Συγκίνησε ο πιλότος της ομάδας Ζευς: Ετούτος δω ο λαός δεν γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του

f1600

«Χρόνια πολλά Ελλάδα, χρόνια πολλά Μακεδονία, χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη» είπε ο πιλότος του F-16, επισμηναγός Δημήτρης Βολακάκης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων της Πολεμικής Αεροπορίας

Με το συγκινητικό μήνυμα, για άλλη μια φορά, του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας που πέταξε πάνω από τη Θεσσαλονίκη με το F-16 της ομάδας Ζευς κορυφώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής η στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

«Eτούτος δω ο λαός δεν γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του» ακούστηκε να λέει από το κοκπιτ ο επισμηναγός Δημήτρης Βολακάκης που είχε απογειωθεί νωρίτερα από το αεροδρόμιο της Λάρισας, «δανειζόμενος» το στίχο του Γιάννη Ρίτσου, από τη συλλογή «Οι γειτονιές του κόσμου».

«Χρόνια πολλά Ελλάδα, χρόνια πολλά Μακεδονία, χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη» είπε ο ιπτάμενος προκαλώντας τα χειροκροτήματα των παριστάμενων.

Επίδειξη F16


Νωρίτερα το αεροπλάνο της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Ζευς της Πολεμικής Αεροπορίας είχε παρουσιάσει τις δυνατότητες του αλλά και του πιλότου με κατακόρυφους ελιγμούς αλλά και χαμηλές πτήσεις με ταχύτητα πανω από 650 μίλια την ώρα.

Ο υποσμηναγός Μανώλης Χριστάκης ο οποίος παρουσίασε τους ελιγμούς του F-16 της ομάδας «Ζευς» είπε «αφιερώνουμε εκ μέρους του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας την πτήση αυτή στους άνδρες και τις γυναίκες όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων που δίνουν καθημερινή μάχη για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Στον επισμηναγό Βολακάκη μίλησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος λέγοντας «ο λαός είναι υπερήφανος για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Αποδεικνύετε καθημερινά ότι τα φτερά των αεροσκαφών σας είναι προέκταση της ψυχής σας, του λαού και του έθνου μας. Η Υπέρμαχος Στρατηγός να σας προστατεύει και να σας εμψυχώνει».

 
volakksi-ne
Ο επισμηναγός(Ι) Δημήτρης Βολακάκης
 Ποιος είναι ο επισμηναγός Βολακάκης

O Επισμηναγός (Ι) Δημήτρης Βολακάκης εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2000. Το 2006 τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/335 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ, ενώ το 2008 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+.

Από το 2009, υπηρετεί στην 343 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 1700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1200 είναι σε αεροσκάφη F-16.

Η ομάδα Ζευς

H Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» (F-16 Demo Team) αποτελεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εκτέλεσης αεροπορικών επιδείξεων, που σκοπό έχει να διαδώσει την καλλιέργεια της αεροπορικής ιδέας και την τόνωση του ηθικού τόσο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και της Ελληνικής κοινωνίας ενώ παράλληλα προβάλλει την μαχητική ικανότητα και το γενικότερο έργο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση των αεροπορικών επιδείξεων είναι τύπου F-16C Block 52+.

Το αεροσκάφος F-16 της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων έχει τη δυνατότητα, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και το ύψος βάσης των νεφών που υπάρχουν στην περιοχή επίδειξης, να εκτελέσει τρία προγράμματα ακροβατικών ελιγμών: Ένα Υψηλό (High), ένα Μεσαίο (Low) και ένα Χαμηλό (Flat). Πιο συγκεκριμένα έχουμε :

Υψηλή Επίδειξη (High Show)

Ελάχιστο ύψος βάσης νεφών 7000 πόδια πάνω από το έδαφος (AGL), οριζόντια ορατότητα 5 χιλιόμετρα.
Χαμηλή Επίδειξη (Flat Show)

Ελάχιστο ύψος βάσης νεφών 1500 πόδια πάνω από το έδαφος (AGL) και οριζόντια ορατότητα 5 χιλιόμετρα.

Για την εκτέλεση του προγράμματος επίδειξης το αεροσκάφος πετά χωρίς εξωτερικά φορτία (καθαρή διαμόρφωση) ή μπορεί να φέρει τις Σύμμορφες Δεξαμενές Καυσίμου (Conformal Fuel Tanks-CFT’s). Το Ελληνικό F-16 είναι το μοναδικό αεροσκάφος επιδείξεων στον κόσμο που εκτελεί το πρόγραμμα επίδειξης με διαμόρφωση CFT. Η μέγιστη ταχύτητα κατά τη διάρκεια της επίδειξης είναι 0.94 Mach, ενώ τα G κυμαίνονται από +9,5 έως -3. Κάθε πτήση επίδειξης πληρεί όλα τα διεθνή Πρότυπα Ασφάλειας Πτήσεων που ορίζονται από το ΝΑΤΟ, τον ICAO, τον JAA και την FAA.

4936893
4936900
4936899
4936891
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (118)

Silene

I think we should accept the words and the wishes of this pilot.... His words reminded our Greek people centuries ago.. So... Respect!!!!!

Μπακαλιάροι

Μπούρδες κ μεγάλα λόγια. Ο στρατός δεν κάνει τίποτα χωρίς πολιτική εντολή. Εντολή ΟΧΙ σήμερα δε θα δοθεί ποτέ. Την κεφάλα κάτω, κ κάνα φράγκο να γίνει η δουλειά. Υπάλληλοι με ψήφους δημοσίου.

Κάθε χρόνο

ίδιες μπούρδες λέτε βαρεθήκαμε.. πατήστε κάνα κουμπάκι αλλιώς πουλήστε όλα τα αεροσκάφη να ξεμπερδεύουμε μόνο έξοδα είναι.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΑΤΣΙΚΑΣ

Συγχαρητήρια στόν πιλότο μας. Ό φύλακας Άγγελός σου νά σέ σκέπει μέ τά φτερά του καί νά σέ προστατεύει στήν ιερή σου Αποστολή. Επιτρέψτε μου, παρακαλώ, λίγα σχόλια : 1. Οι διαλεγόμενοι δέν είμαστε εχθροί καί αγαπάμε όλοι τήν Πατρίδα μας. Η διαφωνία δέν σημαίνει μειωμένη αγάπη πρός Αυτήν. Δέν υπάρχει κανείς προδότης. Είμαστε όλοι αδέλφια. Όπως λέει ένα όμορφο παιδικό ποίημα : ''Ελληνόπουλα είμαστε όλοι, τής Ελλάδος μας παιδιά, κι έχουμ' όλοι μιά Πατρίδα, κι έχουμ' όλοι μιά καρδιά''. Παρακαλώ νά είμαστε ευγενείς στούς διαλόγους καί νά έχουμε απόλυτο σεβασμό στή γνώμη τών διαφωνούντων καί στά πρόσωπά τους, τά οποία είναι άξια πάσης τιμής κι έχουν απέραντη καί αιώνια αξία. 2. Δέν θά ''αποτιμήσουμε'', αλλά θά ''αποτίσουμε'' φόρο τιμής. 3. Όλα καλά, αλλά θά γεννήσουμε παιδιά; Ο θάνατος ενεργεί ασταμάτητα. Τό Έθνος γερνά καί χάνεται. Νομίζω ότι έχουμε συνειδητοποιήσει οι περισσότεροι ότι η υπογεννητικότης αποτελεί θανάσιμη απειλή γιά τήν ύπαρξη τού Έθνους. Αλλά μήπως αφήνουμε τούς άλλους Έλληνες νά λύσουν τό πρόβλημα; Οι άλλοι θά γεννήσουν; Ποί άλλοι; Δέν υπάρχουν άλλοι στόν Τόπο μας, αλλά εμείς. Θά κάνουμε κάτι, πρίν νά είναι αργά; Καί όσοι δέν μπορούν νά γεννήσουν πολλά παιδιά γιά οποιοδήποτε λόγο, άς διδάξουν τά νέα Ελληνόπουλα τίς αιώνιες αξίες τού αγαπημένου Έθνους μας, τήν ιερότητα τού Μυστηρίου τού Γάμου καί τής Ελληνορθοδόξου Οικογενείας. Καμία Οικογένεια δέν πρέπει, άν μπορεί, νά έχει λιγότερα από τέσσερα παιδιά, γιά ν' ανανεωθεί, νά επιβιώσει καί ν΄αμεγαλουργήσει η αγαπημένη μας Πατρίδα. Σάς ευχαριστώ πολύ.

Λόγια, λόγια, λόγια 👎

Τους νεκρούς τους έχουν ξεφτιλίσει προ πολλού πρώτα οι λυράτες με τις στολές, μετά τα κατακάθια που ψηφίζει ο ψηφοφλώρος τις τελευταίες δεκαετίες, και μετά ο ίδιος ο γελαδοελ Ελλεΐνας και η Ελλεΐνίδα με μηδενικό κοινωνικό ήθος και εθνική υπερηφάνεια. Κομματόσκυλα, αποβλακωμένοι στα σοσιαλ και την τηλεόραση, αδιάφοροι γονείς, δημόσιοι υπάλληλοι και στην πρώτη στραβή όλοι στα τέσσερα. Εδώ δεν έχουμε τα κοτσια να μιλήσουμε για την γενοκτονία 2εκ Ελλήνων του Πόντου, της Μ. Ασίας, της Ανατολίας, της Καππαδοκίας, για τα πρώτα στρατόπεδα Συγκέντρωσης του 20ου αιώνα. Για το Πογκρόμ του 55 στην Πόλη. Πούλησαν την Μακεδονία για το τίποτα, κατοχύρωσαν τα πάντα από το 75! Αρνηθήκαμε τις Γερμανικές αποζημιώσεις. Δεν τολμάνε να πάνε στα Ίμια, ο Σημίτης γκρίζαρε το Αιγαίο. Η Θράκη κοσσοβοποιείται ταχύτατα. Η χώρα από το 90 και μετά η χώρα είναι γεμάτη ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ που ΔΕΝ θέλουμε, απομυζούν την ΝΔ Ελλάδα σαν βδέλλες. Ο Ελληνισμός της Β. Ηπείρου παρατημένος. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, και όλοι οι εξαπτέρυγοι ένα μάτσο ΣΚ@ΤΑ! Δουλευόμαστε;

ελεν

Στην Κύπρο σήμερα ξεκίνησε προσπάθεια δημιουργίας γυναικείας ομάδας εθνοφυλακής, με πρωτοβουλία έγκρισης δημοσιογράφου του νησίου, με την σύμφωνη γνώμη του υπουργείου άμυνας! ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΕΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ! ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ Αυτή τη σημαδιακή μέρα, που ο Ελληνισμός όρθωσε το ανάστημά του υπερασπιζόμενος την πατρίδα, τα ιδανικά και την ελευθερία του, που οι γυναίκες της Πίνδου έγιναν παράδειγμα και σύμβολο, αποφασίσαμε μια ομάδα γυναικών να απευθύνουμε κάλεσμα στις γυναίκες της Κύπρου να ενωθούν, με σκοπό τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΩΜΑΤΟΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ. Στις εξαιρετικά κρίσιμες ώρες που περνά η Κύπρος μας, έχουμε χρέος να σταθούμε ΟΡΘΙΕΣ, να δώσουμε το μήνυμα πως οι γυναίκες της Κύπρου θέλουν και μπορούν να συμβάλουν με κάθε τρόπο στην υπηρεσία της πατρίδας. Ναι, είμαστε έτοιμες να σταθούμε δίπλα στους γιους, στους συζύγους, τους αδερφούς και τους φίλους μας, με όποιον τρόπο κρίνει χρήσιμο ή πατρίδα.

Αλήθειες ... μισές!

Είναι αλήθεια αυτό που είπε ο πιλότος, αλλά η μισή! Αυτός είναι ο Έλληνας, όταν όμως έχει Ηγέτες. Αυτά τα ίδια περίπου λόγια λένε και οι πολιτικάντηδες στον λαό, για να τον εκμαυλίσουν και να τον έχουν πάντα στο χέρι.

στερεολλαδιτης Μακεδονομαχος

Ο λαος σιγουρα δεν γονατιζει, οι πολιτικοι μας ομως?........

Alexis

Ασυνάρτητες μπούρδες έχουν γίνει πλέον οι δηλώσεις των πολιτικών μας, των αρχηγών του στρατού και λοιπών αξιωματούχων. Μπούχτησε ο κοσμάκις από τις κούφιες φανφάρες, σαν την σημερινή ...

Μετά από καιρό

Μία στοχευμένη , ψύχραιμη αλλά κυρίως ουσιώδη πολιτική ομιλία για την πολυεπίπεδη κρίση που θα αντιμετωπίσει ή χώρα. Κώστας Καραμανλής Εταιρεία μακεδονικών Σπουδών.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης