Προσφυγικό: Σχέδιο Χρυσοχοΐδη για ισοκατανομή των μεταναστών στις 13 Περιφέρειες

moria-prosfyges-arthro

Στη συνάντηση με τους περιφερειάρχες, ο υπουργός ενημέρωσε ότι τη Δευτέρα θα είναι έτοιμο νομοσχέδιο, που θα περιλαμβάνει το σχέδιο και τα βήματα για την αντιμετώπιση του ζητήματος

Τη στήριξη των Περιφερειών και της ελληνικής κοινωνίας για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος από την αύξηση των προσφυγικών- μεταναστευτικών ροών και την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νησιά, ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη από τους 13 περιφερειάρχες της χώρας, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη. Κατά τη συνάντηση τους ενημέρωσε, εκτός των άλλων, ότι τη Δευτέρα θα είναι έτοιμο νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει το σχέδιο και τα βήματα για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Η σύσκεψη που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή και του αναπληρωτή υπουργού για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργου Κουμουτσάκου, καθώς και αρμόδιων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ομόφωνη ήταν η απόφαση των περιφερειαρχών να στηρίξουν την προσπάθεια της κυβέρνησης με τη διάθεση χώρων φιλοξενίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το «εθνικό πρόβλημα», θέτοντας, όμως, όρους και προϋποθέσεις, όπως δήλωσαν μετά τη σύσκεψη, κατά την οποία ο κ. Χρυσοχοΐδης τους ανέπτυξε το σχέδιο της κυβέρνησης για την ταχεία και αποτελεσματική διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού και την αποσυμφόρηση των νησιών.

Οι περιφερειάρχες ζήτησαν ισοκατανομή των αλλοδαπών σε όλη την Ελλάδα, ενώ ο υπουργός τους είπε ότι σύντομα θα ενημερώσει κάθε έναν ξεχωριστά για τα κέντρα φιλοξενίας που έχει εντοπίσει το υπουργείο σε κάθε περιφέρεια και θα ζητήσει εκτενώς τις δικές τους προτάσεις και θέσεις.

Αγοραστός: Να αξιολογηθούν από την αρχή οι ΜΚΟ

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, Κώστας Αγοραστός, μιλώντας για το περιεχόμενο της σύσκεψης, μετά την ολοκλήρωση της δήλωσε: «Υπάρχει σχέδιο και ένα νομοσχέδιο που έρχεται τη Δευτέρα, υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση από το υπουργείο, αλλά πρέπει να γίνουν κινήσεις. Ζητήθηκε να υπάρξει ισοκατανομή των μεταναστών από τα νησιά τα οποία πλέον δεν αντέχουν, σε όλες τις περιφέρειες, αλλά όχι με νέα στρατόπεδα ή επέκταση των στρατοπέδων».

Ο κ. Αγοραστός πρότεινε να αξιοποιηθούν ξενοδοχεία στην επαρχία, που δεν δουλεύουν, πράγμα το οποίο και τους ξενοδόχους θα σώσει και οι αλλοδαποί θα έχουν μια πιο αξιοπρεπή φιλοξενία, καθώς, όπως τους είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, απώτερος σκοπός είναι αυτό το μέτρο να είναι προσωρινό και οι αλλοδαποί να ενσωματωθούν στην κοινωνία ή να επαναπατριστούν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό, ο υπουργός τους ενημέρωσε ότι αυτή τη στιγμή σχεδιάζεται να γίνονται με γρήγορες κινήσεις οι ταυτοποιήσεις για το άσυλο και στις αρχές του 2020 θα επαναπατριστούν περίπου 12.000 αλλοδαποί, ενώ από τη στιγμή της συμφωνίας με την Τουρκία δεν έχουν επαναπατριστεί ούτε 1.200 άτομα.

Ο κ. Αγοραστός επισήμανε ακόμα ότι οι κατευθύνσεις για το καυτό ζήτημα, που τους εξέθεσε ο υπουργός είναι η καλύτερη φύλαξη των συνόρων, η ενίσχυση των δομών ταυτοποίησης για το άσυλο, οι επαναπροωθήσεις και η διαμόρφωση άλλων συνθηκών φιλοξενίας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών έθεσε, τέλος, και των θέμα των ΜΚΟ, λέγοντας ότι «πρέπει να αξιολογηθούν από την αρχή», καθώς «υπάρχουν πολλά προβλήματα» και «η Ελλάδα είναι ένα κράτος με δομή και λειτουργεί σωστά, όπου δεν μπορούν να έρχονται οι ΜΚΟ να διαχειρίζονται το προσφυγικό- μεταναστευτικό, όπως σε τρίτες χώρες».

Πρόσθεσε, δε, ότι δεν είναι όλες οι ΜΚΟ το ίδιο, αλλά πολλές έχουν ελλείψεις που καλούνται να καλύψουν οι δήμοι και οι περιφέρειες. Αναφέρθηκε ακόμα και στο πρόγραμμα «Εστία», το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ύπατη Αρμοστεία και περιλαμβάνει την φιλοξενία αλλοδαπών από τους δήμους σε σπίτια, λέγοντας ότι θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί, μετά την 31/12/2019, αλλά χρειάζεται μια πιο προσεκτική μελέτη.

Πατούλης: Έχουμε προσφέρει μεγάλη βοήθεια

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, τόνισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση «έχει βάλει πλάτη» όλα αυτά τα χρόνια και θα συνεχίσει να βάζει, ανέφερε και αυτός ότι τα νησιά αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρό πρόβλημα και πρέπει να βοηθηθούν, αλλά «με ψυχραιμία» και «να προστατευθούν οι ταυτότητες των τοπικών κοινωνιών».

Για την Αττική, είπε ότι έχει ήδη προσφέρει μεγάλη βοήθεια, με τα τέσσερα κέντρα φιλοξενίας όπου φιλοξενούνται χιλιάδες μετανάστες και με τη συνδρομή σε είδη στα νησιά.

Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχει σύσκεψη με τους δημάρχους του Λεκανοπεδίου προκειμένου να δουν τι άλλο μπορούν να προσφέρουν στην κοινή προσπάθεια.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου: Η χώρα δέχεται επίθεση

Τέλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, δήλωσε ότι το προσφυγικό-μεταναστευτικό είναι εθνικό ζήτημα, «η χώρα δέχεται επίθεση» και πρέπει το πρόβλημα «να το αντιμετωπίσουμε ενωμένοι και να το διαχειριστούμε για να μην έχουμε παρεπόμενα που θα πληρώσει ο λαός».

Όπως είπε, η απόφαση για στήριξη από τις περιφέρειες ήταν ομόφωνη, προκειμένου να βοηθηθούν τα νησιά του Αιγαίου, που «έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο», αλλά ζήτησε και αυτός ισοκατανομή σε όλη την Ελλάδα.

Για την Πελοπόννησο, είπε ότι αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται γύρω στους 2.000 μετανάστες, με το μεγάλο βάρος να πέφτει στην Κόρινθο, γι' αυτό ζήτησε από τον υπουργό να μην επιβαρυνθεί άλλο η συγκεκριμένη περιοχή.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (153)

AΓΡΑΦΙΩΤΗΣ

Ακόμα και σε περιοχές όπου δεν υπήρξε ισλαμικός εποικισμός 400 χρόνια σκλαβιάς από τους Τούρκους Άγραφα, Μάνη, Σούλι κλπ τώρα θα εποικιστούν "ειρηνικά" από Πακιστανοαβγανούς . Εύγε στον Κούλη, εύγε στο Μιχαλάκη, εύγε στούς Περιφερειάρχες, εύγε και σε αυτούς που τους ψήφισαν και δεν καταλαβαίνω γιατι τώρα διαμαρτύρονται .

Ζάκης Ρουφάς

Αντί να κρατήσει στα νησία και να βάλει και σε ξερονησια πάνω να μην λέει η τουρκία οτι είανι ακατοικητά, και να τους ελληνοποιεί μόνο αν υπογράψουν να μετάσχουν κατά της τουρκίας σε περίπτωση πολέμου, θέλει να τους φέρει στην ενδοχόρα ? λάγνος.

Πως θα γίνει ισοκατανομή;

Αφού δεν είναι όλοι καταγεγραμμένοι. Μέρα παρά μέρα διαβάζουμε για κάποιο τροχαίο με παράνομους στην Εγνατία. Αυτοί που δεν τρακάρουν, ξέρει ο Χρυσοχοΐδης που είναι;

ZZ

Χρυσοχοΐδη στο χωριό σου πόσους θα πας ?Εκεί κοντά στο πατρικό σου σπίτι , δίπλα στα παιδιά και εγγόνια σου ?Εγώ βλέπω γελαστούς (καημένους) που καλοπερνάνε ,Δεν ξεκινήσατε καλά ,άλλα μας λέγατε άλλα κάνετε , μαζεύετε όλο το Μουσουλμανισταν στην Ελλάδα ΜΑΣ , εμάς κάποτε θα μας ρωτήσετε η θα κάνετε πάντα αυτό που σας διατάζουν οι Σάξονες ?

Πολύ ενοχλητικοι

Οι έλληνες είναι πολύ ενοχλητικοι και ατιθασοι, δεν μπορούμε να τους τα παρουμε όλα τσάμπα. Αν φερναμε ξένους θα μας τα χαριζαν όλα και θα λέγαν και ευχαριστώ. Αν βγάλουμε και λεφτάκια από το δουλεμπόριο ακόμα καλύτερα!!!

νασος

Στο ίδιο έργο θεατές... τίποτα δεν άλλαξε. Ακούμε, δι επισήμων μάλιστα κυβερνητικών χειλέων του κ. Χρυσοχοΐδη, τι, άραγε; Ακούμε πως "αυτό το μέτρο να είναι προσωρινό και οι αλλοδαποί να ενσωματωθούν στην κοινωνία ή να επαναπατριστούν". Εδώ γελάμε, ή μάλλον κλαίμε. Έχουμε και λέμε: 1ον, όπως έλεγαν οι παλιότεροι, "ουδέν μονιμότερον του προσωρινού". Όλοι αυτοί που γυρνοβολάνε στην Αθήνα, στην Ομόνοια πχ ή στο Σύνταγμα, που σε κλέβουν μέρα μεσημέρι, ή σε σφάζουν γιά μία κάμερα, όλοι αυτοί "προσωρινοί" είναι κύριε. Και από την στιγμή μάλιστα που βρήκαν την χώρα του τα πάντα όλα τζάμπα, πάρτε και από 400 ευρώ για να λιαζόσαστε, δεν φεύγουν από εδώ ούτε με γερανό και βίντσι παπορίσιο να τους τραβάς. Εδώ θα μείνουν. Αλλά δεν ανησυχούμε, "προσωρινό" είναι. 2ον, λέτε "να ενσωματωθούν στην κοινωνία". Εδώ, εντάξει, τι να πει κανείς; Σηκώνει τα χέρια ψηλά. Δούλεμα μεσ' τα μούτρα μας είναι. Να ενσωματωθούν! Διαβάστε λίγο Ιστορία κύριε Υπουργέ, και πείτε μου έστω ΜΙΑ περίπτωση, όπου μουσουλμανικοί πληθυσμοί "ενσωματώθηκαν" στην χώρα και την κοινωνία που τους φιλοξενούσε. Παντού ένα μισαλλόδοξο, εχθρικό ξένο σώμα ήταν, πηγή και αιτία βίας, φασαριών και λοιπών "ωραίων πολυπολιτισμικών καταστάσεων". Όσο για το 3ον, "ή να επαναπατρισθούν", να το δω και να μην το πιστέψω κ. Υπουργέ μου. Γιατί μέχρι σήμερα όχι μόνον δεν επαναπατρίζονται, αλλά έτσι και προσπαθήσει κανείς τους να διαφύγει προς το εξωτερικό, τον πιάνουμε και τον κρατάμε εδώ. Μην τυχόν και χάσουμε το κελεπούρι. Εγώ βλέπω μία μεθοδική και μελετημένη διασπορά ανά την επικράτεια κ. Υπουργέ. Το σχέδιο Καλλέργη σε πλήρη ανάπτυξη. Προσέξτε μόνον, διότι ο λαός σας εξέλεξε για να τον γλυτώσετε από αυτήν την μάστιγα, τουτέστιν τον εποικισμό και την ισλαμοποίηση της χώρας μας. Και αν δεν κάνετε τίποτα εναντίον αυτής της κανονικής εισβολής, γιατί τέτοιες διαστάσεις έχει πάρει πλέον, κάθε μέρα εκατοντάδες, μην νομίζετε πως θα μακροημερεύσετε στους θώκους της εξουσίας αγαπητέ.

Φάτε δεξιά αριστερίλα

Πολύ γουστάρω δημοκράτες της φάπας.

νατα μας!

Για τα όπλα που κλάπηκαν απο την βάση του Ναυτικου στην Πάτμο μάθαμε κάτι;;;; Βρήκαμε ποιοί το έκαναν;;; 'Η θα το αφήσουμε να περάσει , μέχρι να ξεχαστεί;;;;; Λέω τώρα εγώ!!!!!

Χχχχ

Τα νησιά έπεσαν..σειρά στον εποικισμο έχει η ενδοχώρα εκτιμούμε ότι σε 10χρονακια οι νεοέλληνες ραγιάδες θα προσκυνούν το ισλαμ

τακης ο χαλκιδεος

τουλαχιστον για τους αντρες δεν ειναι και τοσο ασχημα, για τις γυναικες ομως ειναι κολαση!

Κώστας

Ισλαμοποίηση και αφανισμός του Χριστιανικού πληθυσμού. Δώστε διαβατήρια υπηκοότητες και χτίστε τζαμιά.... Δεν υπάρχει πιο ηλίθιος λαός από τους Έλληνες....,

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης