Σε ναυπηγείο στο Πέραμα το σκάφος του Δάκη Ιωάννου «Guilty»

Σε ναυπηγείο στο Πέραμα το σκάφος του Δάκη Ιωάννου «Guilty»

Ο Δάκης Ιωάννου είναι από τους πλέον ισχυρούς Ελληνοκύπριους επιχειρηματίες αλλά και κορυφαίος συλλέκτης έργων τέχνης

GIL_DAKIS
Στα πιτς ναυπηγείου στο Πέραμα βρίσκεται εδώ και λίγα 24ωρα η θαλαμηγός του κ. Δάκη Ιωάννου με το όνομα Guilty. Πρόκειται για ένα από τα πιο «αλλόκοτα» σκάφη που πλέουν στη Μεσόγειο.

Ο κ. Δάκης Ιωάννου είναι από τους πλέον ισχυρούς Ελληνοκύπριους επιχειρηματίες αλλά και κορυφαίος συλλέκτης έργων τέχνης στον κόσμο. Στην προηγούμενη θαλαμηγό που είχε οι καλλιτεχνικές του ανησυχίες είχαν περιοριστεί στην ονομασία του σκάφους που λεγόταν «Protect me from what I want». Ωστόσο στο Guilty (ένοχος στα ελληνικά) εκφράστηκαν με έναν τρόπο κραυγαλέο για αρκετούς, αφού εξωτερικά θυμίζει πίνακα του Roy Lichtenstein.

Μπλε, κίτρινο, μωβ, άσπρο και μαύρο είναι τα χρώματα που επέλεξε ο στενός φίλος του κ. Ιωάννου, γνωστός γλύπτης και ζωγράφος Τζεφ Κουνς για να δώσει στο Guilty αυτή την όψη που προκάλεσε και ακόμη προκαλεί ποικίλα σχόλια. Η θαλαμηγός έχει μήκος 35 μέτρα και σχεδιάστηκε από την Ιβάνα Πορφίρι, αρχιτέκτονα και διακοσμήτρια που εμπνεύστηκε τις γραμμές του από τα αλιευτικά σκάφη της δεκαετίας του 1950.

Όταν ολοκλήρωσε το έργο ανέλαβε ο Τζεφ Κουνς ο οποίος εμπνεόμενος όπως έχει πει από τα καμουφλάζ των πολεμικών πλοίων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου που περισσότερο μπέρδευαν παρά έκρυβαν το πλοίο. Η θαλαμηγός του κ. Ιωάννου κατασκευάστηκε στην Ιταλία ενώ η εικαστική παρέμβαση του Κουνς παρέμενε επτασφράγιστο μυστικό αφού κατά τη διάρκεια των εργασιών ναυπήγησης το Guilty ήταν εξωτερικά καλυμμένο παντού. Κι αυτό γιατί τότε, το 2008, που κατασκευάστηκε ο κ. Ιωάννου είχε υπογράψει αποκλειστικό συμβόλαιο με την Voque η οποία αργότερα ετοίμασε οχτασέλιδο αφιέρωμα για το σκάφος.

Εδώ και λίγες ώρες το Guilty βρίσκεται σε ναυπηγείο στο Πέραμα για τις ετήσιες εργασίες συντήρησης και καθαρισμού αφού και αυτό το καλοκαίρι «όργωσε» τις ελληνικές θάλασσες προκαλώντας ιδιαίτερη εντύπωση σε όσους το έβλεπαν για πρώτη φορά. Το σκάφος αναμένεται να μείνει για αρκετό καιρό μέχρι να ξαναριχτεί στη θάλασσα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης