Η ΕΛΑΣ εξοπλίζει την ομάδα «ΔΙΑΣ» με 90 νέα αλεξίσφαιρα γιλέκα

Η ΕΛΑΣ εξοπλίζει την ομάδα «ΔΙΑΣ» με 90 νέα αλεξίσφαιρα γιλέκα

«Τα αλεξίσφαιρα γιλέκα προορίζονται να παράσχουν προστασία στους Αστυνομικούς που θα εκτεθούν σε πυρά πυροβόλων όπλων»

mazio7
Στην προμήθεια 90 αλεξίσφαιρων γιλέκων για την κάλυψη των αναγκών της ομάδας «ΔΙΑΣ» προχωρά η Ελληνική Αστυνομία. Σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση η υποβολή προσφορών στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με την προϋπολογισθείσα δαπάνη να ανέρχεται σε 24.800 ευρώ.

«Τα αλεξίσφαιρα γιλέκα προορίζονται να παράσχουν προστασία στους Αστυνομικούς που θα εκτεθούν σε πυρά πυροβόλων όπλων» για το λόγο αυτό τα υπό προμήθεια είδη πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές. Μεταξύ αυτών, «πιστοποιητικό βαλλιστικών δοκιμών, όπως αυτές ορίζονται στο πρότυπο NIJ 0101.04 και στο κεφάλαιο περί έξτρα απειλών, ενός από τα παραπάνω εργαστήρια ότι καλύπτει έξτρα απειλή από φυσίγγιο 7,62 χ 25 mm TOKAREV Lead Core FMJ, με βάρος βλήματος 5,5 gr και ταχύτητα πρόσκρουσης 520m ± 10m/sec».

ALEXISFAIRA


Επιπλεόν, «πιστοποιητικό εργαστηρίου, το οποίο: είτε εμφαίνεται στην ενημερωμένη, κατά την ημερομηνία υποβολής προσφοράς, λίστας διαπιστευμένων εργαστηρίων σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Δικαιοσύνης των Η.Π.Α. (NIJ), είτε είναι διαπιστευμένο από αρμόδιο φορέα σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου EN ISO/IEC 17025 στο πεδίο εφαρμογής «βαλλιστική αντίσταση» σύμφωνα με το πρότυπο NIJ0101.04 ή νεότερο, που να βεβαιώνει ότι το αλεξίσφαιρο γιλέκο και η σύνθεση του αντιβαλλιστικού υλικού (αριθμός φύλλων, εμπορική ονομασία, part number του κατασκευαστή της πρώτης ύλης και το είδος του υλικού) καλύπτουν το επίπεδο προστασίας ΙΙΙΑ, όπως αυτό προσδιορίζεται στο πρότυπο NIJ 0101.04. Πιστοποιήσεις των προτύπων NIJ 2005 interim και NIJ 0101.06 στο ίδιο επίπεδο προστασίας ΙΙΙΑ γίνονται αποδεκτές, καθ’ όσον υπερκαλύπτουν το απαιτούμενο πρότυπο NIJ 0101.04.».

Το αντιβαλλιστικό υλικό πρέπει να είναι μαλακό και εύκαμπτο αποτελούμενο από ίνες αραμιδικού υλικού ή πολυαιθυλενίου ή συνδυασμών αυτών, έτσι ώστε το μέγιστο επιτρεπτό βάρος του αντιβαλλιστικού υλικού, χωρίς τον αδιάβροχο φάκελο, να μην ξεπερνά τα 5,2 Kg/m2. Τα κύρια μέρη που απαρτίζουν το αντιβαλλιστικό υλικό θα είναι αμιγή και όχι συρραφές μικρότερων ενώ σε κάθε μέγεθος το εμπρός και το πίσω τμήμα του αντιβαλλιστικού υλικού, μετά την προσαρμογή του γιλέκου στο σώμα, πρέπει να μην αφήνουν ακάλυπτη επιφάνεια στην περιοχή των πλευρών.


Δείτε εδώ τη σχετική απόφαση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης