Καιρός: Σάρωσε την Αττική με χαλάζι το κύμα της κακοκαιρίας

Καιρός: Σάρωσε την Αττική με χαλάζι το κύμα της κακοκαιρίας

Χαλάζι με μεγάλο μέγεθος έπεσε στο κέντρο της Αθήνας, στα βόρεια και στα ανατολικά προάστια - Δείτε εικόνες από το Παγκράτι, το Κουκάκι, το Μαρούσι, την Αγία Παρασκευή και το Μαρκόπουλο - Προβλήματα στον προαστιακό - Πού θα επεκταθούν τα επικίνδυνα φαινόμενα

xalazi-arthro
Ισχυρή χαλαζόπτωση πλήττει περίπου από τις 2.15' το μεσημέρι το μεγαλύτερο μέρος του λεκανοπεδίου της Αττικής. Χαλάζι σε μέγεθος μπάλας του πινκ πονκ έπεσε και στο κέντρο της Αθήνας. Η χαλαζόπτωση ανά περιοχή ήταν σχετικά σύντομη, όμως με εξαιρετική σφοδρότητα. Οι εικόνες από το Παγκράτι και το Κουκάκι είναι χαρακτηριστικές. 

Εικόνες από το χαλάζι στο κέντρο της Αθήνας:

Χαλάζι 2

xalazi-pagrati-dyo
xalazi-pagrati-ena
xalazi-pagrati-tria
xalazi-koukaki-ena

Στο Μαρκόπουλο το χαλάζι είχε ακόμα μεγαλύτερο μέγεθος:

xalazi-markopoulo-ena
Κλείσιμο


Βίντεο από το χαλάζι στην Αγία Παρασκευή στις 2 το μεσημέρι:
Χαλάζι στην Αγία Παρασκευή


xalazi-agia-ena


Εικόνες από το χαλάζι στο Μαρούσι:

Χαλάζι

xalazi-marousi-ena



IMG_0861
IMG_0859
IMG_0856





Χαλάζι 4
Μέτωπο τοπικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων επηρεάζει από τις μεταμεσονύκτιες ώρες έως και το ξημέρωμα της Παρασκευής τη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου.

Το μέτωπο αυτό αναμένεται κινηθεί αργά ανατολικά και να «σαρώσει» σχεδόν το σύνολο της χώρας, με εξαίρεση την Κρήτη. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.

Δορυφορική εικόνα του μετώπου καταιγίδων που επηρεάζει την Κεντρική Ελλάδα στις 10:15 και κινείται γρήγορα...

Δημοσιεύτηκε από Meteo Gr στις Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2019


Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα συνολικά ύψη βροχής έως και τις βραδινές ώρες της Παρασκευής, και οι περιοχές όπου περιμένουμε τις εντονότερες βροχοπτώσεις.
kairos_meteo_ena


Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, όπου θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι πρόσκαιρα έντονα.

Βάσει της τελευταίας πρόγνωσης της ΕΜΥ, η Αττική θα επηρεαστεί από τις 12:30 περίπου μετά το μεσημέρι και από τα Δυτικά. Καταιγίδες θα επηρεάσουν τα βόρεια του νομού, με ανατολική - βορειοανατολική κίνηση.


Παράλληλα, όπως φαίνεται και στο χάρτη που ακολουθεί, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα προσδίδοντας στις βροχές χαρακτήρα λασποβροχών.

kairos_meteo_dyo


Μετά τη διέλευσή του μετώπου η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ αντίθετα πολύ υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται στη Βόρεια Κρήτη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης