Πρώην καταδρομέας του «Μακεδονία Ξακουστή»: Πρόγονοί μου αγωνίστηκαν για την Μακεδονία

Πρώην καταδρομέας του «Μακεδονία Ξακουστή»: Πρόγονοί μου αγωνίστηκαν για την Μακεδονία

Αθωωτική απόφαση από το Στρατοδικείο Λάρισας την Τρίτη - Ο πρώην καταδρομέας κάθισε στο εδώλιο λόγω του … βίντεο που είχε τραβήξει με το κινητό του τηλέφωνο, στη διάρκεια άλματος με αλεξίπτωτο από στρατιωτικό ελικόπτερο

katadromeas_
Με ανακούφιση και ικανοποίηση δέχτηκε την αθωωτική απόφαση της έδρας του Στρατοδικείου Λάρισας, ο πρώην καταδρομέας Εμμανουήλ Μπούχλης, που κάθισε στο εδώλιο λόγω του … βίντεο που είχε τραβήξει με το κινητό του τηλέφωνο, στη διάρκεια άλματος με αλεξίπτωτο από στρατιωτικό ελικόπτερο, τραγουδώντας το «Μακεδονία Ξακουστή».

Την Τρίτη, μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο νεαρός Κρητικός δήλωσε «δικαιωμένος», λέγοντας πως αν και γνώριζε πως με την ενέργεια αυτή θα υπήρχαν συνέπειες, ωστόσο το έπραξε τιμώντας και τους Μακεδονομάχους προγόνους του.

Ο ίδιος, μιλώντας στο protothema.gr, δηλώνει πως αν και κατηγορήθηκε «για χρήση κινητού τηλεφώνου θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των υπολοίπων αλεξιπτωτιστών και για λάθος προσγείωση στο έδαφος» θεωρεί πως πραγματικός λόγος που κάθισε στο εδώλιο ήταν το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή» που τραγούδησε. «Υπάρχουν δεκάδες βίντεο από άλματα στο youtube και κανείς δεν κατηγορήθηκε» λέει.

Ακόμη, επισημαίνει πως από την από την πρώτη στιγμή ήξερε τις συνέπειες τις οποίες θα μπορούσε να υποστεί για την κίνησή του, αλλά θεώρησε χρέος να στείλει το δικό του μήνυμα λόγω… Πρεσπών, τιμώντας και τους Μακεδονομάχους προγόνους του.

«Γνώριζα εξ αρχής τις συνέπειες που θα υπάρχουν αλλά θεώρησα χρέος μου να προσπαθήσω να αλλάξω την απόφαση στην εθνική μας παρέλαση να μην ακούμε το «Μακεδονία Ξακουστή» όπου το κατάφερα. Αυτό το τραγούδι το πρώτο άκουσα στην Β’ Δημοτικού και θυμάμαι από τότε εκείνη την στιγμή. Μη ξεχνάμε επίσης πως η Κρήτη έχει δώσει το αίμα της στον Μακεδονικό Αγώνα. Κατάγομαι από το Ασκυφου Σφακίων ένας ιστορικός τόπος και το πατριωτικό μας αίσθημα είναι μεγάλο. Οι πρόγονοί μου ήταν παρόντες στο κάλεσμα της Μακεδονίας, με επτά πρώτα ξαδέρφια Μπουχληδες. Επίσης ο Γεώργιος Τσοντος Βάρδας ήταν από το Ασκυφου, ενώ ο Καραβίτης από την Ανώπολη Σφακιων. Όλοι τους με τεράστιο εθνικό φρόνημα».

Η υποστήριξη του κόσμου στο πρόσωπό του ήταν μεγάλη και την ημέρα τη δίκης, με την αθωωτική απόφαση να αποτελεί «δικαίωση» για τον ίδιο αλλά «και τον πατριωτισμό κάθε Έλληνα» όπως λέει με νόημα.

«Ο κόσμος μου έδωσε μεγάλη δύναμη. Τα μηνύματα ήταν χιλιάδες και μόνο όμορφα μπορώ να νιώθω. Ευχαριστώ την οικογένεια μου που ήταν δίπλα μου και όλο τον κόσμο και εύχομαι να υπάρχουν Έλληνες με πίστη στο θεό και υψηλό αίσθημα πατριωτισμού. Η απόφαση του Στρατοδικείου Λάρισας δικαιώνει θεωρώ κάθε Έλληνα. Αν δίκαζαν εμένα θα δίκαζαν και την άποψη κάθε Έλληνα μπροστά στον πατριωτισμό του» καταλήγει ο πρώην καταδρομέας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης