Πέτρος Τατσόπουλος: «Τρέχοντας τον πήγα στο χειρουργείο...», λέει ο γιατρός του

Πέτρος Τατσόπουλος: «Τρέχοντας τον πήγα στο χειρουργείο...», λέει ο γιατρός του

Δραματική περιγραφή του χειρουργού Δημήτρη Λυμπεριάδη - «Είμαστε σε καλό δρόμο. Είναι σταθερή αυτή τη στιγμή η κατάστασή του», δηλώνει

tatsopoulos_ar
Αισιόδοξος για την πορεία της υγείας του Πέτρου Τατσόπουλου είναι ο γιατρός του Δημήτρης Λυμπεριάδης.

«Είναι σταθερή αυτή τη στιγμή η κατάστασή του. Νοσηλεύεται στην εντατική, σε καλή αιμοδυναμική κατάσταση, και προσπαθούμε να βελτιώσουμε όλες τις παραμέτρους για να μπορέσουμε να τον βγάλουμε», δήλωσε στον Alpha ο Δημήτρης Λυμπεριάδης, ο άνθρωπος που χειρούργησε τον γνωστό συγγραφέα στο Ιπποκράτειο και συνέχισε:

«Τέτοια περιστατικά συνήθως πεθαίνουν. Δεν τα προλαβαίνουμε. Είχε σπάσει η αορτή του κι είχε γεμίσει αίμα, με αποτέλεσμα να πιέζει την καρδιά. Τρέχοντας τον πήγα στο χειρουργείο και τον άνοιξα σχεδόν ζωντανό. Εγώ τον άνοιγα και ο αναισθησιολόγος τον κοίμιζε. Κάναμε τα δέοντα και βγήκαμε ζωντανοί. Αυτή τη στιγμή θα έλεγα ότι έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο και είμαστε σε καλό δρόμο», κατέληξε.

Δημήτρης Βίτσας: Tο ζητούμενο είναι να πάει καλά ο Πέτρος

Για τις δύσκολες ώρες που βίωσε στο στούντιο της εκπομπής «Εκτός Γραμμής» στον Alpha όταν ο Πέτρος Τατσόπουλος κατέρρευσε μίλησε ο Δημήτρης Βίτσας.

Ο Δημήτρης Βίτσας, που βρισκόταν στο ίδιο πάνελ με τον Πέτρο Τατσόπουλο, την ώρα του συμβάντος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως αυτή τη στιγμή «το ζητούμενο είναι να πάει καλά ο Πέτρος».

«Ήταν σωτήρια εκείνη την ώρα η βοήθεια του πλαστικού χειρουργού Γιάννη Λύρα εκείνη τη στιγμή, όπως και το κουράγιο του Πέτρου που είπε ότι θέλει να αποχωρήσει επειδή ένιωσε έναν οξύ πόνο, αλλά και η βοήθεια του Τάκη Χατζή και της Λήδας Μπόλα», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

Κλείσιμο
«Ήταν εξαιρετικά τυχερός για το γεγονός ότι μίλησε εκείνη την ώρα, για το ότι υπήρχε στο στούντιο γιατρός και για το ότι έφτασε γρήγορα το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ».

Στη συνέχεια, εξήρε το έργο των γιατρών του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, που κατάλαβαν αμέσως τι είχε συμβεί στον Πέτρο Τατσόπουλο και τον έβαλαν άμεσα στο χειρουργείο.

Οικογένεια Πέτρου Τατσόπουλου: Απέραντη ευγνωμοσύνη στους σωτήρες του

Η κατάσταση της υγείας του Πέτρου Τατσόπουλου παραμένει σταθερή και οι γιατροί με συγκρατημένη αισιοδοξία ευελπιστούν πως θα καταφέρει να βγει νικητής από την πολύ σοβαρή περιπέτεια που αντιμετωπίζει με την υγεία του. Oι δικοί του άνθρωποι θέλησαν να πουν ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους ανθρώπους που τον έσωσαν. Συγκεκριμένα ο Απόστολος Δοξιάδης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ανάρτησε το εξής μήνυμα:



«Oι αγαπημένοι του Petros Tatsopoulos, η γυναίκα, τα παιδιά, η οικογένεια και οι φίλοι του θέλουν να εκφράσουν την απέραντη ευγνωμοσύνη του στους σωτήρες του, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου. Εντελώς ιδιαίτερα στον κ. Δημήτρη Λυμπεριάδη, επικεφαλής της καρδιοχειρουργικής ομάδας, τον συνεργάτη του καρδιοχειρουργό κ. Νίκο Κούμαλλο, τον καρδιολόγο κ. Γιώργο Λάτσιο, και όλους τους αφανείς ήρωες του χειρουργείου και της καρδιοχειρουργικής μονάδας εντατικής θεραπείας», έγραψε στο Facebook ο φίλος του Απόστολος Δοξιάδης.

Σημαντική η πρώτη «νίκη» 20 ώρες μετά το χειρουργείο

Μια μικρή αλλά σημαντική νίκη σημείωσε στον δύσκολο αγώνα που δίνει για τη ζωή του από το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής, κ. Πέτρος Τατσόπουλος.

Ο 59χρονος ασθενής, έπειτα από το πολύωρο και βαρύ χειρουργείο για οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής, διανύει εκτός μηχανικής υποστήριξης το δεύτερο 24ωρο στη Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης του νοσοκομείου «Ιπποκράτειο», με τους γιατρούς να χαρακτηρίζουν σοβαρή μεν την κατάστασή του, αλλά και προοδευτικά βελτιούμενη.

Η αποσωλήνωση του ασθενούς, εχθές το μεσημέρι, περίπου 20 ώρες μετά την ολοκλήρωση της καρδιοχειρουργικής επέμβασης, άνοιξε ελαφρά το παράθυρο αισιοδοξίας για τους οικείους του και τους φίλους του, που συγκλονισμένοι παρακολούθησαν σε ζωντανή σύνδεση την αιφνίδια κατάρρευσή του σε τηλεοπτική εκπομπή στον Alpha την περασμένη Τρίτη αλλά και τις ραγδαίες εξελίξεις – τη διακομιδή στο νοσοκομείο, την κατεπείγουσα καρδιοχειρουργική επέμβαση, τη νοσηλεία στη Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης, τις φειδωλές δηλώσεις των θεραπόντων ιατρών για τη μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς.

Ο κ. Τατσόπουλος δήλωσε στον αέρα ότι αισθάνθηκε αδιαθεσία και πόνο στο στήθος, με την πρώτη εκτίμηση να παραπέμπει σε έμφραγμα. Η κινητοποίηση ήταν άμεση – κλήθηκε το ΕΚΑΒ, ενώ στη διαχείριση του περιστατικού μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου συνέβαλε και γιατρός που βρισκόταν στο στούντιο, ο πλαστικός χειρουργός, κ. Γιώργος Λύρας.

Στις 12 το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης ο 59χρονος βρισκόταν ήδη στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο που εφημέρευε. Οι ειδικοί στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Α΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής διέγνωσαν οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα της ανιούσας αορτής, μία πολύ σοβαρή πάθηση που «μιμείται» άλλες καρδιαγγειακές παθήσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη σωστή αντιμετώπιση της.

Στη 1 το μεσημέρι ξεκινούσε η βαριά χειρουργική επέμβαση. Ολοκληρώθηκε έπειτα από πέντε ώρες, με τους καρδιοχειρουργούς να δηλώνουν ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα της επέμβασης.«Εγένετο χειρουργική αποκατάσταση της νόσου, η επέμβαση που διήρκεσε 5 ώρες περίπου ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ο ασθενής διακομίσθηκε σταθερός στη Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης στις 18.15» αναφέρεται στην ιατρική ανακοίνωση που εκδόθηκε προχθές το βράδυ, αμέσως μετά την επέμβαση. Οι καρδιοχειρουργοί αποκατέστησαν το «σχίσιμο» των χιτώνων της αορτής, της μεγαλύτερης αρτηρίας με την οποία η καρδιά τροφοδοτεί με αίμα τον οργανισμό, που όπως είχε διαγνωστεί υπερηχογραφικά εμφάνιζε οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα.

Ο κ. Τατσόπουλος διένυσε ομαλά το πρώτο δύσκολο, επίφοβο πάντα για τους γιατρούς, 24ωρο μέσα στη Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης. «Ο ασθενής εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης, είναι αιμοδυναμικά σταθερός, έχει βγεί από τη μηχανική αναπνοή και βαίνει βελτιούμενος» αναφέρεται στην χθεσινή ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Ότι παραμένει στη Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης, αλλά εκτός μηχανικής υποστήριξης, είναι εξέλιξη ενθαρρυντική που επιτρέπει μια αμυδρή αισιοδοξία για την έκβαση της υγείας του. Εξίσου σημαντικό θεωρείται από τους θεράποντες ιατρούς ότι ο ασθενής παραμένει αιμοδυναμικά σταθερός – κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει βεβαίως το απειλητικό ενδεχόμενο της αιμορραγίας, ενδεχόμενο ανοιχτό έπειτα από κάθε μεγάλο χειρουργείο, που επαναδρομολογεί την πορεία του ασθενούς. Αν η κατάσταση του 59χρονου συγγραφέα παραμείνει σταθερή, κυρίως αιμοδυναμικά, και σήμερα, τότε οι γιατροί θα αποφασίσουν την έξοδό του από τη Μονάδα και τη μεταφορά του σε θάλαμο.

Δείτε βίντεο: Τατσόπουλος: Πρώτη «νίκη» 20 ώρες μετά το χειρουργείο - Το ευχαριστώ της οικογένειας
Τατσόπουλος: Πρώτη «νίκη» 20 ώρες μετά το χειρουργείο - Το ευχαριστώ της οικογένειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης