Τρεις συγκεντρώσεις σήμερα στο κέντρο της Αθήνας - Δύσκολη ημέρα για τους οδηγούς
Στις 11 το συλλαλητήριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στις 5 το απόγευμα συγκέντρωση ΑΔΕΔΥ και Εργατικού Κέντρου Αθηνών, στις 18:30 η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ - Διαμαρτύρονται για διατάξεις του αναπτυξιακού νομοσχεδίου
Δύσκολη αναμένεται η σημερινή ημέρα για τους οδηγούς στο κέντρο της Αθήνας καθώς έχουν προγραμματιστεί τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας - η μία το πρωί, οι δύο το απόγευμα - κατά διατάξεων του αναπτυξιακού νομοσχεδίου που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.
Η πρώτη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Καραϊσκάκη (θα ακολουθήσει και πορεία) στις 11 το πρωί από την Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ) που αντιδρά στη διάταξη του νομοσχεδίου με την οποία εκχωρούνται στα ιδιωτικά
συμφέροντα οι υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων.
Οι δύο επόμενες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί για το απόγευμα.
Στις 17:00 η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλούν σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος Στγια να μην περάσουν διατάξεις όπως:
- Η εξαίρεση με αδιευκρίνιστους όρους επιχειρήσεων από τις κλαδικές συμβάσεις και η επαναφορά των ενώσεων προσώπων
- Η κατάργηση της επεκτασιμότητας και της υποχρεωτικότητας
- Η δυνατότητα σύναψης τοπικών συμβάσεων κάτω από τις κλαδικές, που ανοίγει το δρόμο των ειδικών οικονομικών ζωνών
Κλείσιμο
- Η κατάργηση της διαιτησίας και η απαξίωση του ΟΜΕΔ
- Ο έλεγχος και η διαχείριση των ηλεκτρονικών μητρώων των συνδικάτων από την κυβέρνηση
- Η ηλεκτρονική ψηφοφορία στη λήψη απόφασης των συνδικάτων, απομαζικοποιώντας και αδρανοποιώντας τους εργαζόμενους από τα συνδικάτα
Στις 18:30 το ΠΑΜΕ καλεί σε ξεχωριστή συγκέντρωση στα Προπύλαια «κόντρα στο νομοσχέδιο-σκούπα για τις κλαδικές συμβάσεις, τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, το οποίο δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης» με σύνθημα «κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα! Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωή με δικαιώματα».
Οι υποψήφιοι μπορούν να εξετάσουν προγράμματα αναγνωρισμένων μη κρατικών πανεπιστημίων, τα οποία λειτουργούν με θεσμικά καθορισμένες προϋποθέσεις εισαγωγής και προσφέρουν σπουδές στην Ελλάδα με διεθνή ακαδημαϊκό προσανατολισμό.
Κι αν ο τρόπος που κάνεις τις αγορές σου μπορούσε να προσαρμόζεται στη ζωή σου και όχι το αντίστροφο; Μια νέα πρόταση έρχεται να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι την ευελιξία στις αγορές και σου δίνει την ευκαιρία να αγοράσεις αυτό που ταιριάζει και ανταποκρίνεται στις δυνατότητες σου.
Στο IST College, η καλλιέργεια των ταλέντων, η ενθάρρυνση της ανεξάρτητης σκέψης και η δημιουργικότητα δίνουν στους φοιτητές και τις φοιτήτριες τα εφόδια για την μελλοντική επαγγελματική τους πορεία στον σύγχρονο κόσμο.