Ο «Τυφώνας» καθαρίζει τη θάλασσα σε Ελαφονήσι, Μπάλο, Φαλάσαρνα

Ο «Τυφώνας» καθαρίζει τη θάλασσα σε Ελαφονήσι, Μπάλο, Φαλάσαρνα

Το πλοίο «Typhoon» βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες βορειοδυτικά-δυτικά των Χανίων, όπου επιχειρεί να καθαρίσει ορισμένες από τις δημοφιλέστερες θαλάσσιες περιοχές όχι μόνο της Κρήτης, αλλά πανελλαδικά και διεθνώς, όπως το Ελαφονήσι, ο Μπάλος και τα Φαλάσαρνα

TYFONAS-PLOIO-KASTELI
Στα 50 μέτρα βάθος έχει φτάσει η ρύπανση από πλαστικά στις θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου, όπως δείχνουν τα στοιχεία της πρώτης περιόδου της δράσης του ειδικού πλοίου «Typhoon» («Τυφώνας»), που «τρέχει» το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης».

Το πλοίο «Typhoon» βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες βορειοδυτικά-δυτικά των Χανίων, όπου επιχειρεί να καθαρίσει ορισμένες από τις δημοφιλέστερες θαλάσσιες περιοχές όχι μόνο της Κρήτης, αλλά πανελλαδικά και διεθνώς, όπως το Ελαφονήσι, ο Μπάλος και τα Φαλάσαρνα.

Το πλοίο «Τυφώνας» είναι κατασκευασμένο στη Νορβηγία το 2004, έχει μήκος 72 μέτρα και φάρδος 16 μέτρα, διαθέτει σύγχρονα συστήματα ναυτικής πλοήγησης και βασικό εξοπλισμό καταπολέμησης πετρελαϊκών ρυπάνσεων, καθώς και πυροσβεστικές ικανότητες, κατά βάση όμως αποτελεί το όχημα για το νέο πλέγμα δράσεων του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ από το hania.news
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης