Κύπρος: Και δεύτερη επιταγή είχε πάρει από τον καταζητούμενο Μαλαισιανό ο κύπριος Αρχιεπίσκοπος

Κύπρος: Και δεύτερη επιταγή είχε πάρει από τον καταζητούμενο Μαλαισιανό ο κύπριος Αρχιεπίσκοπος

Την ίδια μέρα είχε πάρει ακόμα μία επιταγή 10.000 ευρώ

arhiepiskopos-kiprou-tairiaze-haraktira-1
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β' εκτός από την επιταγή των 300.000 ευρώ που είχε πάρει από τον διεθνώς καταζητούμενο Μαλαισιανό Jho Low, πήρε την ίδια μέρα ακόμα μία επιταγή 10.000 ευρώ. Και τις δύο επιταγές δημοσιοποιεί η κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης» που ζητάει εξηγήσεις από τον προκαθήμενο της Κυπριακής Εκκλησίας.

Η δεύτερη επιταγή των 10.000 ευρώ φέρει την ίδια ημερομηνία έκδοσης 22 Σεπτεμβρίου 2015, με αυτήν των 300 χιλιάδων. Επίσης την ίδια μέρα εκδόθηκε και το κυπριακό διαβατήριο του Jho Low, αφού 12 μέρες νωρίτερα είχε προηγηθεί επιστολή του Αρχιεπισκόπου προς τον Κύπριο υπουργό εσωτερικών για επίσπευση της πολιτογράφησης του Μαλαισιάνού. Το υπουργικό συμβούλιο είχε συνέλθει την επόμενη ημέρα και είχε εγκρίνει την πολιτογράφηση.
kjgkjgjjhg

Για την επιταγή των 300.000 ευρώ ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β' είχε δηλώσει ότι αποτελούσε εισφορά του Jho Low προς τη Θεολογική Σχολή. Ανέφερε ότι η εταιρεία του Μαλαισιανού εξέδωσε επιταγή στην Αρχιεπισκοπή και η Αρχιεπισκοπή με τη σειρά της εξέδωσε επιταγή προς την Θεολογική Σχολή.

Μετά την έκδοση κυπριακού διαβατηρίου στον Jho Low, κατατέθηκε αίτηση για να πολιτογραφηθεί Κύπρια, με κατ' εξαίρεση διαδικασία, και φίλη του χρησιμοποιώντας ως «επένδυση» χρήματα από τον λογαριασμό Μαλαισιανού ο οποίος όμως είχε κλείσει με απόφαση της τράπεζας καθώς θεωρήθηκε ύποπτος για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου όταν ρωτήθηκε αν προτίθεται να αποποιηθεί τα χρήματα που πήρα από τον Jho Low, είχε δηλώσει πως δεν νομίζει να έρθει και να του τα ζητήσει πίσω, καθώς καταζητείται και κάτι τέτοιο αποκλείεται. Υπό το βάρος της κατακραυγής για τη στάση του, σε συνέντευξη που δημοσιεύει σήμερα η «Καθημερινή» της Κύπρου δηλώνει πως αν αποδειχθεί ότι τα χρήματα είναι κλεμμένα, θα τα επιστρέψει. Την πολιτογράφηση ύποπτων ατόμων, από το υπουργικό συμβούλιο την απέδωσε σε «ατζαμοσύνη»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης