Ξετυλίγεται σιγά – σιγά το κουβάρι της κινηματογραφικής καταδίωξης ανοικτά της Λέσβου των δύο σκαφών του αλβανοιταλικού καρτέλ που αντάλλασσαν τόνους κάνναβης με ηρωίνης στα τουρκικά παράλια.
Έτσι, το δεύτερο σκάφος που... εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια του θαλάσσιου κυνηγητού – φωτογραφία του που παρουσιάζει αποκλειστικά το protothema.gr - εντοπίστηκε στο Αγκίστρι, ενώ ένας τόνος πακεταρισμένης κάνναβης σε σπηλιά βραχονησίδας στις βόρειες Σποράδες.
Οι άνδρες του Λιμενικού ψάχνοντας σπηλιά – σπηλιά, κατάφεραν να ξετρυπώσουν 103 ναρκωπακέτα που ξεπερνούν τον ένα τόνο και να προκαλέσουν ισχυρό πλήγμα στο συγκεκριμένο καρτέλ, που μέσω Ελλάδας διακινεί μεγάλες παρτίδες κάνναβης και ηρωίνης στην Ιταλία και την υπόλοιπη Ευρώπη.
Κολυμπώντας στο Αγκίστρι
Ήταν νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής, όταν ψαράδες ανοικτά της Αίγινας κοντά στο Αγκίστρι εντοπίζουν ενα γιγαντιαίο φουσκωτό με δύο 350άρες μηχανές ακινητοποιημένο και τον καπετάνιο πεσμένο στη θάλασσα να κολυμπά, προσπαθώντας να βγει στην στεριά. Αμέσως ειδοποιούν το Λιμενικό και την ΕΛ.ΑΣ και ο μυστηριώδης άνδρας αλβανικής καταγωγής που πάσχιζε να βγει στην παραλία, οδηγείται στο λιμεναρχείο.
Κλείσιμο
Εκεί, σε ερωτήσεις των αρχών επέμενε να κρατά το στόμα του ερμητικά κλειστό, όμως οι έμπειροι αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών κατάλαβαν ότι αυτό είναι το δεύτερο σκάφος από την καταδίωξη της Μυτιλήνης. Αυτό που έμενε ήταν να βρεθούν τα ναρκωτικά. Από τις έρευνες κατέληξαν ότι τα κρυμμένα τα πακέτα ήταν κάπου στις Σποράδες.
Έτσι, σήμερα το πρωί, άρχισαν να σαρώνουν όλες τις σπηλιές που βρίσκονται στις νησίδες της συγκεκριμένης θαλάσσιας περιοχής και τελικά στη νησίδα Πιπέρι κατάφεραν να εντοπίσουν την εξαφανισμένη κάνναβη. Αυτό που ψάχνουν τώρα είναι να βρουν αν τα συγκεκριμένα ναρκωτικά είναι μέρος ή ολόκληρη η παρτίδα που θα πήγαινε για ανταλλαγή με ηρωίνη στην Τουρκία και πως τελικά βρέθηκε “καβαντζωμένη” στο συγκεκριμένο σημείο.
Για άλλη μια χρονιά, το Stelios Philanthropic Foundation στηρίζει έμπρακτα τη νέα επιχειρηματικότητα, επιβραβεύοντας τρεις νεοφυείς επιχειρήσεις με συνολικά €300.000
Η Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη και η Τίνα Κίκιζα βρέθηκαν στην ίδια κουζίνα, έβαλαν τις ποδιές τους και ετοίμασαν μια αυθεντική σπετσιώτικη συνταγή με αφορμή το φετινό Spetses Mini Marathon
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».