Ένωση Αστυνομικών μετά τον τραυματισμό συναδέλφου στα Εξάρχεια: Να καταδικαστεί επιτέλους η δράση των μπαχαλάκηδων

Ένωση Αστυνομικών μετά τον τραυματισμό συναδέλφου στα Εξάρχεια: Να καταδικαστεί επιτέλους η δράση των μπαχαλάκηδων

«Ορισμένοι κατά σύστημα στοχοποιούν μόνο τους αστυνομικούς, ενώ οι ίδιοι ξαφνικά θυμήθηκαν να αγωνιστούν, μετά από χρόνια αφωνίας», αναφέρεται με νόημα στην ανακοίνωση της Ένωσης

4940498
«Απαιτούμε από τα πολιτικά κόμματα να καταδικάσουν τη δράση των μπαχαλάκηδων χωρίς να βάζουν αστερίσκους», τονίζεται στην ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών μετά τα επεισόδια στα Εξάρχεια που είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί αστυνομικός από πέτρες.

«Ορισμένοι κατά σύστημα στοχοποιούν μόνο τους αστυνομικούς, ενώ οι ίδιοι ξαφνικά θυμήθηκαν να ''αγωνιστούν'', μετά από χρόνια ''αφωνίας''», αναφέρεται ακόμη με νόημα στην ανακοίνωση.

«Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στον τραυματία συνάδελφό μας, ο οποίος δέχθηκε επίθεση χθες βράδυ (3-11-2019) στην περιοχή των Εξαρχείων από γνωστούς θρασύδειλους, οι οποίοι δρουν στην συγκεκριμένη περιοχή εδώ και δεκαετίες. Αντιπροσωπεία του Διοικητικού μας Συμβούλιου και αντιπρόσωποι της Ένωσής μας, βρέθηκαν για ακόμα μια φορά στο 401 Γ.Σ.Ν.Α. στο πλευρό ενός ακόμα τραυματία αστυνομικού. Είναι δεδομένο ότι ορισμένοι αρνούνται πεισματικά να δεχθούν το σχέδιο της Πολιτείας να δώσει πίσω στους Έλληνες Πολίτες, γειτονιές που χρόνια ολόκληρα αποτελούν άβατο για το Κράτος στο σύνολό του», επισημαίνεται.

«Απαιτούμε επίσης ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ την αναγνώριση από την Πολιτεία του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνου και την επί της ουσίας θεσμική μας θωράκιση, απέναντι σε αυτούς που ως στόχο έχουν να πλήξουν τη ζωή και την σωματική μας ακεραιότητα. Αποτελούμε άλλωστε τον Οργανισμό με τους περισσότερους νεκρούς και τραυματίες εν καιρώ ειρήνης. Το συνδικαλιστικό μας κίνημα τονίζει για μια ακόμα φορά, ότι επιβάλλεται να συστρατευθούμε όλοι στον αγώνα για την απομόνωση των φορέων της ωμής βίας. Κλείνοντας, θέλουμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήριά μας στους συναδέλφους - μέλη μας, οι οποίοι εδώ και μήνες εργάζονται ακατάπαυστα κάτω από αντίξοες συνθήκες στην περιοχή των Εξαρχείων, σε επιχειρήσεις στα υπό κατάληψη κτίρια και στις κάθε είδους εκδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας», συμπληρώνει ακόμη η ένωση Αστυνομικών.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το βράδυ του Σαββάτου η περιοχή των Εξαρχείων, καθώς ομάδα αντιεξουσιαστών πραγματοποίησε πορεία και ακολούθως συγκρούστηκε με δυνάμεις της αστυνομίας, ως αντίδραση στην εκκένωση της κατάληψης «Βανκούβερ», όπως είναι γνωστή, δηλαδή του κτιρίου που βρίσκεται δίπλα στην ΑΣΟΕΕ, στο κέντρο της Αθήνας.

Μετά την επέμβαση της αστυνομίας και την εκκένωση του κτιρίου, σημειώθηκαν συγκρούσεις αντιεξουσιαστικών ομάδων με αστυνομικούς στην περιοχή των Εξαρχείων. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν έναν 23χρονο, ο οποίος την Κυριακή οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, της βίας κατά αστυνομικών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ένταση στα Εξάρχεια σημειώθηκε και λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Κυριακής με αγνώστους να επιτίθενται με πέτρες κατά αστυνομικών στην οδό Ζαΐμη με αποτέλεσμα ένας αστυνομικός να τραυματιστεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης