Mε «λουκέτο» κινδυνεύουν τα λουτρά Πόζαρ - Χωρίς σήμα ΕΟΤ

8d17bba0328e257ddaceb723a95c0474_XL

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδος ενημέρωσε το Υπουργείο Τουρισμού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές δημοτικές και άλλες λουτροπόλεις αναφορικά με την έκδοση του «Ειδικού Σήματος Λειτουργίας»

Με λουκέτο φαίνεται πως κινδυνεύουν τα λουτρά Πόζαρ καθώς στερούνται του ειδικού Σήματος Λειτουργίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) -όπως ορίζεται στην Υπουργική απόφαση 2704/2018 του Υπουργείου Τουρισμού.

Το παραπάνω έκανε γνωστό στη χθεσινή Γενική Συνέλευση ο νέος πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης και Δήμαρχος Αλμωπίας, Χρήστος Μπάτσης.

Η απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού (με ημερομηνία λήψης 20 Σεπτεμβρίου 2019) προς τα αρμόδια όργανα αλλά και την Αστυνομία για την σφράγιση των δημοτικών Λουτροκαταστημάτων, δηλαδή όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «όλων των εγκαταστάσεων αλλά και όλων των υποστηρικτικών χρήσεων, όπως αποδυτήρια κ λ.π.» είναι για την ερχόμενη Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, στις 11.00 το πρωί.

Ο δήμαρχος Αλμωπίας έχει ξεκινήσει εδώ και ημέρες έναν αγώνα διάσωσης της σημαντικής τουριστικής Δημοτικής Επιχείρησης, προκειμένου να ανατρέψει την παραπάνω απόφαση, να εκδοθεί το σήμα λειτουργίας από τον ΕΟΤ και να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία της, όπως αναφέρει το edessaikoskosmos.gr.

Ο ίδιος αφού έκανε αναφορά στο ιστορικό του ζητήματος και στο πρόβλημα από την ημέρα που έλαβε γνώση, τόνισε πως θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να αποτραπεί η σφράγιση. «Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη», σημείωσε.

Ο νομικός του Δήμου Αλμωπίας αναφέρθηκε στο νομικό πλαίσιο και στις ενέργειες που θα γίνουν για να ανασταλεί η απόφαση κλεισίματος των Λουτρών.

Παρόντες στην αίθουσα της συνέλευσης ήταν επίσης επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Λουτράκι, καθώς και κάτοικοι του χωριού.

Σημειώνεται ότι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδος ενημέρωσε το Υπουργείο Τουρισμού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές δημοτικές και άλλες λουτροπόλεις αναφορικά με την έκδοση του «Ειδικού Σήματος Λειτουργίας».

Όπως δήλωσε στο Thestival.gr, ο Ανέστης Αναστασιάδης, πρόεδρος του Συλλόγου Ιαματικών Πηγών «στο υπουργείο Τουρισμού εκκρεμούν 135 φάκελοι για την αναγνώριση των Ιαματικών Πηγών. Από αυτές έχουν αναγνωριστεί μόλις 66, ανάμεσα στις μη αναγνωρισμένες είναι και τα Λουτρά Πόζαρ».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα προκύπτει και από την καθυστέρηση του Υπουργείου να δώσει την εντολή για να προχωρήσει ο έλεγχος του φακέλου για τα Λουτρά Πόζαρ αλλά και «από την καθυστέρηση του δήμου να καταθέσει τον φάκελο, κάτι που έπρεπε να έχει γίνει από το καλοκαίρι. Εφόσον ελεγχθεί ο φάκελος, θα μπορέσει να εκδοθεί το σήμα λειτουργίας».

Σημειώνεται για το ειδικό σήμα λειτουργίας μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί 45 φάκελοι από τους οποίους μόνο σε 10 δόθηκαν άδειες λειτουργίας. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι το κλείσιμο λουτροπόλεων όπως π.χ. της Ικαρία.

Σύμφωνα με το edessaikoskosmos.gr, η αρχή έγινε όταν λουόμενος υπάλληλος του ΕΟΤ έκανε καταγγελία για μικρό τραυματισμό του. Αποτέλεσμα ήταν να επέμβουν αυτοβούλως οι υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού και να κάνουν έλεγχο στην επιχείρηση η οποία στηρίζει σε μεγάλο βαθμό την τοπική οικονομία της Αλμωπίας αλλά και αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Βόρειας Ελλάδος.

Πηγή: thestival.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (10)

Jim C

Αποδυτήρια άθλια , ο δήμος είναι ο μεγάλος απών . Η φύση εκεί έχει κάνει το θαύμα της , μα οι αρχές κοιμούνται . Να κλείσει 1-2 μήνες , μπας και αλλάξει κάτι εκεί επιτέλους .

katerina666

τώρα που θα ΑΝΑΛΑΒΕΙ η .... περίφημη αντζελα γκερέκου (πασοκτζού κ γυναίκα του τολη βοσκόπουλου ) διευθύντρια στον ΕΟΤ ( μιά πολύ μικρή λεπτομέρεια ...χρωστάει στο δημόσιο τράπεζες κλπ ΜΟΝΟ 9.000.000 euro ) θα τα λύσει ΟΛΑ αυτά ...

Κούλης

Θα το δώσουμε σε κάτι γνωστούς μας ιδιώτες και θα το φτιάξουν κουκλί.

Cat

Ωραίο μέρος αλλά την νύχτα γίνονται όργια εκεί. Δεν θα έπρεπε να είναι ανοιχτά την νύχτα.

Αγιορειτισσα με παρέα

Καλώς να κλείσει και να τσιμεντωθει, ακόμη καλλίτερα. Οσες φορές έχω πάει, το ίδιο σκηνικό. Τίγκα στους Σκοπιανούς που λόγω συγγένειας με πολλούς από τους εκεί κατοίκους, προπαγανδιζαν ανενόχλητοι, τα περί μακεντονσκι κτλ. Η δε ανεκτικότητα και σιωπή των εκεί τοπικών αρχόντων, κατοίκων ( όχι όλων αλλά των περισσότερων ), λυπηρη εως ύποπτη...

Βαλεντίνη

Ντροπή καί για τις δύο πλευρές!!!! Αυτό το στολίδι, αυτός ο ευλογημένος τόπος, που χρόνια τώρα τον γνωρίζουν όλοι οι Μακεδόνες κι' όχι μόνον!!! Πόσος κόσμος το επισκέπτεται, πραγματική γιατρειά για όσους έχουν πέτρες στα νεφρά, για τους υπόλοιπους δεν γνωρίζω, αυτούς που κολυμπούν στα νερά, αλλά κι' αυτοί σίγουρα βελτιώνουν την υγεία τους, γιατί έβλεπα τους ίδιους ανθρώπους να πηγαίνουν εκεί για πολλά χρόνια, συνεχόμενα !!!! Για τα νεφρά που μίλησα πιό πάνω, το λέω εξ ιδίας πείρας, λόγω του πατέρα μου και του συζύγου μου. Βάλσαμο λέω!!! Έχω αρκετά χρόνια να πάω, παλαιότερα κάθε χρόνο δέν υπήρχε περίπτωση να μην πάμε, συνδυάζοντας εκδρομή και προληπτική έστω θεραπεία. Το τοπίο είναι μαγευτικό, ένα κομμάτι του παραδείσου λες!!! Στεναχωρήθηκα τώρα μ' αυτά που διάβασα.... Κύριε Υπουργέ ακούτε;.... διαβάζετε;....

Πάμε όλοι Αιδηψό

Πες τα ρε τσαχπίνα Bαλεντίνα... μέχρι και του Πόζαρ τα λoυτρά τα έκλεισε o Koύλης! Eγώ πρoτείνω στην ΝΔ να εγκαταστήσει μεταvάστες στα εκεί ξεvoδoxεία,!

tsirko

Τόσα χρόνια είναι γνωστό πως το σήμα του ΕΟΤ είναι απαραίτητο, τώρα που έρχεται το λουκέτο, κλαίγεστε??

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Σε ενα τέτοιο αξιοθέατο το οποίο έχει ιαματική χρήση, τα αποδυτήρια είναι άθλια για τις εξωτερικές πισίνες και ο μοναδικός υπεύθυνος έγκλειστος σε ενα παρακείμενο κουβούκλιο να μαζεύει ένα υποτυπώδες εισιτήριο για μηδενικές παροχές. Στο μεταξύ στην ίδια πισίνα (εξωτερική) μέρα μεσημέρι, παιδιά γονείς και κάτι ρωσσοι κλπ που φασωνόντουσαν! όλοι μας δε κολυμπούσαμε σε κάτι θολά νερά. Η κατάσταση αηδιαστική! Δεν αντεξαμε πάνω απο 5 λεπτά και κάναμε τόσο δρόμο για να πάμε! Η σοβαρεύεστε φιλοι εκει πάνω ή κλείστε το!

έτσι ακριβώς

Αλλά μόνο παράπονα και από δουλειά μηδέν

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης