ΙΑΣΩ: Παρουσίασε το ολοκληρωμένο Κέντρο Μαστού

ΙΑΣΩ: Παρουσίασε το ολοκληρωμένο Κέντρο Μαστού

Το Κέντρο Μαστού προσφέρει ολοκληρωμένη και σφαιρική αντιμετώπιση των ασθενών σε όλα τα επίπεδα πρώιμης διάγνωσης και θεραπείας, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος του Ομίλου ΙΑΣΩ κ. Γιώργος Σταματίου

Εγκαίνια στο Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του ΙΑΣΩ
Νέες εγκαταστάσεις, υπερσύγxρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και εξειδικευμένες επιστημονικές ομάδες με εκπαίδευση και εμπειρία στην αντιμετώπιση των παθήσεων του μαστού αποτελούν τα τρία ισχυρά χαρακτηριστικά του Κέντρου Μαστού του ΙΑΣΩ τα οποία αξιοποιούνται από το θεραπευτήριο για την ολοκληρωμένη φροντίδα των Ελληνίδων σε ό,τι αφορά την πρόληψη και τη θεραπεία των νόσων του μαστού.

Κατά την πρόσφατη παρουσίαση του Κέντρου Μαστού ο πρόεδρος του Ομίλου ΙΑΣΩ, κ. Γιώργος Σταματίου υπογράμμισε την αξία της επένδυσης αποτιμώντας την σε χρήμα (ξεπέρασε το 1,5 εκατ. ευρώ), αλλά και σε θεραπεία (πραγματοποιούνται περισσότερα από 2.000 χειρουργεία ετησίως).

Όπως αναφέρθηκε το Κέντρο Μαστού προσφέρει ολοκληρωμένη και σφαιρική αντιμετώπιση των ασθενών σε όλα τα επίπεδα πρώιμης διάγνωσης και θεραπείας. Διενεργείται προσυμπτωματικός έλεγχος (screening) μαστού, όλες οι διαγνωστικές εξετάσεις, όλες οι επεμβάσεις που αφορούν τις καλοήθεις και κακοήθεις παθήσεις του μαστού καθώς και η μετεγχειρητική παρακολούθηση κυρίως των περιπτώσεων καρκίνου μαστού. Πλαισιώνεται από όλα τα απαραίτητα Τμήματα και είναι σε άμεση συνεργασία με ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων όπως ακτινολόγους, κυτταρολόγους, παθολογοανατόμους, πυρηνικούς ιατρούς, γυναικολόγους, ογκολόγους, ακτινοθεραπευτές, πλαστικούς χειρουργούς.

Στο πλαίσιο, δε, του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Δίπλα σας», ανακοινώθηκε πως η κλινική προχωρά μετά από το απαραίτητο screening, σε παροχή απολύτως δωρεάν διαγνωστικής και χειρουργικής θεραπείας σε 18 γυναίκες ετησίως.

Στο Κέντρο Μαστού αντιμετωπίζονται ειδικές ομάδες ασθενών, όπως:

- Οι γυναίκες που διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού κάτω των 35 ετών

- Οι γυναίκες που διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού κατά την διάρκεια της κυήσεως

- Οι άτοκες νεαρές ασθενείς όπου δίνεται η δυνατότητα διατήρησης της γονιμότητας με στόχο να μπορούν να τεκνοποιήσουν μετά την θεραπεία τους και κατά τον χρόνο που θα το επιτρέπει η γενική τους κατάσταση

- Ασθενείς που ολοκλήρωσαν την θεραπεία τους και κρίθηκε ότι μπορούν να τεκνοποιήσουν,παρακολουθούνται ειδικά σε συνεργασία με το τμήμα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα σε αυτές τις κατηγορίες ασθενών είναι εξαιρετικά, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς την τελευταία τριετία έχουν γεννηθεί περίπου 50 παιδιά η μητέρα των οποίων νόσησε από καρκίνο μαστού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης