Δίκη Siemens: Ενοχή για 22 - Απαλλάχτηκε ο Τσουκάτος

Ένοχοι κρίθηκαν για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος  Χριστοφοράκος, Καραβέλας και Μαυρίδης - Απαλλαγή του συνόλου των κατηγορουμένων για το αδίκημα της δωροδοκίας 

efeteio-arthro
Έπειτα από τρία χρόνια έπεσε σήμερα η αυλαία στην πολύκροτη δίκη για τα μαύρα ταμεία της Siemens.

Το δικαστήριο κατέληξε στην απαλλαγή του συνόλου των κατηγορουμένων για το αδίκημα της δωροδοκίας, σε αθωώσεις πέντε κατηγορουμένων αλλά και σε απαλλαγή του Θεόδωρου Τσουκάτου λόγω παραγραφής του αδίκηματος της συνέργειας σε δωροδοκία υπαλλήλου, το οποίο αντιμετώπιζε.

Αντίθετα, ένοχοι κρίθηκαν για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος 22 κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens M. Χριστοφοράκος, οι Χρ. Καραβέλας, Πρόδρομος Μαυρίδης αλλά και τα πρώην στελέχη της Siemens Γερμανίας, Χάινριχ Φον Πίρερ, Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, Ράιχαντ Σίκατζεκ.

Ακόμη, ένοχοι κρίθηκαν για το ίδιο αδίκημα πρώην στελέχη του ΟΤΕ, μεταξύ των οποίων ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης αλλά και οι τραπεζίτες Φάνης Λυγινός και Ζαν Κλώντ Όσβαλντ. Ο τελευταίος είχε αποδράσει σπάζοντας το «βραχιολάκι» που φόραγε στο πλαίσιο του κατ' οίκον περιορισμού που του είχε επιβληθεί.

Αντίθετα, αθώοι κρίθηκαν πέντε εκ των κατηγορουμένων και συγκεκριμένα οι: Νικόλαος Μανασής, Σάββας Γιαννακάκης, Αθανάσιος Ράμμος, Βασίλης Τυρογαλάς και Εμμανουήλ Παπαδογιαννάκης.

Απαλλακτική ήταν η πρόταση του δικαστηρίου για τον Θεόδωρο Τσουκάτο.

Κλείσιμο
Σημειώνεται ότι το δικαστήριο έπαυσε την ποινική δίωξη για το αδίκημα της δωροδοκίας, ακολουθώντας την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας και εντάσσοντας την αξιόποινη πράξη στο νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τη δωροδοκία στον ιδιωτικό τομέα.

Σε δήλωση του με αφορμή την έκδοση της απόφασης ο Θεόδωρος Τσουκάτος ανέφερε τα εξής:

«Πήρα την πολιτική ευθύνη λέγοντας την αλήθεια και η δικαίωση ήρθε μετά από 11 χρόνια. Στη διάρκεια αυτών των 11 χρόνων απολύτως μόνος (με ελάχιστες εξαιρέσεις δημόσιας στήριξης από τους συναγωνιστές μου)δέχτηκα σιωπηλά συκοφαντίες, ψέμματα, διαστρεβλώσεις. Με πίκρα τα αφήνω όλα πίσω. Ελπίζω και εύχομαι μία από τις επικείμενες μεταρρυθμίσεις να αφορά τη διαφάνεια και το πολιτικό χρήμα. Ευχαριστώ τον δικηγόρο μου Διονύση Γκούσκο».

Ο Τσουκάτος στο εφετείο για την δίκη της Siemens


IMG_1938__1_
IMG_1938
IMG_1933
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης