Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων στις Βρυξέλλες ο δήμαρχος Αργιθέας

Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων στις Βρυξέλλες ο δήμαρχος Αργιθέας

Η «European Week of Regions and Cities» είναι μια τετραήμερη εκδήλωση που διεξάγεται κάθε χρόνο στις Βρυξέλλες, κατά την οποία εκπρόσωποι περιφερειακών και τοπικών αρχών, εμπειρογνώμονες και πανεπιστημιακοί έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ορθές πρακτικές και τεχνογνωσία στον τομέα της περιφερειακής και αστικής ανάπτυξης

kokaliss
Ο Δήμος Αργιθέας για πρώτη φορά ήταν παρών στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση "European Week of Regions and Cities". Ο Ανδρέας Στεργίου είχε ενεργή συμμετοχή σε θεματικές συζητήσεις που αφορούν άμεσα στην περίπτωση της Αργιθέας και ενημερώθηκε για καλές πρακτικές αντίστοιχων ορεινών περιοχών ανά την Ευρώπη.

Η «European Week of Regions and Cities» είναι μια τετραήμερη εκδήλωση που διεξάγεται κάθε χρόνο στις Βρυξέλλες, κατά την οποία εκπρόσωποι περιφερειακών και τοπικών αρχών, εμπειρογνώμονες και πανεπιστημιακοί έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ορθές πρακτικές και τεχνογνωσία στον τομέα της περιφερειακής και αστικής ανάπτυξης.

Είναι επίσης μια αναγνωρισμένη πλατφόρμα πολιτικής επικοινωνίας ως προς την ανάπτυξη της πολιτικής της ΕΕ για τη συνοχή, χάρη στην οποία οι φορείς λήψης αποφάσεων ευαισθητοποιούνται σχετικά με τη σημασία των περιφερειών και των δήμων στη χάραξη πολιτικών της ΕΕ.
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων αποτελεί τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή δημόσια εκδήλωση τέτοιου είδους.

Στο περιθώριο της παρουσίας του στη συγκεκριμένη διοργάνωση ο κ. Στεργίου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις ακροάσεις των υποψήφιων Ευρωπαίων Επιτρόπων , αλλά και να συνομιλήσει με πολλούς Ευρωβουλευτές από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, καθώς και με ανώτερους αξιωματούχους.

Δήλωση Δημάρχου Αργιθέας Ανδρέα Στεργίου από Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, συναντήθηκε με τους Ευρωβουλευτές κ. Μεϊμαράκη, κ. Κεφαλογιάννη, κ. Ζαγοράκη, κα. Ασημακοπούλου, κ. Κύρτσο, κ. Κόκκαλη, κα. Κουντουρά, κ. Γεωργούλη, κ. Ανδρουλάκη, κα. Καϊλή, την Ελληνίδα Ευρωβουλευτή που είναι εκλεγμένη με το κόμμα του Προέδρου Μακρόν στη Γαλλία κα. Ζαχαροπούλου και το Βέλγο Ευρωβουλευτή κ. Tarabella Marc που στελεχώνει την επιτροπή Γεωργίας.

Κλείσιμο
Επίσης, συναντήθηκε με την Ευρωβουλευτή και πρ.Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής κα. Corina Cretu, με τη Διευθύντρια του Δικτύου Euromontana κα. Marie Clotteau, με πολλούς αιρετούς και αυτοδιοικητικά στελέχη.

Σε όλους έθεσε το πάγιο αίτημα για την άμεση καθιέρωση της αρχής της ορεινότητας ως ξεχωριστή βάση χρηματοδοτήσεων ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027, ξεφεύγοντας από την οριζόντια λογική των προσκλήσεων και εστιάζοντας στη "bottom-up" κατεύθυνση. Τα μηνύματα από όλες τις πλευρές είναι αρκετά ενθαρρυντικά.
Ιδιαίτερα αποδοτική ήταν για ακόμα μια φορά η συνεργασία του Δημάρχου με το συμπατριώτη Αντώνη Κοσσυβάκη, που δεν είναι μόνο κορυφαίο στέλεχος του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά και πρωτεργάτης πολλών επιτευγμάτων σε ολόκληρη την περιοχή της Κοιλάδας του Αχελώου.

kokaliss
kos3
kosi
kosw
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης