EKAB: Υπεγράφη η σύμβαση για δωρεάν συντήρηση και επισκευή 143 ασθενοφόρων

EKAB: Υπεγράφη η σύμβαση για δωρεάν συντήρηση και επισκευή 143 ασθενοφόρων

asthenofora4
Δρομολογήθηκε η δωρεάν συντήρηση και επισκευή των 143 ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, από τη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», μετά την υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης από το ΕΚΑΒ.

Η σύμβαση αποτελεί το δεύτερο σκέλος της βασικής δωρεάς και προβλέπει την κάλυψη της δαπάνης για τη δωρεάν συντήρηση και επισκευή για 8 χρόνια, μετά τη λήξη της εργοστασιακής εγγύησης, 65 συμβατικών ασθενοφόρων, 22 κινητών ιατρικών μονάδων, 26 ασθενοφόρων 4Χ4, καθώς και 30 οχημάτων μικρού όγκου, που είχε προσφέρει το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» από το 2017, με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του στόλου ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης από τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου, ο υπουργός Υγείας Βασίλης, Κικίλιας, δήλωσε ότι με την υπογραφή της σύμβασης «επιλύθηκε ένα σοβαρό αλλά και νευραλγικό επιχειρησιακό ζήτημα για το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας».

Όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας, ήταν μία σύμβαση, η οποία διέτρεχε τον κίνδυνο να μην υλοποιηθεί, καθώς -αν και προβλεπόταν στη βασική δωρεά- δεν είχε ενεργοποιηθεί επί δύο ολόκληρα χρόνια και έγινε πράξη «χάρη στις συντονισμένες ενέργειες του υπουργείου Υγείας και της διοίκησης του ΕΚΑΒ, με το Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" και τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας». «Τίθενται, πλέον, οι βάσεις της απαιτούμενης βελτίωσης, αλλά και της στοχευμένης ανάπτυξης των παρεχόμενων υπηρεσιών επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας σε όλη την Ελλάδα», συμπλήρωσε.

Τέλος, εκ μέρους της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, ο υπουργός Υγείας ευχαρίστησε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για την έμπρακτη στήριξή του στο δημόσιο σύστημα υγείας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης