Την άποψη ότι ο σεισμός των 5,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέριτης Πέμπτης στην Κωνσταντινούπολη «δεν μας αφήνει αδιάφορους γιατί ένας αντίστοιχος σεισμος του 1999 με επίκεντρο 100 νοτιοανατολικά της Κωνσταντινούπολης ήταν αυτός που δρομολόγησε εξελίξεις για τον σεισμό του 1999 στην Αττική» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας.
Όπως είπε στον ΣΚΑΪ «τότε η παγκόσμια σεισμολογική κοινότητα διαπίστωσε ότι ένα κομμάτι του ρήγματος της Ανατολίας δεν έχει σπάσει και αυτό είναι σημαντικό γιατί το συγκεκριμένο ρήγμα είναι ένα από τα δύο μόνα ρήγματα σε όλο τον πλανήτη που παρουσιάζουν επαναληψιμότητα στη δράση τους».
Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα το ρήγμα της Ανατολίας ξεκινά «από την παλαιά Νικομηδεία και εκτείνεται 120χλμ. δυτικά μέσα στον κόλπο του Μαρμαρά και μας αφορά γιατί το ρήγμα αυτό μπαίνει στον ελληνικό χώρο και καταλήγει στον Μαλιακό κόλπο».
«Το παρακολουθούμε δεδομένου ότι το 1999 είχαμε την μετάθεση της σεισμικής δραστηριότητας στην Ελλάδα» συμπλήρωσε.
Επανέλαβε, τέλος, την εκτίμηση και άλλων συναδέλφων του ότι «μέχρι το 2022 περιμένουμε στην Τουρκία έναν σεισμό των 7,2 Ρίχτερ με βάση το μήκος του ρήγματος» διευκρινίζοντας ότι ένας τέτοιου μεγέθους σεισμός «είναι 250 φορές πιο ισχυρός από τον σεισμό τον χθεσινό σε επίπεδο ενέργειας».
Με επενδύσεις σε πλοία, υποδομές, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών, η MINOAN LINES ενισχύει τη στρατηγική της κατεύθυνση προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον.
Η ΑΒ Βασιλόπουλος συνεχίζει να προσφέρει «όλα και κάτι παραπάνω» στην online αγοραστική εμπειρία, προσθέτοντας έναν ακόμη λόγο για εύκολες, γρήγορες και συμφέρουσες αγορές μέσα από το AB Eshop. Εδώ θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες.