«Χτύπημα» του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εργασίας - Δείτε βίντεο

ergasias

Ομάδα 30 περίπου ατόμων εισέβαλαν στο κτήριο, πέταξαν φέιγ βολάν και αποχώρησαν - Ανακοίνωση από τον Ρουβίκωνα για την «παρέμβαση στο υπουργείο»

Ένα γκρουπ 30 περίπου ατόμων, μελών της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας», πραγματοποίησε εισβολή στο υπουργείο Εργασίας το μεσημέρι της Τετάρτης. 

Οι δράστες βγήκαν γύρω στις 13:10 από την οδό Δραγατσανίου στη Σταδίου, όπου βρίσκεται είσοδος του υπουργείου, εισέβαλαν στο κτήριο, πέταξαν φέιγ βολάν και αποχώρησαν.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 6 προσαγωγές έως αυτή την ώρα.

Δείτε το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ρουβίκωνας, μέσω του ιστότοπου Indymedia

Ρουβίκωνας - Υπουργείο ΕργασίαςΑνακοίνωση Ρουβίκωνα: Ο ΣΥΡΙΖΑ μαγείρεψε, η δεξιά σερβίρει, η κορυφή τρώει


Η αναρχική ομάδα του Ρουβίκωνα εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω του ιστότοπου Indymedia, για την «παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας».

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Ο ΣΥΡΙΖΑ μαγείρεψε, η δεξιά σερβίρει, η κορυφή τρώει.

4,5 χρόνια Σύριζα δεν ήταν μια, έστω ρητορική, παρέκκλιση από την κανονικότητα της δημοκρατίας. Αποδείχθηκε ότι ήταν κάτι πολύ πιο ουσιαστικό. Ας αναρωτηθούμε όλοι και όλες πως θα μπορούσε να συνεχίσει η ιστορία με τα μνημόνια αν οι κοινωνικές αντιδράσεις δεν καθησυχάζονταν. Αν δεν επενδύονταν σε μία εύκολη, από τα πάνω λύση. Πως θα ήταν τα πράγματα χωρίς την αυταπάτη ότι μια ολική επίθεση των καπιταλιστών αντιμετωπίζεται από εκλογές, βουλευτές και τηλεοπτικά παράθυρα.

Το βασικό πρόβλημα που καλέστηκε να λύσει ο Σύριζα για το σύστημα είναι το πώς οι αντιδράσεις σε όσα γίνονται θα φύγουν από το πεζοδρόμιο και θα περιοριστούν στα κλουβιά της εξουσίας. Και το έλυσε υποδειγματικά. Στο τέλος πέτυχε κάτι, που αν οι καπιταλιστές έχουν φιλότιμο θα τον παρασημοφορήσουν: έπεισε μαζικά για την απουσία κάθε εναλλακτικής λύσης στην φιλελεύθερη πραγματικότητα. Και όχι μόνο.

Από την μία συντήρησε άθλιες αντεργατικές ρυθμίσεις όπως ο υποκατώτατος μισθός και από την άλλη το τράβηξε πιο κάτω, επιβάλλοντας τον ορισμό του κατώτατου μισθού από το κράτος ή προωθώντας την λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές. Η συντήρηση ένος «κοινωνικού προφίλ» είτε με αυξήσεις ψίχουλα είτε με κοινωνικά δικαιώματα ήταν το απαραίτητο τίμημα για να επιτευχθεί η κοινωνική ειρήνη και η απονεύρωση των μαζών. Άλλωστε το παιχνίδι της δημοκρατίας θέλει και τον αριστερό πόλο και ο Σύριζα έχει εμφανώς καπαρώσει την θέση για τα επόμενα χρόνια.

Και τώρα ήρθε η δεξιά. Έχοντας έτοιμο έδαφος θέλει να συνεχίσει, πιο ενεργητικά πλέον, την επίθεση. Η ατζέντα είναι καθορισμένη πολύ καιρό πριν τα μνημόνια, σε αυτά όμως περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια. Υπάρχουν μια σειρά από «κάστρα» κοινωνικών και εργατικών δικαιωμάτων που την μνημονιακή περίοδο κρίθηκε πολύ επικίνδυνο να χτυπηθούν, υπήρχαν άλλες προτεραιότητες.

Ένα από αυτά τα «κάστρα» είναι ο συνδικαλισμός. Ασφαλώς και είμαστε οι τελευταίοι που θα υπερασπιζόμασταν το σκήνωμα του καθεστωτικού συνδικαλισμού. Και ούτε το κράτος και το κεφάλαιο ασχολούνται στην ουσία μαζί τους. Αυτό που κάνουν είναι να θωρακίζονται προληπτικά από μια κοινωνική δύναμη δύναμη, που αν αναπτυχθεί, θα τους δημιουργήσει άλυτο πρόβλημα. Φοβούνται έναν νέο συνδικαλισμό βάσης, πάνω στα αποκαΐδια του παλιού, γιατί ξέρουν ότι όσα σκοπεύουν να κάνουν θα δείξουν σε όλους τους εργαζόμενους την αναγκαιότητά του. Προσπαθούν λοιπόν, και καλά κάνουν από την μεριά τους να κάνουν δύσκολη τη ζωή των εργατικών αγώνων πριν αυτοί ξεσπάσουν. Την ίδια ώρα, με διάφορες σάλτσες για καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, δίνεται η επόμενη ώθηση στην ελαστική εργασία, καταργούνται δικαιώματα προσφυγής του εργαζόμενου, κλπ, κλπ.

Είναι φανερό πως το νέο νομοσχέδιο είναι τροχιοδεικτικό βλήμα για τα επόμενα νομοσχέδια που θα ακολουθήσουν. Ακόμα και η Ν.Δ. καταλαβαίνει ότι οι ισορροπίες στην κοινωνική βάση είναι εύθραυστες παρά την νηνεμία εδώ και 4,5 χρόνια. Θα ακολουθήσουν κι άλλα αντεργατικά νομοσχέδια μέχρι η κοινωνική δυναμική να τους υποχρεώσει να υποχωρήσουν. Πάνε ευθεία για ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού, για απολυτοποίηση του ελέγχου των όρων εργασίας από το αφεντικό, κατάργηση όλων των ωραρίων και των δημόσιων παροχών. Αυτό θέλουν, το έχουν πει ανοιχτά, δεν υπάρχει καμία έκπληξη στον ορίζοντα.

Το σχέδιο κράτους και κεφαλαίου για τις ζωές μας είναι γνωστό. Και στην εφαρμογή του παίρνει μέρος κάθε ηθοποιός της δημοκρατίας ο καθένας με τον ρόλο του. Τώρα στα πράγματα είναι η δεξιά και ο ρόλος της είναι η ευθεία επίθεση. Σε όλα τα μέτωπα. Η επίθεση αυτή πρέπει να συντριβεί. Η βάση βρίσκεται μπροστά σε νέα καθήκοντα που προκύπτουν ως συνέπειες των δικών της αυταπατών τα προηγούμενα χρόνια. Η πάλη και το κόστος της είναι κάτι που όσο αποφεύγεται τοκίζεται.

Εμείς ως μαχόμενος πολιτικός σχηματισμός θα είμαστε όπως πάντα μπροστά. Ενάντια σε αριστερές και δεξιές εκδοχές του καθεστώτος. Ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο, ενάντια στον θίασο του συστήματος και των εργαλείων του. Μαζί με όλο τον κόσμο του αγώνα. Καλώντας σε συμμετοχή, οργάνωση, επικαλούμενοι την ανάγκη τόλμης, πολύ περισσότερης τόλμης.

Ο σύριζα μαγείρεψε, η δεξιά σερβίρει, οι πλούσιοι τρώνε.

Το γεύμα είμαστε όλοι μας. Οργάνωση και αγώνας ΤΩΡΑ.

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας

Υ.Γ.

Ο αγώνας μας είναι πολύπλευρος και αφορά όλα τα μέτωπα του κοινωνικού πολέμου. Από τα πιο προβεβλημένα έως τα πιο «αγνωστα». Ξέρουμε πόσο μακρυά μπορούν να φτάσουν οι δυνάμεις μας σήμερα. Ξέρουμε πως είμαστε αναγκασμένοι να δίνουμε ακόμα αποσπασματικές μάχες οπισθοφυλακής Χωρίς την μαζική συμμετοχή της βάσης, χωρίς ένα συγκροτημένο επαναστατικό σχέδιο ξέρουμε πως τελικά θα εγκλωβιστούμε σε αυτό το στάδιο.

Δεν θα κάτσουμε όμως με σταυρώμένα χέρια. Απευθυνόμαστε ξανά, μετά απο δύο χρόνια, στην βάση και την καλούμε να ανταποκριθεί σε κάλεσμα οργάνωσης και συγκρότησης. Την καλούμε να έρθει κοντά μας.

Στις 3 και 4 Νοέμβρη ο Ρουβίκωνας πραγματοποιεί ένα διήμερο ανοιχτής απεύθυνσης στους ανθρώπους της τάξης μας. Ενα κάλεσμα διαλόγου, οργάνωσης, συγκρότησης. Ενα πεδίο που θα ξεδιπλώσουμε την ιστορία και το σχέδιο μας και θα το θέσουμε προ των ευθυνών του. Οι καιροί αλλάζουν, τα παλιά διλήμματα επανέρχονται με σφοδρότητα, κάθε καταπιεσμένος/η, φτωχός/η, αδικημένος/η πρέπει να πάρει αποφάσεις. Τον καλούμε στις 3-4/11 το απόγευμα, στο θέατρο «Εμπρός» (Ρήγα Παλαμήδου 2 – Ψυρρή) να έρθει, να ακούσει, να μιλήσει και τελικά να αποφασίσει.

Κανουμε το δεύτερο βήμα μπροστά. Ούτε βήμα πίσω.

Τόλμη, τόλμη, περισσότερη τόλμη!

ΣΧΟΛΙΑ (13)

αστος

MIA ZΩΗ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝΕ ΝΑΧΟΥΝ ΣΤΟΧΟΥΣ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ,ΟΛΟ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΙΕΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΟΥΠΠΥΔΙΑ ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΑ.ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΦΤΑΙΝΕ ΔΩΣΕ ΚΙΑΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ''ΑΓΩΝΑ'' ΤΗΣ ΚΟΠΡΙΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΤΟΥΣ

dievmo

Δεν καταλαβαίνω γιατί αναρτώνται τέτοια γεγονότα από τις εφημερίδες ηλεκτρονικές και έντυπες και δίνετε αξία σε αυτές τις ομάδες που κατά τα άλλα καταδικάζετε.

Βρωμοστομος

Οταν εισαι συνοδοιπορος γινετε.

#metonkyriako

δεν γίνονται τέτοια πράγματα χα-χα-χα!

@17:26

Bαλεvτίνααααααααααα που'σαι βρε Bαλεvτίνηηηηηηηηηηη... εξαφαvίστηκε η κoπρiτισσα η Bαλεvτίvη...

ΑΠΟΡΙΑ

ΑΥΤΟΙ ΠΩΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΔΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ; ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΛΑ; ΕΝΟΙΚΙΑ,ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ,ΤΗΛΕΦΩΝΑ,ΙΝΤΕΡΝΕΤ;

ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑΓΜΑΤΑ

ΕΦΟΔΟΥ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ . ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΖΟΥ. ΟΣΟ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΤΕ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΑΖΕΥΤΗ . ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΙΑΣΜΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ .

Πολλα ναρκωτικα..

Τα "παιδια" με τις κουκουλες..

Puella defututa rubicona

Julius Caesar: I crossed the Rubicon! Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: I crushed the Rubicon!

Βρωμοστομος

Not even in his wildest dreams.

τζιζζζ

ΑΦΟΥ ΡΕ ΠΑΛΟΥΚΑΡΙΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΛΜΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΕΙΤΕ.

Άλκης

Καλά ο Κουλης δεν έλεγε ότι μόλις βγει Πρωθυπουργός την επόμενη μέρα κιόλας θα τελειώσει ο Ρουβικωνας;; Πέρασαν 3 μήνες και ακόμα δρα; Αυτή ήταν η 3η νομίζω μπούκα που έκαναν. Πού είναι αυτοί που έλεγαν ότι ο Ρουβικωνας είναι ανεξέλεγκτος και φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ;; Τα ίδια λέγατε και για τους μετανάστες!! Ε ρε σανό που μοιράζει η δεξιά προπαγάνδα με τις πλάτες των ΜΜΕ.

Είδες ρε φίλε;

Μας λέγανε θετική ανοδο αλλά φέρανε αρνητικά επιτόκια!

Έτσι ακριβώς

Τι έγινε ρε κoπρiτες γαλάζιοι μιζαδόροι, τα γυρίζουμε τώρα; Πάντως, ο μπoυμπούκος σας έτσι διαλαλούσε με την τσιριxτή φωνούλα του... "Στις 8 Ιουλίου να τα ξεχάσουν όλοι αυτά που ήξεραν"!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης