Eπτά στους δέκα Έλληνες φοβούνται τα ιατρικά λάθη, σύμφωνα με έρευνα

Eπτά στους δέκα Έλληνες φοβούνται τα ιατρικά λάθη, σύμφωνα με έρευνα

Tο Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο» Βούλας διοργανώνει ημερίδα με θέματα τα ιατρικά σφάλματα την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

FGSGR
Τα ιατρικά σφάλματα, που αποτελούν σημαντική αιτία πρόκλησης σωματικής βλάβης, αναπηρίας και θανάτου, καθώς και τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που παρουσιαζουν αύξηση στη χώρα μας, είναι τα κύρια θέματα της ημερίδας που διοργανώνει το Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο» Βούλας, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019, στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.

Στην ημερίδα με τίτλο «Ιατρονομικά θέματα» καταξιωμένοι επιστήμονες από τον ιατρικό και δικαστικό χώρο θα μιλήσουν για την έκρηξη των ιατρικών σφαλμάτων που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Τα ιατρικά λάθη, όπως θα επισημάνουν οι ομιλητές, αποτελούν ένα σοβαρό ζήτημα για την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας και την ασφάλεια των ασθενών, με σπουδαίες κοινωνικές και οικονομικές διαστάσεις.

Παράλληλα θα τονιστεί ότι είναι έντονη η ανησυχία και ο φόβος των Ελλήνων μήπως υποστούν ιατρικό σφάλμα (έρευνες δείχνουν ότι επτά στους δέκα Έλληνες φοβούνται ότι θα πέσουν θύμα ιατρικού λάθους), ενώ, σύμφωνα με διαθέσιμα στοιχεία, οι περισσότερες υποθέσεις ιατρικών λαθών αφορούν τις επεμβατικές ειδικότητες, όπως τη Γενική Χειρουργική και τη Μαιευτική – Γυναικολογία.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας οι ομιλητές θα εστιάσουν και στην ενδοοικογενειακή βία που λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις. Τα εκατοντάδες περιστατικά κακοποίησης που καταγράφονται μέσα στις οικογένειες προκαλούν απόγνωση, πόνο και θλίψη, ενώ ο αριθμός των γυναικών θυμάτων είναι σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με τον αντίστοιχο των αντρών.

Οι ομιλητές θα είναι οι εξής: Δρ. Μιχαήλ Διγαλάκης,Διευθυντής Α’ Χειρουργική Κλινική Γ.Ν.Α. «Ασκληπιείο Βούλας», Άννα Ράζου, Ιατροδικαστής, Γ.Ν.Α. «Ασκληπιείο Βούλας» και Γραμματέας της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας, Νικόλαος Καρακούκης, Προϊστάμενος Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Ηλίας Μπογιώκας, Προϊστάμενος Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά, Νικόλαος Ποιμενίδης, Αντεισαγγελεύς Εφετών Πειραιώς, τ. Πρόεδρος του ΔΣ της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Πειραιώς, Γρηγόρης Λέων, Πρόεδρος Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, Εισαγγελεύς Αρείου Πάγου Αθηνών, τ. Καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δικαστών Θεσσαλονίκης.

Η ημερίδα έχει ελεύθερη είσοδο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης