Στο εδώλιο τον Οκτώβριο ο ένας εκ των δύο δολοφόνων της Τοπαλούδη για τον βιασμό 19χρονης ΑμΕΑ

Στο εδώλιο τον Οκτώβριο ο ένας εκ των δύο δολοφόνων της Τοπαλούδη για τον βιασμό 19χρονης ΑμΕΑ

Ο 20χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής μαζί με 23χρονο Ρομά φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά 19χρονη ΑμΕΑ

5d08ed6b825e63099b64f373
Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω θα καθίσουν, στις 7 Οκτωβρίου, για τον ομαδικό βιασμό 19χρονης κοπέλας ΑμΕΑ, ο 23χρονος Ρομά και ο 20χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής που κατηγορείται και για τη δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Συγκλοσμένη παραμένει η Ρόδος για τις περιπτώσεις βιασμού νεαρών κοριτσιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 19χρονη κλήθηκε στην αστυνομία και εκεί συνοδεία συγγενικού του προσώπου κατέθεσε και περιέγραψε όσα συνέβησαν το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου 2018.

Όπως η ίδια φέρεται να κατέθεσε, γνώριζε από κοινές παρέες τον 23χρονο Ρομά και τον 20χρονο Αλβανό. Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρότειναν στη νεαρή κοπέλα να πάνε και οι τρεις μαζί βόλτα με το αυτοκίνητο του 20χρονου αλλοδαπού για να ακούσουν μουσική.

Τότε, αφού επιβίβασαν στο όχημα την 19χρονη, μετέβησαν στην περιοχή του Ενυδρείου και εκεί, κοντά στις τουαλέτες, τη βίασαν.

Η νεαρή κοπέλα φέρεται να αντέδρασε και όταν κάποια στιγμή οι δράστες μείωσαν τις αντιστάσεις τους, βρήκε την ευκαιρία και διέφυγε.

Κλείσιμο
Από την αξιοποίηση των στοιχείων που είχαν στη διάθεση τους οι αστυνομικοί, ταυτοποίησαν πρόσωπα και εντόπισαν στις 18 Ιανουαρίου τον 23χρονο Ρομά.

Ύστερα από το γεγονός αυτό, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης τόσο σε βάρος του Ρομά όσο και σε βάρος του 20χρονου, με την υπόθεση να παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Αρνούνται τις κατηγορίες

Ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου, όπου βρέθηκε συνοδευόμενος από τον συνήγορο του Γιάννη Χριστοδούλου, ο 23χρονος σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να αποδέχτηκε ότι υπήρξε ερωτική επαφή με την κοπέλα και να περιέγραψε στην ανακρίτρια τα όσα συνέβησαν το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου 2018 στην περιοχή του Ενυδρείου μεταξύ του ιδίου, του 20χρονου αλλοδαπού και της κοπέλας, τονίζοντας ωστόσο πως για όλα υπήρχε η συναίνεση της. Μάλιστα, ο ίδιος φέρεται να είπε στην ανακρίτρια πως μετά την ολοκλήρωση των όσων έκαναν οι τρεις τους, η κοπέλα τους χαιρέτισε και έφυγε με τα πόδια για το σπίτι της. Ο 23χρονος, βάση των ίδιων πληροφοριών αρνήθηκε τα όσα φέρεται να είπε και να υπέγραψε εξεταζόμενος προανακριτικά από τους αστυνομικούς, καθώς όπως είπε τον χτύπησαν και δέχτηκε πιέσεις για να το κάνει αυτό. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει ούτε γραφή ούτε ανάγνωση και ζήτησε να εξεταστεί από την ιατροδικαστική υπηρεσία.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας ο 23χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε τον δρόμο για τις φυλακές.

Λίγες ημέρες αργότερα, στο τέλος Ιανουαρίου 2019, για την ίδια υπόθεση απολογήθηκε και ο 20χρονος Αλβανός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νησί μας από τις φυλακές των Γρεβενών, όπου κρατείται, καθώς στις αρχές Δεκεμβρίου 2018 κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, μαζί με τον 22χρονο Ροδίτη.

Ο 20χρονος συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του κ.κ. Στέλιο Κιουρτζή και Έλλη Σταυριανάκη πέρασε την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου, όπου και απολογήθηκε για περισσότερο από μία ώρα.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, ο 20χρονος επεσήμανε μεταξύ άλλων την άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόταν μετά το περιστατικό της δολοφονίας της 20χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη. Ο ίδιος φέρεται να είπε πως, πράγματι πήγε πίσω από τον Ευαγγελισμό και συνομίλησε με την παρέα, την οποία είχε γνωρίσει από τον 22χρονο Ροδίτη. Μάλιστα, διευκρίνισε πως εκείνον αναζητούσε (τον 22χρονο Ροδίτη) προκειμένου να μιλήσει μαζί του και να τον πείσει να πάνε στην αστυνομία για την υπόθεση της φοιτήτριας. Ο ίδιος φέρεται να είπε πως δεν τον βρήκε και πως εκεί στην παρέα ήταν ο 23χρονος Ρομά με την 19χρονη κοπέλα, οι οποίοι φλέρταραν μεταξύ τους.

Καθώς δεν ήταν σε ψυχολογική κατάσταση καλή αποφάσισε να φύγει και τότε ο 23χρονος με την κοπέλα τον ρώτησαν αν τον πειράζει να τους πάρει μαζί του για βόλτα. Ο 20χρονος αλλοδαπός τους είπε πως δεν είχε πρόβλημα, το ζευγάρι επιβιβάστηκε και κάθισε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και καθώς συνέχιζαν να φλερτάρουν τους άφησε στο Ενυδρείο, ενώ ο 23χρονος του ζήτησε να περάσει να τους πάρει σε είκοσι λεπτά.

Ο 20χρονος αλλοδαπός είπε πως μετά από περίπου μισή ώρα πήγε και πάλι στο Ενυδρείο, όπου εκεί βρήκε μόνο τον 23χρονο. Ο τελευταίος του είπε πως η κοπέλα είχε πάει με τα πόδια σπίτι της. Τον 23χρονο τον μετέφερε – σύμφωνα πάντα με πληροφορίες όπως είπε- πίσω στον Ευαγγελισμό, τον άφησε και έφυγε.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας ο 20χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και για αυτή την υπόθεση.

Σημειώνεται πως παράσταση πολιτικής αγωγής για λογαριασμό της 19χρονης κοπέλας δήλωσε η δικηγόρος της οικογένειας της κα Μαρία Κρικοπούλου.

Τι δήλωσε η αδελφή της 19χρονης

Η νεαρή κοπέλα πήγε στην αστυνομία και κατέθεσε συνοδευόμενη από την 22χρονη αδελφή της, στην οποία φέρεται να μίλησε για το περιστατικό λίγες ημέρες αφότου συνέβη.

Στην κατάθεση που έδωσε στην αστυνομία η 22χρονη αδελφή είπε πως περίπου ενάμιση μήνα πριν την καταγγελία, η αδελφή της επέστρεψε σπίτι φανερά αναστατωμένη. Τότε η μητέρα τους, της ζήτησε να μιλήσει στην 19χρονη για να μάθουν τι συμβαίνει. Πράγματι 3-4 ημέρες αργότερα που βρήκε χρόνο, μίλησε με την αδελφή της. Τότε η 19χρονη της είπε πως την ημέρα εκείνη καθόταν μαζί με τις φίλες και κάποια άλλα παιδιά πίσω από τον Ευαγγελισμό. Λίγο αργότερα εμφανίστηκε με το αυτοκίνητο του ο 20χρονος Αλβανός και μαζί με τον 23χρονο που ήδη βρισκόταν εκεί (πίσω από τον Ευαγγελισμό) είπαν στην 19χρονη να πάει μαζί τους μία βόλτα με το αυτοκίνητο.

Η 19χρονη – σύμφωνα πάντα με την κατάθεση της αδελφής της- δέχτηκε και την πήραν μία βόλτα με το αυτοκίνητο, και σταμάτησαν κοντά στο Καζίνο, όπου ο 20χρονος της ζήτησε να του κάνει συγκεκριμένα πράγματα. Η 19χρονη αρνήθηκε και τότε ο 20χρονος αλλοδαπός τη χαστούκισε και της είπε «σου αρέσει το ξύλο; Για να μην φας άλλο, συνέχισε».

Η 22χρονη αδελφή είπε πως όλα αυτά έγιναν έξω από το αμάξι στη παραλία αλλά επειδή άκουσαν φασαρία μπήκαν πάλι στο όχημα και πήγαν και στάθμευσαν στο Ενυδρείο και αφού κατέβηκαν από το όχημα πήγαν δίπλα από τις τουαλέτες. Εκεί οι δύο άνδρες έκαναν ασελγείς πράξεις και είχαν ερωτική επαφή με την 19χρονη, η οποία δήλωσε στην αδελφή της (όπως είπε η 22χρονη στους αστυνομικούς) ότι αν και τους είπε πως δεν ήθελε, εκείνοι συνέχισαν τις πράξεις τους, έως ότου κάποια στιγμή κατάφερε και ξέφυγε από αυτούς και επέστρεψε σπίτι της.

Ερωτηθείς για τη νοητική κατάσταση της αδελφής της, η 22χρονη είπε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση, είναι άριστη μαθήτρια και πως δεν δημιουργεί προβλήματα στην οικογένεια τους για αυτό και κυκλοφορεί μόνη της και έχει ζωή σαν κανονική έφηβη.

Η 22χρονη πρόσθεσε πως η αδελφή της δεν λέει ποτέ ψέματα για αυτό και πιστεύει πως όσα της εκμυστηρεύθηκε είναι όλα αλήθεια. Η ίδια είπε τέλος πως αυτά που έμαθε από την αδελφή της τα μετέφερε στους γονείς της αλλά και σε ένα γνωστό της, ο οποίος και την έφερε σε επαφή με την αστυνομία.

Η συνέχεια θα δοθεί στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω στις 7 Οκτωβρίου.

Πηγή: rodiaki.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης