησή του εξόργισε το Μητροπολίτη Λάρισας και Τυρνάβου ο οποίος του έκανε συστάσεις.

Η «ταρίφα» για την τέλεση της λειτουργίας ήταν 25 ευρώ με αποτέλεσμα να προκληθούν αντιδράσεις. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο ιερέας έκανε λόγο για άδικη στάση απέναντί του και εξήγησε τους λόγους που ζητά τα χρήματα.

«Τα 25 ευρώ που ζητάμε είναι τα λειτουργικά έξοδα που συμμετέχει η κάθε οικογένεια στο Σαρανταλείτουργο. Δηλαδή, αυτές τις 40 μέρες θα πρέπει η εκκλησία να πληρώσει έξτρα λεφτά στον ψάλτη, στο νεωκόρο, στην καθαρίστρια, στο πετρέλαιο.

Επίσης θα πρέπει να πληρώσουμε το ηλεκτρικό και όλα αυτά τα λειτουργικά έξοδα που μαζεύονται από την προσφορά των πιστών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τι λέει στον ΑΝΤ1 ο ιερέας που επέβαλε “ταρίφα” για να γίνονται λειτουργίες έως τα Χριστούγεννα
Κλείσιμο

Στην επιστολή που μοιράστηκε υπάρχουν και άλλες οδηγίες. Αγνό, παρθένο ελαιόλαδο μόνο θα πρέπει να προσφέρουν οι πιστοί, συγκεκριμένο τύπο κρασιού και μάλιστα κατόπιν ραντεβού.

«Αυτό που ζητάμε είναι το κρασάκι το γλυκό. Με αυτό το κρασάκι το γλυκό μπορούμε πιο εύκολα να κοινωνήσουμε τα παιδάκια, τα μωράκια. Αν τους δώσουμε τους άλλους τύπους, είναι λιγάκι πιο στυφά και ξινά».

Το ποσό που αξιώνει ο ιερέας ενόχλησε τον Μητροπολίτη Λάρισας και Τυρνάβου.

«Ίσως ήταν λάθος του ιερέα να διατυπώσει επάνω στο χαρτί το ποσό που ζήτησε για τη λειτουργία του Σαρανταλείτουργου. Ο Σεβασμιώτατος από την πρώτη ώρα που έγινε γνωστό το θέμα έκανε σύσταση στον ιερέα για να μπορέσει να λήξει το θέμα και να μη δοθεί τόσο μεγάλη έκταση όσο δόθηκε» τόνισε από την πλευρά του ο υπεύθυνος του ραδιοφωνικού σταθμού της Μητρόπολης Λάρισας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης