LIVE

Κορωνοϊός

Επίδομα ενοικίου έως και €630 και εφάπαξ βοήθημα έως €1.490 για πρόσφυγες μέσω προγράμματος

prosfiges-ekso

Το πρόγραμμα HELIOS του ΔΟΜ για την ένταξη των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία χρηματοδοτείται από την Κομισιόν και έχει την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα HELIOS του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης για την ένταξη των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία μέσω της προώθησης της αυτόνομης διαβίωσης. Με την καταβολή επιδόματος ενοικίου έως 12 μήνες και έως 630 ευρώ και εφάπαξ βοηθήματος έως 1.490 ευρώ το πρόγραμμα, που υλοποιείται με την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στοχεύει στη δημιουργία των προϋποθέσεων εκείνων, που θα διευκολύνουν τους πρόσφυγες να ενταχθούν στην χώρα μας.

Πλέον, επωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι πρόσφυγες, στους οποίους γνωστοποιήθηκε μετά την 1η Οκτωβρίου 2019 ότι τους χορηγήθηκε διεθνής προστασία και είναι επίσημα εγγεγραμμένοι και διαμένουν σε κάποια ανοιχτή δομή φιλοξενίας, κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης, τοπικό συντονιστικό κέντρο διαχείρισης προσφυγικής κρίσης ή σε ξενοδοχείο του προγράμματος FILOXENIA.

Το HELIOS προωθεί την αυτόνομη διαβίωση των προσφύγων στην Ελλάδα μέσω: α) υποστήριξης για εύρεση αυτόνομης κατοικίας β) μαθημάτων ένταξης γ) δραστηριοτήτων σχετικά με την εργασιακή απασχόληση με σκοπό την ενίσχυση της πρόσβασης στην αγορά εργασίας. Στους δικαιούχους του προγράμματος προσφέρεται υποστήριξη για να βρουν ένα διαμέρισμα και να υπογράψουν στο όνομά τους ένα μισθωτήριο συμβόλαιο απευθείας με τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος. Με την υπογραφή μισθωτηρίου συμβολαίου στο όνομά τους, οι δικαιούχοι λαμβάνουν επιδοτήσεις ενοικίου που καταβάλλονται στον προσωπικό τους τραπεζικό λογαριασμό.

Οι επιδοτήσεις ενοικίου αποτελούνται από: α)Συνεισφορά στην έναρξη ανεξάρτητης διαβίωσης, ένα καθορισμένο ποσό, το οποίο καταβάλλεται άπαξ και προβλέπεται να συμβάλει στην πληρωμή της εγγύησης ενοικίασης και τα πρώτα έξοδα εγκατάστασης (π.χ. αγορά οικιακού εξοπλισμού, έπιπλα) και β)Συνεισφορά στα έξοδα μίσθωσης, ένα καθορισμένο ποσό (βλέπε παρακάτω πίνακα) το οποίο καταβάλλεται σε μηνιαία βάση και συμβάλλει στην κάλυψη του κόστους μίσθωσης ενός σπιτιού και των δαπανών που συνδέονται με τα βασικά έξοδα κοινής ωφέλειας. Τα παραπάνω ποσά διαμορφώνονται ανάλογα με το μέγεθος της οικογένειας.

Στο πλαίσιο αυτό ένας δικαιούχος διεθνούς προστασίας λαμβάνει 440 ευρώ βοήθημα και 162 ευρώ μηνιαίο επίδομα ενοικίου, το οποίο έχει διάρκεια έως 12 μήνες. Μία οικογένεια 2 ατόμων λαμβάνει βοήθημα 830 ευρώ και μηνιαίο επίδομα ενοικίου 309 ευρώ. Οι τριμελείς οικογένειες ενισχύονται άπαξ με 980 ευρώ και 396 ευρώ κάθε μήνα για την πληρωμή του ενοικίου. Για οικογένειες 4 με 5 μελών τα αντίστοιχα ποσά είναι 1.172 ευρώ και 504 ευρώ. Τέλος για τις οικογένειες με 6 ή περισσότερα μέλη η ενίσχυση διαμορφώνεται σε 1.490 ευρώ βοήθημα και 630 ευρώ επίδομα ενοικίου έως 12 μήνες.

PINAKAS_ENOIKIO


Στο μεταξύ, το πρόγραμμα HELIOS περιλαμβάνει υποχρεωτικά μαθήματα ένταξης, που πραγματοποιούνται σε Εκπαιδευτικά Κέντρα Ένταξης στην ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη. Κάθε κύκλος μαθημάτων αποτελείται από 360 ώρες διδασκαλίας για περίοδο 6 μηνών, κατά τη διάρκεια των οποίων οι δικαιούχοι παρακολουθούν τρεις 3 ώρες μαθημάτων την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα.

Τα μαθήματα αποτελούνται από τις ακόλουθες ενότητες: α)Ενότητα Ελληνικής Γλώσσας: Για συνολικά 280 ώρες, οι δικαιούχοι διδάσκονται τις βασικές γνώσεις ελληνικών από έμπειρους εκπαιδευτικούς χωρίς την παρουσία διερμηνέων. Οι τάξεις καθορίζονται λαμβάνοντας υπόψη το ποσοστό αλφαβητισμού των δικαιούχων. β)Ενότητα Ήπιων Δεξιοτήτων: Για συνολικά 80 ώρες, οι δικαιούχοι παρακολουθούν μαθήματα που σχετίζονται με τον Πολιτιστικό Προσανατολισμό, τις Δεξιότητες Ζωής και την Ετοιμότητα Εργασίας από έμπειρους εκπαιδευτικούς μαζί με πολιτιστικούς διαμεσολαβητές. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων διεξάγονται επίσης εξωτερικές δραστηριότητες (π.χ. επισκέψεις σε μουσεία), μέσω των οποίων οι δικαιούχοι έχουν την ευκαιρία να εξασκήσουν τις νεοαποκτηθείσες δεξιότητές τους.

Συγκεκριμένα, αυτή η Ενότητα αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

1)Πολιτιστικός Προσανατολισμός: Έννοιες που αφορούν τον ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία, την παράδοση και τα σύγχρονα έθιμα. 2)Ικανότητες ζωής: Μαθήματα αφιερωμένα στη βελτίωση της επικοινωνίας και της συνεργασίας με άλλους, προσωπική και κοινωνική ευθύνη, ·πρακτικά ζητήματα που είναι απαραίτητα για την καθημερινή ζωή των δικαιούχων στην Ελλάδα (π.χ. πώς να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, πώς να ανοίγουν έναν τραπεζικό λογαριασμό, σε ποια δημόσια υπηρεσία πρέπει να αναφέρονται για κάθε αναγκαία υπόθεση). 3)Εργασιακή Ετοιμότητα: Πληροφορίες σχετικά με την αναζήτηση εργασίας από διαφορετικές πηγές, όπως ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), το Διαδίκτυο, μέσω κοινωνικής δικτύωσης ή στην εφημερίδα, πρακτικά θέματα σχετικά με την προετοιμασία μιας αίτησης για δουλειά (π.χ. σύνταξη ενός βιογραφικού σημειώματος, διεξαγωγή συνέντευξης εργασίας), δεξιότητες στην προφορική επικοινωνία, επίλυση προβλημάτων, ομαδική εργασία και διαπροσωπικές δεξιότητες

Παράλληλα, οι δικαιούχοι του προγράμματος έχουν την ευκαιρία να επωφεληθούν από την εργασιακή υποστήριξη, προκειμένου να εξοικειωθούν με την ελληνική αγορά εργασίας και με τους τρόπους αναζήτησης εργασίας και να αποκτήσουν αυξημένη επίγνωση του επαγγελματικού προφίλ τους. Σε αυτό το πλαίσιο, στους δικαιούχους του HELIOS προσφέρονται πέντε 5 ατομικές συμβουλευτικές συνεδρίες εργασίας διάρκειας μίας 1 ώρας η κάθε μία με συμβούλους εργασίας, που τους βοηθούν να αναπτύξουν ένα σχέδιο σταδιοδρομίας αξιολογώντας τα ενδιαφέροντα και τις ικανότητές τους και καθοδηγώντας τους μέσω πηγών πληροφόρησης και αναζήτησης εργασιακής καριέρας. Κατόπιν ανάγκης, οι δικαιούχοι ενημερώνονται επίσης για τη δυνατότητα να διευρύνουν το εκπαιδευτικό τους προφίλ.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τις παροχές του προγράμματος Helios
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (115)

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ...

...θα έρχομαι κάθε καλοκαίρι από το εξωτερικό και θα διαλέγω Έλληνα ή αλλοδαπό για μεροκάματο...στο USA κορόιδα του Τσίπρα και του Μητσοτάκη...η δουλειά ξεκινάει από $20/ώρα (αφού δουν σε 1-2 μήνες ότι είσαι σοβαρός), και στον 1-χρόνο πας για $25 - $30/ώρα αν πάρεις έχεις ειδίκευση...Αν έχεις πτυχίο οι μισθοί είναι παραπάνω και σου μένουν χρήματα στην άκρη παρά την ακριβή ζωή...περιμένετε από Γεωργιάδη-Βορίδη-Μειμαράκη-Σπυράκη-Κικίλια να σας βρουν δουλειά με €700 - €1.000/μήνα...!!!

Προσφυγκα

Μην βρίζετε τόν πιθη-Κουλη και τόν Τζιφρα . Εσείς οι ραγιάδες τούς ψηφίσατε .

Αυτό ήταν

Τελείωσε, το αποφάσισα! Αλλάζω όνομα, το κάνω Μοχάμαντ Μουχαμέτ, πάω Τουρκία και ξανάρχομαι χωρίς χαρτιά με βάρκα στην Μυτιλήνη να δω και εγώ Θεού πρόσωπο, βαρέθηκα την ανεργία και την αφραγκία.

Γεώργιος Τσαχουρίδης

Είπαμε ότι το μέγεθος του προβλήματος διαμορφώνει, κατά κύριο λόγο, την ίδια την φύση του. Ομιλούμε για όχι μεμονωμένα περιστατικά ούτε για έκτακτων μικρών ομάδων συλλογικά, δυο τινά τα οποία και καλύπτει η ελληνική νομοθεσία καθώς αυτά είχε κατά νου ο νομοθέτης όταν συνέθετε τα νομικά κείμενα του. Το μέγεθος του προβλήματος, η ποσότητα που το συνθέτει δηλαδή, εκδηλώνεται ως ένα κράτος υπηκόων να επιθυμεί να εισέλθει και να εγκατασταθεί σε ένα άλλο κράτος. Ακριβώς αυτό υποφέρει σήμερα η ιερή Πατρίδα Ελλάδα. Γιατί το τέρας που αποφασίζει (Εκκλησία-Πολιτεία) είναι συγκαταβατικό στην επιθυμία του ξένου κράτους να εγκατασταθεί στο δικό του κράτος. Τις συνέπειες της εγκατάστασης του ξένου κράτους στο δικό μας θα τις διαμορφώσουν μακροπρόθεσμα οι ποιοτικές δομές του προβλήματος που βρίσκονται σε ευθεία αντίθεση έως βαθμού σύγκρουσης με τους κατοίκους του δικού μας κράτους. Ομιλούμε για πολιτισμούς ασύμβατους μεταξύ τους και άκρα αντίθετους σε σημείο συγκρουσιακό. Χαρακτηριστικά να πούμε μόνο πως ο ένας πολιτισμός διδάσκει τον σεβασμό των νομιζομένων του , κάτι που αγνοεί ο άλλος πολιτισμός καθώς σε ίδιο επίπεδο διδάσκει την επιβολή των δικών του νομιζομένων σαφώς ακόμη και έξω από τους κόλπους του. Η πολιτική τάξη των κομμάτων του Κοινοβουλίου τουλάχιστον (εκτός Βελόπουλου) και η Εκκλησία (η πλειοψηφία των ιεραρχών τουλάχιστον) αποφάσισαν ασυνείδητα και σε πλήρη πλάνη την καταστροφή του Έθνους των Ελλήνων. Συνέλληνες μου, αυτό που βιώνουμε σήμερα είναι η σπορά των αιτιών της καταστροφής και εξαφάνισης του γένους μας, της φυλής μας, του έθνους μας όπως μας το γνώρισαν και παρέδωσαν ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός και οι απελευθερωτές του '21 μαζί με την Εκκλησία. Μας πρόδωσαν όλοι οι εξέχοντες άρχοντες της κοινωνίας μας. Είμαστε μόνοι μας. Και μόνο μια ιερά αντίσταση και πιθανότατα μια ένοπλη συλλογική επανάσταση θα επιτρέψει να αποκτήσουμε μια πατρίδα όπως την οραματίστηκε ο Κολοκοτρώνης, Καραϊσκάκης, Ανδρούτσος, Παπαφλέσσας, Καποδίστριας και όλοι που συνετέλεσαν στην ίδρυση και ελευθερία της Ιερής Πατρίδας Ελλάδας. Γεώργιος Τσαχουρίδης

θεσπρωτος

ΦρίντριχΝίτσε(1844 –1900): Καταδικάζω τον Χριστιανισμό. 1. Απαγγέλλω κατά της χριστιανικής Εκκλησίας την εσχάτη όλων των κατηγοριών. Τον θεωρώ ως την μεγαλύτερη διαφθορά ... Μετέβαλε κάθε αξία σε απαξία, κάθε αλήθεια σε ψέμα, καθετί έντιμο σε αχρειότητα. Τον θεωρώ ως την μεγαλύτερη κατάρα και διαστροφή, το μεγαλύτερο εκδικητικό ένστικτο, που προκειμένου να επιβληθεί χρησιμοποίησε κάθε μηχανορραφία και υποχθόνιο μέσο, δεν δίστασε μπροστά σε καμιά μικροπρέπεια. –Τον ονομάζω το ανεξίτηλο στίγμα της ανθρωπότητας.2. Η χριστιανοσύνη είναι μεγάλη κατάρα, μια απέραντη διαστροφή, ένα μεγάλο ένστικτο εκδίκησης, για το οποίο κανένα μέσον δεν είναι τόσο δηλητηριώδες, τόσο ύπουλο και τόσο φθηνό –η χριστιανοσύνη είναι η ανεξίτηλη κηλίδα της ανθρωπότητας.3. Τα δυο μεγάλα ευρωπαϊκά ναρκωτικά: το οινόπνευμα κι η χριστιανοσύνη.4. Το σκότος του Χριστιανισμού, έσβησε το Αρχαίο Ελληνικό Φως. Ξυπνα Ποντιε ..!!! σταματα να σκουπιζεις τα δακρυα της σουμελιάρας .. σταματα να περπατας με τα 4 στην Τηνο ...

Γεώργιος Τσαχουρίδης

Αγαπητοί μου συνέλληνες Εγώ απορώ, αν και αμφιβάλω η Εκκλησία να μην έχει ξενώνες για άστεγους, έχει, δηλαδή πιθανότατα, ξενώνες για άστεγους στο κοινωνικό της πρόγραμμα, πως γίνετε όμως να μην πρότεινε για το έκτακτο μεγεθυμένο από την οικονομική κρίση πρόβλημα των Ελλήνων αστέγων, που ακούγεται ότι ο αριθμός τους είναι περί των 20.000, πως και δεν διέθεσε για αυτούς χώρους για μαζική στέγαση όπως έκανε με τους αλλοδαπούς. Αυτή είναι η απορία μου. Που όμως δυστυχώς πίσω από την απορία αυτή συναγείρω με φυσική ακολουθία ως αίτιο, μια σημαντικότατη διαπίστωση αλλά πολύ πικρή. Πως όχι η Εκκλησία αλλά η διοίκηση της (ανώτερος κλήρος) απόλεσε τον χαρακτήρα και τα ιδεωδοι που εμφορείται από την φύση της, την προστασία των Ελλήνων πολιτών δηλαδή, οι οποίοι αναγνωρίζουν την Εκκλησία ως μάνα Εκκλησία. Και ποια μάνα είναι αυτή που θα βάλει στην αγκαλιά της ξένα παιδιά όταν η πράξη αυτή με γεωμετρική συνέπεια και αδιαμφισβήτητη ακολουθία θα προσθέσει σοβαρούς υπαρξιακούς κινδύνους για τα δικά της παιδιά;;; Δυστυχώς η Εκκλησία, δηλαδή οι εκπρόσωποι της, και η ελληνική πολιτική τάξη, έπεσαν μέσα στην παγίδα της πλάνης. Διότι υφίστανται στρεβλής αντιληπτικής ενέργειας σχετικά με το θέμα της "μετανάστευσης". Και αντιμετωπίζουν το ζήτημα οι πρώτοι μεν με το φίλτρο του ευαγγελικού λόγου, οι δεύτεροι δε με το φίλτρο του "ανθρωπισμού". Και τούτο είναι μέγιστο σφάλμα. Διότι η φύση του προβλήματος, την οποία διαμορφώνει το μέγεθος του, αποκαλύπτει πως είναι αμιγώς πολιτικό και δεν πρέπει να θεωρείτε ούτε δια θρησκευτικής συνείδησης και ορολογίας ούτε δια "ανθρωπιστικής" συνείδησης και ορολογίας. Ένας πολύ μεγάλος Πατέρας της Εκκλησίας, ο άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης, είπε πως εάν κάνεις μίξη της θρησκείας με την πολιτική το δημιούργημα σου θα είναι ένα τέρας. Αυτό το τέρας, δυστυχώς, άθελα τους δημιουργούν οντολογικά εν εαυτό στο υπαρξιακό τους και άρα στο συνειδησιακό τους επίπεδο οι λειτουργοί της Εκκλησίας και Πολιτείας, διότι ένα αμιγώς πολιτικό θέμα το διαχειρίζονται, πρώτιστα εννοιολογικά, με όρους θρησκευτικούς οι πρώτοι, με "ανθρωπιστικούς" δε οι δεύτεροι, κι ακριβώς αυτή είναι η μίξη που επιτυγχάνουν από την μία το είδος της διαχειριστικής τους κι από την άλλη το είδος του προβλήματος, μίξη η οποία γεννά ένα τέρας. Συνεχίζεται...

@

Πιστεύω να έχουμε μεγάλο σουπερπλεόνασμα φέτος να πάρουν το κάτι τις και οι Ρομά.

Διορατικος

Σε λίγο θα τους δίνουν και προίκα.

ΟΡΓΗ

ΤΡΙΤΕΚΝΟΣ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ .ΚΑΜΙΑ ΜΕΡΙΜΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ,ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΝΤΗΛΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΡΙΜΝΑ . ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΚΑΝΕΝΑ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΙΝΟΠΑΘΟΥΝ .

νασος

Τέτοια διαφήμιση της χώρας δεν θα κατάφερναν καταφέρει ούτε οι καλύτεροι διαφημιστές! Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης και Κούλης μαζί, αχτύπητο δίδυμο. Έχουμε το βίντεο-πρόσκληση του ΔΟΜ, με τα ξενοδοχεία και τις πισίνες, βγάζουν μετά οι δικοί μας την γνωστή φωτό/κάτοψη των "δομών φιλοξενίας", με κυλικεία, εστιατόρια, σχολεία, χώρους αναψυχής, αθλοπαιδιών, και χώρους λατρείας. Με άλλα λόγια, ΕΛΑΤΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΖΑΜΠΑ. Τα πάντα όλα τζάμπα, φαγητό, σπίτι, ξάπλες, γιατροί, φάρμακα και λεφτά στην τσέπη. Μετά τους λένε από 400 ευρώ έκαστος για να λιάζεστε. Μετά τους λένε από 2 χιλιαρικάκια για κάθε παιδί που θα γεννοβολάει η μαντηλοκουνέλα. Και τώρα αυτό το νέο δωράκι προς τους λάθρους επειδή μας "προτίμησαν". Ε, τι να πεις! Με τέτοια διαφήμιση είναι να μην έρχονται ορδές ολόκληρες; Μαθεύτηκε το νέο στα βάθη της Αφρικής και της Ασίας, πάμε όλοι Ελλάδα, όλα τζάμπα, μάσες-ξάπλες-λιάσιμο-παραδάκι. Είναι μετά από τέτοια καταπληκτική διαφημιστική καμπάνια να μην έρχονται κάθε μέρα και περισσότεροι; Χθες διαβάσαμε κάπου 400, 435 νομίζω, σήμερα άκουσα "διασώθηκαν" πάνω από 600, και είναι χειμώνας, φαντάσου όταν φτιάξει ο καιρός τι έχει να γίνει! Περιμένουν κανά δυό δισεκατομμύριο "ταλαίπωρων" Αφροασιατών να έρθουν. Θα στριμωχτούμε λιγάκι αλλά θα τα καταφέρουμε,όλοι οι καλοί χωράνε! Άντε παιδιά και εις ανώτερα!!! Συνεχίστε να μας κάνετε χαλιφάτο και το Νόμπελ έρχεται σίγουρα! Στο τσεπάκι το έχετε!

ΤΩΡΑ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΕΛΑΣΗΣ !!! ΞΥΠΝΑΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΠΙΑ !!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης