Ηράκλειο: Συνέλαβαν δυο λαθροθήρες με το θήραμά τους
Τους έπιασαν επ' αυτοφώρω
Μάνος Τσαγκαράκης
Έβγαλε... λαγό -κυριολεκτικά!- ο έλεγχος που έκαναν οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος σε δυο άνδρες ηλικίας 66 και 67 χρόνων, όταν τους έπιασαν επ' αυτοφώρω να κυνηγούν παράνομα τα μεσάνυχτα της Τετάρτης σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο, η οποία μάλιστα είναι απαγορευμένη.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου που έκαναν στους δυο λαθροθήρες, βρήκαν στην κατοχή τους δυο κυνηγετικά όπλα, φυσίγγια και μια δερμάτινη φυσιγγιοθήκη, αλλά και έναν θανατωμένο λαγό που είχαν θηρεύσει παράνομα και κατασχέθηκε μαζί με τα υπόλοιπα ευρήματα, αλλά και το αγροτικό φορτηγάκι των δραστών ως μέσο για την τέλεση παράνομης πράξης.
Οι ηλικιωμένοι λαθροκυνηγοί προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα Μαλεβιζίου και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις των νομοθεσιών περί θήρας και περί όπλων, με την οποία παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.
Η πρωτοβουλία του WHEN και της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας περνά στην επόμενη φάση της, προσφέροντας τρίμηνη εξατομικευμένη καθοδήγηση σε 20 γυναίκες επιχειρηματίες του κλάδου HORECA.
Υπάρχουν ερωτήσεις που πολλοί γονείς κάνουν ψιθυριστά. Και άλλες που δεν κάνουν ποτέ. Όχι γιατί δεν τους απασχολούν. Αλλά γιατί φοβούνται ότι η απάντηση μπορεί να τους γεμίσει ενοχές.
Το διήμερο της διοργάνωσης περιλαμβάνει τον 2ο διεθνή αγώνα ποδηλασίας UCI Gran Fondo Loutraki Greece, ποδηλατική Expo, pasta party, τεχνικές παρουσιάσεις και μια μεγάλη γιορτή στην τελετή απονομής των μεταλλίων, με την υπογραφή του Kyvernitis Sports & Events