Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Απαράδεκτος ο Πατριάρχης Μόσχας για τη διακοπή της μνημόνευσης

ARXIEPISKOPOS

«Δεν κόβουμε το μνημόσυνο ενός άλλου Προκαθημένου επειδή διαφωνούμε με μια θέση του», είπε ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Την έντονη απαρέσκειά του για τη διακοπή τού μνημοσύνου τού Αρχιεπισκόπου Αθηνών από τον Πατριάρχη Μόσχας, Κύριλλο, εξέφρασε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής.

«Την στάση τού Πατριάρχη Μόσχας την θεωρώ απαράδεκτη. Δεν κόβουμε τη μνημόνευση ενός άλλου Προκαθημένου επειδή διαφωνούμε με μια θέση του. Μόνο εάν γίνει αιρετικός κάποιος διακόπτουμε κοινωνία μαζί του.

Και αυτό που ξέρω είναι ότι ούτε ο Οικουμενικός ούτε ο Αθηνών είναι αιρετικοί. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι συμφωνώ με αυτούς. Αν και προσπαθήσαμε να μεσολαβήσουμε ώστε να γίνει μία συνάντηση προς εξεύρεση λύσης, εντούτοις αυτό δεν άρεσε και έτσι δεν επιμείναμε. Αλλά ούτε ο Οικουμενικός θέλει να συναντηθεί με τον Μόσχας, ούτε κι ο Μόσχας θέλει να συναντηθεί με τον Οικουμενικό. Για αυτό εξάλλου και ως Εκκλησία Κύπρου τηρούμε μία ουδέτερη στάση διότι δεν συμφωνούμε με την στάση κανενός από τους δύο και δεν προχωρήσαμε στη μνημόνευση κανενός νέου Προκαθημένου», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου. Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου λόγω των οικονομικών εξαρτήσεων της κυπριακής Εκκλησίας από την Μόσχα διατηρεί αποστάσεις από το οικουμενικό Πατριαρχείο για το θέμα της Ουκρανίας.

Σε συνάντηση του με τον πρέσβη της Ρωσίας υποσχέθηκε πως θα υποστηρίξει τη Μόσχα και σε συνάντηση του με τον πρέσβη της Ουκρανίας έδωσε επίσης υπόσχεση πως θα υποστηρίξει το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (7)

Ch

Πάλι λογοκρισία! Αυτά που σας γράφω, είναι μέσα από τον Ίδιο τον Λόγο του Θεού. Στην ουσία δεν περνάτε λογοκρισία, τα γραπτά μου, αλλά την Καινή Διαθήκη.

ZZ

Άκουσε παππούλη άσε τα πολλά πολλά και ασχολήσου με την Εκκλησία της Κύπρου , η Ρωσσία δεν χρειάζεται την μεσολάβηση σου μια και είσαι σαν την καλαμιά στον κάμπο όπου φυσά ο αέρας , άκουσε να μαθαίνεις , η Ρωσσική εκκλησία είχε δηλώσει εγκαίρως ότι όποιος προκαθήμενος από όπου και αν είναι έτσι και αναγνωρίσει την Ουκρανική εκκλησία ως αυτοκέφαλη δεν θα τον μνημονεύει , εσύ τι ζόρι τραβάς ,από την μια λες δεν ανακατεύομαι και από την άλλη έχεις τρελαθεί από το κακό σου . Άλλωστε τι μεσολάβηση μπορεί να κάνει ένας ασταθής στις άποψης του σαν εσένα .

καλά σας έκανε

Παπά δεν τα λες καλά . Υποσχεθηκες στον Ρωσο υποστήριξη και έμμεσα στους Ουκρανούς. Διπλωματική ουδετερότητα, αλλά ο Ρώσος πατριάρχης δεν είναι Ιερώνυμος, το 99% των ορθοδόξων είναι Ρώσοι, και το 0,0001 οι Ορθόδοξοι στην Κωνσταντινούπολη. Όσο για την Ελλάδα σε μια δεκαετία οι χριστιανοί θα είναι μειοψηφία , οι εκκλησιές θα μετατραπούν σε τζαμιά . Οι υπέργηροι θα έχουν αποδημήσει και έτσι θα λυθεί και το συνταξιοδοτικό κατά τα λεγόμενα του Κατρούκαλου κλπ, και οι νέοι μας θα έχουν φύγει Αμερική Αυτραλία Γερμανία.

chris

Από τα 150 (;) περίπου εκατομμύρια στη Ρωσσία μόνο εκατό το πολύ είναι Ορθόδοξοι ... ΓΙ' ΑΥΤΟ ΜΗ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ

Σβετλάνα τσουτσουνοπαιρνοβα

Το ξανθό γένος εξοπλίζει την Τουρκία, αναγνωρίζει τα Σκόπια ως Μακεδονία σκέτο και θέλει να μεταφέρει το πατριαρχείο από την Πόλη στην Μόσχα.

Ρωσσοποντιος

Εκει ειναι η θεση του Πατριαρχειου. Στη Μοσχα!!!!!

Το ξανθό γένος

Το ξανθό γένος, δηλαδή λευκοί Αμερικάνοι πάμπλουτοι απόγονοι ξανθών Ευρωπαίων (Γερμανών, Άγγλων, Σκοτζέζων, Ολλανδών, Ιρλανδών) καθώς και τα ξανθά γένη πάμπλουτων Βρεττανών, Γερμανών, Ολλανδών, Ελβετών, Γάλλων, Δανών, Νορβηγών και παρακατιανά ξανθά γένη Πολωνών, Τσέχων, Λιθουανών, Φιλανδών. Βέβαια ρε ανεγκέφαλοι όταν έλεγε ο Κοσμάς για ξανθό γένος και πριν από αυτόν 100 χρόνια εννοούσαν τους ξανθούς Αυστριακούς της και καλά Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στο βορά, και όχι τη Ρωσία που το 1600 ήταν υπό ξανθή Πολωνική κατοχή.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης