Μέσα μαζικής μεταφοράς: Αλλαγές στο μετρό - Πώς θα ανοίγουν οι μπάρες

Μέσα μαζικής μεταφοράς: Αλλαγές στο μετρό - Πώς θα ανοίγουν οι μπάρες

Έρχονται αλλαγές στα μέσα μαζικής μεταφοράς - Πώς οι μπάρες του μετρό θα ανοίγουν με τις τραπεζικές κάρτες

metro_psigeio
Αλλαγές προ των πυλών στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Με στόχο τη βελτίωση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού το υπουργείο Μεταφορών σχεδιάζει τον ανασχεδιασμό των συγκοινωνιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα «Τα Νέα», μέσω του ηλεκτρονικού κομίστρου εξετάζεται να εμπλουτιστούν οι ήδη παρεχόμενες υπηρεσίες με νέες τεχνολογίες πληρωμών που θα τεθούν στη διάθεση των επιβατών. Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζεται μέσα στο 2020 να ενσωματωθεί στο ηλεκτρονικό εισιτήριο ειδική εφαρμογή που θα επιτρέπει τη χρέωση των μετακινήσεων και με ανέπαφες χρεωστικές κάρτες. Πρόκειται για δυνατότητα που θα επιτρέπει στους επιβάτες να περνούν από τις μπάρες του μετρό και των άλλων συγκοινωνιακών μέσων χρησιμοποιώντας μόνο τις τραπεζικές κάρτες πληρωμών χωρίς να αγοράζουν εισιτήριο.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, αυτό θα επιτυγχάνεται με τη χρήση τεχνολογίας του ανοικτού κυκλώματος που επιτρέπει να χρησιμοποιούνται τραπεζικές κάρτες ως εισιτήρια. Στο Λονδίνο αυτό το μέτρο εφαρμόζεται εδώ και δύο χρόνια με σημαντικά οφέλη για τους συγκοινωνιακούς φορείς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης