Οι γονείς του Κατσίφα έστειλαν επιστολή στον Μητσοτάκη: Η θυσία του Κωνσταντίνου πρέπει να δικαιωθεί

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
katsifas_ar

Οι γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα απέστειλαν αίτημα προς τον Ελληνα πρωθυπουργό για την άσκηση διπλωματικής πίεσης προς την αλβανική πλευρά όσον αφορά το πόρισμα για τα αίτια θανάτου του παιδιού τους

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ζητούν οι γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα για τη διαλεύκανση της δολοφονίας του γιου τους πριν από έναν χρόνο στο χωριό Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου. Την ίδια ώρα, οι αλβανικές αρχές συνεχίζουν να κωλυσιεργούν στην έκδοση του σχετικού πορίσματος, επιχειρώντας να βγάλουν λάδι τους επίλεκτους της RENEA που δολοφόνησαν τον 35χρονο ομογενή.


katsifas
O βουλευτής Θεσπρωτίας της Ν.Δ. Βασίλης Γιόγιακας με τη μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα, το περασμένο Σάββατο στους Βουλιαράτες, στο ετήσιο μνημόσυνο του άτυχου ομογενή όπου του δόθηκε η επιστολή για τον πρωθυπουργόΜε επιστολή που παρέδωσαν στον βουλευτή Θεσπρωτίας της Ν.Δ. Βασίλη Γιόγιακα, που παραβρέθηκε το περασμένο Σάββατο στους Βουλιαράτες στο ετήσιο μνημόσυνο του άτυχου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, οι γονείς του Ιωάννης και η Βασιλεία Κατσίφα ζητούν από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να ασκήσει πιέσεις προς την αλβανική πλευρά προκειμένου να εκδοθεί το πόρισμα για τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στη δολοφονία του γιου τους πριν από έναν χρόνο.

Ο Ιωάννης και η Βασιλεία Κατσίφα επισημαίνουν ότι ο γιος τους δεν ήταν «εξτρεμιστής», όπως τον παρουσίασε από την πρώτη στιγμή ο Αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμα δικαιολογώντας την εκτέλεσή του από τους επίλεκτους της αλβανικής Αστυνομίας και πως η αντίδρασή του ήταν αποτέλεσμα της αγανάκτησης για την καταπίεση που ασκείται στον βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό. Παράλληλα οι ίδιοι θέτουν μια σειρά από ερωτήματα που έχουν σχέση με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στις 28.10.2018 στους Βουλιαράτες και οδήγησαν στον θάνατο του παιδιού τους και όσα τραγικά ακολούθησαν τις επόμενες μέρες, επισημαίνοντας το κλίμα τρομοκρατίας που συνεχίζουν να βιώνουν από τις αλβανικές αρχές.

Η επιστολή κλείνει με την έκκλησή τους προς τον Ελληνα πρωθυπουργό να στρέψει το ενδιαφέρον του και στον τόπο τους «πριν να είναι αργά», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.epistoli1
Ολόκληρη η συγκινητική επιστολή:

«Κύριε Πρωθυπουργέ,

Τέτοιες μέρες έναν χρόνο πριν ο γιος μας Κωνσταντίνος Κατσίφας φρόντιζε το χωριό μας να ντυθεί στα γαλανόλευκα για να τιμήσει την μνήμη των πεσόντων του 1940.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά ο Κωνσταντίνος μας, δεν είναι πια εδώ καθώς όπως γνωρίζετε εκτελέστηκε από άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας στο χωρίο μας Βουλιαράτες, την 28η Οκτωβρίου του 2018.
Είναι εδώ όμως η ψυχή του που επιζητά δικαίωση μαζί με τα δικά μας “γιατί;”.

Γιατί έπρεπε να εκτελεστεί εφόσον ήταν περικυκλωμένος στο βουνό από εκατοντάδες άνδρες της αλβανικής Αστυνομίας ενώ μπορούσε να είχε συλληφθεί;

Γιατί μας βασάνιζαν δέκα ημέρες και έσερναν τη σορό του παιδιού μας χωρίς να μας αφήσουν να τον δούμε;

Γιατί αλλοίωσαν όλα τα στοιχεία επεμβαίνοντας στη σορό του γιου μας και δεν μας επέτρεψαν ως γονείς να κάνουμε δικιά μας πραγματογνωμοσύνη;

Γιατί δεν σέβονται τα θρησκευτικά μας δικαιώματα και σταμάτησαν τις εργασίες για τον ναΐσκο που χτίζαμε στη μνήμη του παιδιού μας;

Γιατί έναν χρόνο τώρα τρομοκρατούν τα μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας που μας συμπαραστέκονται στον πόνο μας; Ανακρίνονται, τρομοκρατούνται και κηρύσσονται ανεπιθύμητοι.
Γιατί έναν χρόνο τώρα οι αλβανικές αρχές δεν εκδίδουν το πόρισμα για τις συνθήκες δολοφονίας του Κωνσταντίνου μας.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Κατανοούμε το βάρος των ευθυνών που έχετε αναλάβει, ελπίζουμε όμως και ζητούμε από εσάς να ασκήσετε πιέσεις για την άμεση έκδοση του πορίσματος της δολοφονίας του γιου μας ώστε να μπορούμε κι εμείς σαν γονείς να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες για να μη σπιλωθεί η μνήμη του.

Ο Κωνσταντίνος δεν ήταν το κακό παιδί που θέλησαν να προβάλλουν οι αλβανικές αρχές. Ο Κωνσταντίνος ήταν ένας καλόψυχος και καλόκαρδος άνθρωπος που αγάπησε την Ελλάδα πολύ. Το χέρι του δεν οπλίστηκε για να αφαιρέσει ζωές, δεν θα μπορούσε άλλωστε καθώς η βαθιά του πίστη στον Θεό και στις χριστιανικές αξίες δεν του το επέτρεπαν. Η αντίδρασή του ήταν αποτέλεσμα της αγανάκτησης σε όλα αυτά που βίωνε. Αγανάκτηση για όσα πέρασε και συνεχίζει να περνάει ο βορειοηπειρωτικός λαός που δεν τολμά να αντιδράσει γιατί τον κυρίευσε ο φόβος. Ο γιος μας τόλμησε και είμαστε περήφανοι γι’ αυτόν.
Με την εν ψυχρώ δολοφονία του Κωνσταντίνου, η Αλβανία έδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν σέβεται την Εθνική Ελληνική Μειονότητα και τα κατοχυρωμένα δικαιώματα της.

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Σας ζητούμε να στρέψετε το βλέμμα σας στον τόπο μας πριν να είναι ακόμη αργά.

Με σεβασμό Γιάννης και Βασιλεία Κατσίφα»

Δεν είναι πρώτη φορά που οι γονείς του άτυχου ομογενή απευθύνθηκαν στον επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης. Tον περασμένο Δεκέμβριο, με μια επιστολή που απέπνεε περηφάνια και αξιοπρέπεια, είχαν ζητήσει από τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την παρέμβασή του τόσο για τη διαλεύκανση της δολοφονίας του γιου τους όσο και για τις συνεχιζόμενες μεθοδεύσεις των Τιράνων κατά της εθνικής ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία. Ο πρώην πρωθυπουργόςα δεν μπήκε τότε καν στον κόπο να απαντήσει στους χαροκαμένους γονείς, όπως είχε πράξει στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις.

Λάδι η RENEA, αλλά…

Η αδυναμία των αλβανικών αρχών να τεκμηριώσουν σοβαρά όσα προκλητικά από την πρώτη στιγμή υποστήριξαν ο πρωθυπουργός Ράμα και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ για την εκτέλεση Κατσίφα έχει ως αποτέλεσμα να μεθοδεύεται η έκδοση ενός σαθρού και κατευθυνόμενου πορίσματος, σύμφωνα με το οποίο όχι μόνο θα απαλλάσσεται η RENEA από κάθε ευθύνη, αλλά -υπάρχουν ακόμη και φόβοι- πως θα επιχειρηθεί να παρουσιαστεί το θύμα ως… αυτόχειρας. Οτι δηλαδή αυτοκτόνησε προκειμένου να μην πέσει ζωντανός στα χέρια των ανδρών της RENEA.

Η έκθεση που βγάζει λάδι τη RENEA φέρεται να δίνει απαντήσεις στους λόγους που οι επίλεκτοι της αλβανικής Αστυνομίας δεν χρησιμοποίησαν άλλες μεθόδους προκειμένου να ακινητοποιήσουν τον Κατσίφα από τη στιγμή που ουδείς κινδύνευε -εφόσον ισχύουν οι ισχυρισμοί πως οπλοφορούσε κατά τον εντοπισμό του- στο ύψωμα όπου εντοπίστηκε επάνω από τους Βουλιαράτες.

Την ίδια ώρα -και χωρίς καμία διάθεση αυτοκριτικής- ο Αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμα, μιλώντας στην ελληνική έκδοση του euronews.com κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, επέμεινε στη δήλωσή του μετά τον θάνατο του Ελληνα ομογενή, όταν είχε κάνει λόγο για «εξτρεμιστική τρέλα», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πίστευα και πιστεύω πως κάποιος που τρέχει μέσα στον κόσμο κρατώντας όπλο και απειλώντας τις ζωές ανθρώπων είναι επικίνδυνος».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (34)

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ

ΝΑΙ ΡΕ ΚΟΥΛΗ ΦΙΑΞΕ ΑΓΑΛΜΑ ΣΤΟ ΠΑΛΟΥΚΑΡΙ....ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ .... Η ΜΗΠΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ .....ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ!

Insane

Ποιος ειναι να δικαιωθεί ο τσεκεβαρα ζακ η ο φυσας ? Μπεεεε Αριστεροφασισταρια ...

Βρήκατε Τον πατριώτη τώρα...

Αυτός δυστυχώς αποδείχθηκε τρις χειρότερος από τον Al6.

Μάριος

Ειναι απαράδεκτο να ταυτίζεται ή παρομοιάζεται ο θάνατος του Κατσιφα με την εθνική εορτή. Δεν υπάρχει καμία θυσία του προς των ελληνισμο. Εγκλωβίστηκε σε μια ακραία κατάσταση την όποια ο ίδιος δημιούργησε χωρίς πολίτη συνείδηση και σκοπούς. Συνήθως αυτή η κατηγορία ανθρώπων ειναι '' τα πρόβατα στην σφαγή '' οι οποίοι κατευθυνομενοι από μια συγκεκριμένη επιρροή,θολώνει το μυαλό τους και έτσι απλά σβήνουν. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί κ δεν πρέπει να στηρίξει αυτή τη γραμμή οπότε κάπου να σταματήσουμε να ασχοληθούμε άλλο με αυτό το θέμα.

Τσυριζοτύφλακας

Εμείς πάντως, μόνο γιά τίποτα λαθροχαχόλια, ΛΟΑΤΚΙ, κραγμένες, εγκληματίες κλπ. διοργανώνουμε διαμαρτυρίες!!!

Σπόρος

Σεβασμος στο πένθος της οικογένειας του αλλά προσωπικά δε βλέπω καμιά θυσία... Μη μπερδεύουμε μεμονομένες προσωπικές δράσεις που πιθανότατα ξεκινάνε από ένα υπέρμετρο "Εγώ" με πραγματικές θυσίες. Όταν μιλάτε για θυσίες να έχετε σα μέτρο σύγκρισης τη έκανε ο Κολοκοτρώνης όχι ο Κατσίφας και ο κάθε Κατσίφας.

ΣΠΟΡΕ,

ΑΕΙ ΣΠΑΡΣΟΥ,ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΦΥΤΡΩΣΕΙΣ !!

Chris

'Aμα περιμένουν από τον Koύλη σώθηκαv...

Έκανε θυσία λέει..TRAGICOMEDY

Ναι έκανε θυσίες το πάλι-κάρι..... Πλησιάζουμε στο 2020 και ακόμα ασχολιόμαστε με την β.ήπειρο.Λυπηρό για την ανθρωπότητα.

Μάλλον

Εσύ είσαι το λυπηρό της υπόθεσης. Στο λαγούμι σου...

Καλλ

ἐσὺ εἶσαι,άνθρωπάκι,γιὰ λύπηση....

maraki

αν ΗΤΑΝ ...αφγανός - αιθίοπας - σομαλός κλπ κλπ .σίγουρα θα εκανε ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ο ....τιτανοτεράστιος ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ...ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ...αυτός επειδή ηταν ΕΛΛΗΝΑΣ ουτε θα ασχοληθεί καθόλου ο μητσοτάκης η ο δένδιας ....ΨΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΝ βόδια τον μητσοτάκη ...

Έτσι ακριβώς

Πες τους τα!

Καλλ

ναὶ βρὲ παιδιά,νὰ ξαναφέρουμε τὸν σχιζομνημόνιο πατριώτη !!

Τουπαμαρο

Πάσης φύσεως δεξιά δικαιολογούν αστυνομικούς στην Αμερική όταν σκοτώνουν πολίτες επειδή κουνηθηκαν, ενώ μας λένε πως ήταν θύμα ένας τύπος που βαρουσε με καλασνικωφ μέρα μεσημέρι. Αν είσαι εθνικιστης πες τον μαρτυρά, όπως λένε οι ουτσεκαδες τους δικούς τους. Θύμα με τίποτα.

XXX

Γιατι η Αλβανια ειναι ενα κυριαρχο κρατος, που σεβεται τους πολιτες της και δεν αφηνει τις μειονοτητες να αναπτυχθουν, σε αντιθεση με την Ελλαδα που κανουν οτι θελουν και απολαμβανουν οση ελευθερια γουσταρουν, μιας και η Ελλαδα ειναι μερος της Ε.Ε. και πρεπει να τηρει καποιους ανθρωπιστικους κανονες, ενω η Αλβανια οχι. Μην απορειτε λοιπον γιατι εφαγαν πορτα απο την Ε.Ε. δεν θελει και πολυ μυαλο.

Παγκόσμιος το πρόβλημα

Για πες μας γιατί φάγανε πόρτα από την EE, όλοι τα ξέρουμε όλα, τα γνωρίζουμε όλα, έχουμε άποψη για όλα. Λυπηρό για την ανθρωπότητα !!

Εδω στην Ελλάδα ....

Όλοι έχουν άποψη για όλα,τα γνωρίζουν όλα,τα ξέρουν όλα κτλπ.... Γεμίσαμε με έξυπνους και μορφωμένους ανθρώπους.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης