Η μητέρα του Ρώσου Mr Bitcoin εκλιπαρεί για την σωτηρία του γιου της

Η μητέρα του Ρώσου Mr Bitcoin εκλιπαρεί για την σωτηρία του γιου της

Ο Αλεξάντερ Βίνικ νοσηλεύεται ακόμα φρουρούμενος στο Αττικό Νοσοκομείο λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας μετά την απεργία πείνας 88 ημερών που είχε κάνει, από το Νοέμβριο του 2018 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019

vinik0
Η Βέρα Βίνικ μητέρα του 40χρονου Ρώσου Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστού ως Mr Bitcoin, σε συνέντευξη Τύπου επισήμανε ότι ο υπό έκδοση γιος της κρατείται άδικα επί 27 μήνες, την ίδια στιγμή που η γυναίκα του πάσχει από βαριάς μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο και τα δύο παιδιά τους, 5 και 8 ετών σήμερα, ζουν χωρίς γονείς.

Η Βέρα Βίνικ, παρουσία των δικηγόρων του γιού της, της Ζωής Κωνσταντόπουλου και του Ρώσου Τιμοφέυ Μουσάτωφ, επισήμανε ότι θέλει να ρωτήσει «την Ελληνική κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη γιατί δεν υπάρχει έλεος; Από τον Ιούλιο του 2017 ζω μια κόλαση» και προσέθεσε: «Ο γιος μου, η νύφη μου και τα παιδιά μου ''θανατώνονται''», και επισήμανε ότι «είναι υπερήφανη για τον γιο της», ο οποίος σύμφωνα με τους συνηγόρους του νοσηλεύεται ακόμα φρουρούμενος στο Αττικό Νοσοκομείο λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας μετά την απεργία πείνας 88 ημερών που είχε κάνει, από το Νοέμβριο του 2018 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019.

Ο Mr Bitcoin συνελήφθηκε στη Χαλκιδική στις 25 Ιουλίου 2017 ενώ παραθέριζε με τη σύζυγο και τα δύο παιδιά του και την έκδοσή του διεκδικούν ΗΠΑ, Γαλλία και Ρωσία.

Ο Άρειος Πάγος έχει κρίνει για όλα τα αιτήματα θετικά αλλά αναμένεται η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης ο οποίος έχει τον τελικό λόγο.

Αύριο το μεσημέρι θα συζητηθεί στον Άρειο Πάγο ένα νέο αίτημα του 40χρονου Ρώσου για να αφεθεί ελεύθερος ή τουλάχιστον να εκδοθεί στην χώρα του, αντί των ΗΠΑ ή της Γαλλίας.

Ειδικότερα, οι δικηγόροι του έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο του Αρείου Πάγου και ζητούν την δικαστική επανεξέταση των προηγούμενων αποφάσεων υπέρ της έκδοσής του.

Κλείσιμο
Επικαλούνται ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας, με βάση τον οποίο το αδίκημα της “απάτης μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή” προϋποθέτει μήνυση έστω από ένα θιγόμενο. Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν «η προθεσμία παρήλθε χωρίς να εμφανιστεί ούτε ένας παθών, ούτε ένας να δηλώνει ότι εξαπατήθηκε από τον Βίνικ, άρα πλέον δεν υφίσταται ούτε αυτό το αδίκημα στην Ελλάδα». Και προσέθεσαν ότι το δεύτερο αδίκημα που του αποδίδεται (“λειτουργία μη αδειοδοτημένης επιχείρησης”) δεν προβλέπεται από την Ελληνική ποινική νομοθεσία.

Πέραν αυτού προσέθεσαν οι συνήγοροι του, παραμένει προφυλακισμένος στην Ελλάδα επί 27 μήνες, χωρίς δίκη, χωρίς καταδίκη, χωρίς ποινή, όταν ο μέγιστος χρόνος προσωρινής κράτησης δεν πρέπει να ξεπερνά τους 18.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος συνήγορός του Τιμοφέυ Μουσάτωφ, έκανε λόγο για μια κακή αντιμετώπιση ενός Ρώσου υπηκόου, επισημαίνοντας ότι τα δικαιώματά του έχουν υποβαθμιστεί σε μία μη ανθρώπινη κατηγορία.

Τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μουσάτωφ: “Σε κανέναν δεν προκαλεί καμία αγανάκτηση ή αντίδραση ότι ένας άνθρωπος προφυλακίζεται για πολύ μεγαλύτερο χρόνο απ' ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα;”.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης